rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Dźwięk, głośniki i odtwarzacze MP3

Register

Niezwykłe Sound Problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 marca 2008, 08:37
Członek grupy

Default Niezwykłe Sound Problem

Niedawno wybudowany na pulpicie, 680i SLI, Q6600, 2GB, 8800GT, XP Pro, 500GB, 600 watt PS, bla bla bla.

Używam wbudowanego dźwięku z Realtek sterowniki dostarczone wraz z płytą główną i pakiet dźwięku pracował idealnie ponieważ komputer zbudowany pod koniec stycznia.

Na drugi dzień, zacząłem go, zrobił kilka prac, a następnie rozpoczął odtwarzanie utworu w iTunes, ale dźwięk tylko wyszli z lewego głośnika. Próbowałem kilka różnych programów, a nawet dźwięk z vids w IE 7, ale z tego samego rezultatu. I testowane głośniki na innym komputerze i działają dobrze. Ja również reloaded sterowniki, które razem z płytą główną, ale nie zmieniło. Nie było żadnych zmian w stosunku do żadnego sprzętu w komputerze, kiedy została ona między ziemią i gdy nie było i nie ma żadnych realnych zmian dokonanych oprogramowania tego co wiem.

Ciekawe strony to, że jeśli otworzy się karta dźwiękowa kontroler oprogramowania (Realtek) podczas odtwarzania utworu w iTunes, utworu tylko wyjdzie lewym głośniku, ale jeśli potem włączyć oprogramowania wbudowanego reverb, z pogłosem wychodzi obu głośników, ale tylko sam utwór pochodzi z lewego głośnika.

Ja jestem dobry z komputerów i oprogramowania audio / hardware, tak jak Ja jestem muzykiem, ale ja nie jestem w tech, więc pomocy na byłoby to docenione. I've done wiele rozwiązywania problemów i nie były w stanie rozwiązać problemu. Bycie muzykiem, zaczyna to być naprawdę duża sprawa i nie mogę znaleźć adres e-mail do Realtek skontaktować się z centrum pomocy technicznej, albo.

Joe
Old 26. marca 2008, 09:36
Administrator Group

Czy próbowali ponownego instalowania sterowników i / lub wykorzystujących zaktualizowaną wersję z Realtek?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 26 marca 2008, 09:40
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Czy próbowali ponownego instalowania sterowników i / lub wykorzystujących zaktualizowaną wersję z Realtek?
Mam ponownie zainstalować sterowniki i oni również wydają się być najbardziej aktualnych wersji z Realtek.
Old 26 marca 2008, 10:23
Grupa dawcy

Spróbuj unistalling je, a następnie ponownie uruchomić komputer i zainstalować je ponownie.

Również Pan próbował różne głośniki lub słuchawki w gniazdo karty dźwiękowej.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 26 marca 2008, 10:46
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Spróbuj unistalling je, a następnie ponownie uruchomić komputer i zainstalować je ponownie.

Również Pan próbował różne głośniki lub słuchawki w gniazdo karty dźwiękowej.
1. Będę odinstaluj, zrestartować system, a następnie zainstalować ponownie, ale jak mogę iść o odinstalowaniu sterowników? Nigdy nie zrobiono wcześniej.

2. Próbowałem w tym gniazda słuchawek i dostał ten sam rezultat. Jest jednym 1 / 8 "stereo jack z tyłu płyty głównej, tak wiesz.
Old 26. marca 2008, 10:51
Grupa dawcy

Pan poszedł do panelu sterowania i konfiguracji głośników?

My System: Mój

Procesor (y):
AMD Athlon dual core
Płyta główna:
WinFast 6600
Pamięć RAM:
3Gb
Karta graficzna (y):
MSI 8600GT
Karta dźwiękowa:
niektóre tanie dx9 5,1
Hard Drive (s):
Optical Drive (s):
Case / PSU:
Chłodzenie:
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Cibox 1440 x 900
Operating System (-y):
Vista
Old 26. marca 2008, 11:06
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by mrdaveyk View Post
Pan poszedł do panelu sterowania i konfiguracji głośników?
Tak, I've próbowała skonfigurować ustawienia głośników i dźwięku w systemie Windows, Realtek, w różnych programach I've próbował słuchać audio (iTunes, IE, etc, etc.)
Old 26 marca 2008, 11:13
Grupa dawcy

Aby odinstalować program, przejdź do Menedżera urządzeń / dźwięku wideo i gier, zaznacz Realtek Audio kontrolera, kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz odinstalować.
Old 1 kwietnia 2008, 12:43
Członek grupy

Tak, zgadzam się odinstalować i wprowadź go w panelu sterowania, kontrolery gier kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę i jej odinstalować.
Masz rację philthomas.Great work!
Old 7 kwietnia 2008, 13:38
Członek grupy

Just so you guys know, I ostatecznie tylko prowadził Windows narzędzie Przywracanie systemu do około kilka tygodni wcześniej (w czasie znałem był przed wydaniem zaczął) i dźwięk działa, więc to był zdecydowanie oprogramowania / sterownika problem. To działa dobrze już na kilka tygodni.
Reply

Register

Zakładki