rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Acer Aspire 3000 - Przegrzanie kwestii

Reply

Narzędzia wątku
Old 29. sierpnia 2008, 08:34
Aso
Nowe państwa grupy

Default Acer Aspire 3000 - Przegrzanie kwestii

Hi everyone.

I zostały trałowania poprzez różne strony próbując znaleźć dokładny (jeśli to możliwe) odpowiedzi na mój laptop przegrzania problemów. I've dojść do wniosku, że Acer aspiruje mają ogólną tendencję do przegrzać, ale thought I'd post to pytanie anyway.

Mój Aspire 3000 overheats na bieżąco podczas wykonywania niektórych zadań. Mam zainstalowane kilka programów monitorowania temperatury i znaleźć najlepsze z nich do SpeedFan. Patrząc na temp teraz mam bezczynności 62oC Core dla HD to 48oC i innym czytania 39oC do Temp 1 (cokolwiek to jest).

Podczas wykonywania niektórych zadań, temp jest szalony. powinny muszę unzip (używając WinRar) pliku na przykład powiedzieć, 300MB, TEMP strzela się w ciągu kilku sekund. I've seen przeskoczyć do końca i bardzo 80'sC sekund że wstrzymać rozpakowaniu z pliku, temp. spada powrotem ponownie natychmiast. Kiedy odpauzowac i wypakowania trwa, temp. pędy kopię zapasową natychmiast. To samo mam zrobić, jeśli wirus skanowanie. Temp może dostać ponad 90, a następnie, kiedy wstrzymać, to spada z powrotem w dół do 65 lub cokolwiek. Wydaje się, że gdy dostaje około 94oC, laptop wyłącza się w dół.

Czy jest to normalną rzeczą występuje? Udzielone, wiem, że temperatura rosła, gdy użycie procesora wzrasta, ale rośnie w drugim do tak wysokiej temperatury, a następnie spadku ponownie do normalnego tak szybko brzmi jak coś jest naprawdę źle. Jestem kompletny nowicjusz, jeśli chodzi o tego rodzaju rzeczy, ale Myślałem, że to brzmi jak awarię gdzieś jakby temperatura była naprawdę gorąca, że ona nadal, że gorący.

Mam pobrać najnowszy BIOS ze strony internetowej Acer i flashed go. Jeszcze tego samego problemu.

Czy warto zainstalować program do kontroli temperatury ustawić shutdown temps wyższa więc mój komputer może faktycznie pobyt kiedy zrobić wirus skanowanie lub gry (nawet bardzo niskie spec nich)?

Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje na temat laptopa, to w przypadku jakiejkolwiek pomocy (zaczerpnięte z programu Acer Monitor):

Nazwa produktu: Acer Aspire 3000
Procesor: Mobile AMD Sempron (tm) Processor 2800 +
Total Memory: 1280MB
Video Memory: 64MB
Bus Speed: 400MHz
Form Factor: Brak
Matka Board: Lugano M

Dzięki z góry jeśli ktoś może dać mi trochę pojęcia, co problem (y) może być.
Old 29. sierpnia 2008, 15:22
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Aso View Post
Hi everyone.

I zostały trałowania poprzez różne strony próbując znaleźć dokładny (jeśli to możliwe) odpowiedzi na mój laptop przegrzania problemów. I've dojść do wniosku, że Acer aspiruje mają ogólną tendencję do przegrzać, ale thought I'd post to pytanie anyway.

Mój Aspire 3000 overheats na bieżąco podczas wykonywania niektórych zadań. Mam zainstalowane kilka programów monitorowania temperatury i znaleźć najlepsze z nich do SpeedFan. Patrząc na temp teraz mam bezczynności 62oC Core dla HD to 48oC i innym czytania 39oC do Temp 1 (cokolwiek to jest).

Podczas wykonywania niektórych zadań, temp jest szalony. powinny muszę unzip (używając WinRar) pliku na przykład powiedzieć, 300MB, TEMP strzela się w ciągu kilku sekund. I've seen przeskoczyć do końca i bardzo 80'sC sekund że wstrzymać rozpakowaniu z pliku, temp. spada powrotem ponownie natychmiast. Kiedy odpauzowac i wypakowania trwa, temp. pędy kopię zapasową natychmiast. To samo mam zrobić, jeśli wirus skanowanie. Temp może dostać ponad 90, a następnie, kiedy wstrzymać, to spada z powrotem w dół do 65 lub cokolwiek. Wydaje się, że gdy dostaje około 94oC, laptop wyłącza się w dół.

Czy jest to normalną rzeczą występuje? Udzielone, wiem, że temperatura rosła, gdy użycie procesora wzrasta, ale rośnie w drugim do tak wysokiej temperatury, a następnie spadku ponownie do normalnego tak szybko brzmi jak coś jest naprawdę źle. Jestem kompletny nowicjusz, jeśli chodzi o tego rodzaju rzeczy, ale Myślałem, że to brzmi jak awarię gdzieś jakby temperatura była naprawdę gorąca, że ona nadal, że gorący.

Mam pobrać najnowszy BIOS ze strony internetowej Acer i flashed go. Jeszcze tego samego problemu.

Czy warto zainstalować program do kontroli temperatury ustawić shutdown temps wyższa więc mój komputer może faktycznie pobyt kiedy zrobić wirus skanowanie lub gry (nawet bardzo niskie spec nich)?

Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje na temat laptopa, to w przypadku jakiejkolwiek pomocy (zaczerpnięte z programu Acer Monitor):

Nazwa produktu: Acer Aspire 3000
Procesor: Mobile AMD Sempron (tm) Processor 2800 +
Total Memory: 1280MB
Video Memory: 64MB
Bus Speed: 400MHz
Form Factor: Brak
Matka Board: Lugano M

Dzięki z góry jeśli ktoś może dać mi trochę pojęcia, co problem (y) może być.
Mam w posiadaniu dwa Acers w przeszłości jak i przegrzania. Jeśli jest on nowy, wyślij go do Acer i złożyć reklamację.

Ani temp. monitoruje ani wentylatora pod cured problemów BTW.

Old 30. sierpnia 2008, 04:28
Grupa dawcy

Także (a może być podając oczywiste) ... ale jeśli nie masz alreadydone tak, to podać dokładnej czyste .... pozbyć wszystkich brudu i gunk że zebrane przez fanów i fan spusty. Może to naprawdę duża różnica dokonać.
Używanie go na płaskiej powierzchni twardych pomaga również ....... Laps, sofy i pościelowych zwykle ograniczają powietrza

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 31 sierpnia 2008, 15:09
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Mike0001 View Post
Mam w posiadaniu dwa Acers w przeszłości jak i przegrzania. Jeśli jest on nowy, wyślij go do Acer i złożyć reklamację.

Ani temp. monitoruje ani wentylatora pod cured problemów BTW.
Nie czyszczenia ...

Old 31 sierpnia 2008, 15:15
Grupa dawcy

........ Pamiętam, że kobieta w pracy kilka lat wstecz przegrzaniem miał problemy z jej laptopa i okazało się, że Blu-hals, miała nadziewane w otwory wentylacyjne, aby go uruchomić ciszej.
Old 31 sierpnia 2008, 18:36
Grupa dawcy

I można się tego!

Cytat:
Ktoś kupił komputer w naszym sklepie po południu około 10 minut, aby zamknąć. Nie ma problemu. Będziemy go nie zobaczył. Sounded like prosty problem. Fan hałas, upaść. Fan problem, prawda?

Tak więc pierwszą rzeczą zrobić to spróbuj otworzyć komputer, aby spojrzeć na kibiców. Sprawa jest **** ING zapieczętowane tam super kleju. Nr **** ING żart. Ten facet zaplombował przypadku komputera z super kleju.

Po hacking się na krawędziach z nożem Mam boku sprawę do zasnąć. Co mogę znaleźć ... **** ING w ścianę włókno szklane izolacyjne. Całego **** ING przypadku. Blokowanie wszystkich z spusty. Niektóre obleźć i został złowiony w wentylator procesora. I szybko zabrał komputer zewnątrz. Otwarcie coś się już gówno całego licznika.

Zapytałem, dlaczego ten facet chciał to zrobić ?!?!? Powiedział mi, że jego syn zasugerował on izolacji swoim komputerze przypadku aby go schłodzić. Stary facet miał pewne izolacji pozostały z jego domu, kiedy został zbudowany tak spędził kilka godzin tego. Następnie zaplombował przypadku super kleju, tak że nie będzie izolacja wyjść ..........

Bonus: Jego syn pracuje dla Comcast.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 1-cia Wrz 2008, 01:35
Grupa dawcy

Old 1-cia Wrz 2008, 06:54
Grupa dawcy

Old 1 stycznia 2009, 15:11
Członek grupy

Zadzwoń do obsługi klienta i powiedz im problem i popytu ich naprawić. Jeśli to nie zadziała, zażądać zwrotu pieniędzy i iść z prawdziwego zaufania firma mnie już do 3 acers i wszyscy mieli problemy z przegrzania
Old 9 stycznia 2009, 22:32
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by ilop12 View Post
Zadzwoń do obsługi klienta i powiedz im problem i popytu ich naprawić. Jeśli to nie zadziała, zażądać zwrotu pieniędzy i iść z prawdziwego zaufania firma mnie już do 3 acers i wszyscy mieli problemy z przegrzania

PO
Ostatnio online: 29 sierpnia 2008 03:35 PM

Proszę nie bump stare wątki.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.