![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi everyone. I zostały trałowania poprzez różne strony próbując znaleźć dokładny (jeśli to możliwe) odpowiedzi na mój laptop przegrzania problemów. I've dojść do wniosku, że Acer aspiruje mają ogólną tendencję do przegrzać, ale thought I'd post to pytanie anyway. Mój Aspire 3000 overheats na bieżąco podczas wykonywania niektórych zadań. Mam zainstalowane kilka programów monitorowania temperatury i znaleźć najlepsze z nich do SpeedFan. Patrząc na temp teraz mam bezczynności 62oC Core dla HD to 48oC i innym czytania 39oC do Temp 1 (cokolwiek to jest). Podczas wykonywania niektórych zadań, temp jest szalony. powinny muszę unzip (używając WinRar) pliku na przykład powiedzieć, 300MB, TEMP strzela się w ciągu kilku sekund. I've seen przeskoczyć do końca i bardzo 80'sC sekund że wstrzymać rozpakowaniu z pliku, temp. spada powrotem ponownie natychmiast. Kiedy odpauzowac i wypakowania trwa, temp. pędy kopię zapasową natychmiast. To samo mam zrobić, jeśli wirus skanowanie. Temp może dostać ponad 90, a następnie, kiedy wstrzymać, to spada z powrotem w dół do 65 lub cokolwiek. Wydaje się, że gdy dostaje około 94oC, laptop wyłącza się w dół. Czy jest to normalną rzeczą występuje? Udzielone, wiem, że temperatura rosła, gdy użycie procesora wzrasta, ale rośnie w drugim do tak wysokiej temperatury, a następnie spadku ponownie do normalnego tak szybko brzmi jak coś jest naprawdę źle. Jestem kompletny nowicjusz, jeśli chodzi o tego rodzaju rzeczy, ale Myślałem, że to brzmi jak awarię gdzieś jakby temperatura była naprawdę gorąca, że ona nadal, że gorący. Mam pobrać najnowszy BIOS ze strony internetowej Acer i flashed go. Jeszcze tego samego problemu. Czy warto zainstalować program do kontroli temperatury ustawić shutdown temps wyższa więc mój komputer może faktycznie pobyt kiedy zrobić wirus skanowanie lub gry (nawet bardzo niskie spec nich)? Poniżej przedstawiamy szczegółowe informacje na temat laptopa, to w przypadku jakiejkolwiek pomocy (zaczerpnięte z programu Acer Monitor): Nazwa produktu: Acer Aspire 3000 Procesor: Mobile AMD Sempron (tm) Processor 2800 + Total Memory: 1280MB Video Memory: 64MB Bus Speed: 400MHz Form Factor: Brak Matka Board: Lugano M Dzięki z góry jeśli ktoś może dać mi trochę pojęcia, co problem (y) może być. |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Ani temp. monitoruje ani wentylatora pod cured problemów BTW.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Także (a może być podając oczywiste) ... ale jeśli nie masz alreadydone tak, to podać dokładnej czyste .... pozbyć wszystkich brudu i gunk że zebrane przez fanów i fan spusty. Może to naprawdę duża różnica dokonać.
| |||
| |||
| Cytat:
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| |||
| |||
........ Pamiętam, że kobieta w pracy kilka lat wstecz przegrzaniem miał problemy z jej laptopa i okazało się, że Blu-hals, miała nadziewane w otwory wentylacyjne, aby go uruchomić ciszej. |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| I można się tego! Cytat:
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
|
|
| |||
| |||
|
| |||
| |||
| Zadzwoń do obsługi klienta i powiedz im problem i popytu ich naprawić. Jeśli to nie zadziała, zażądać zwrotu pieniędzy i iść z prawdziwego zaufania firma mnie już do 3 acers i wszyscy mieli problemy z przegrzania |
|
| |||
| |||
| Cytat:
PO Join Date: 29 sierpień 2008 Ostatnio online: 29 sierpnia 2008 03:35 PM Posts: 1 Proszę nie bump stare wątki. |