rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Bios resetowania hasła

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 sierpień 2007, 02:41
ODI
Nowe państwa grupy

Default Bios resetowania hasła

Cześć,

Mam problem, który robi in my head I'm a tech choć nie dla komputerów. Well I've got to nie to state-of-the-art ERGO 2 MERCURY laptopa. System operacyjny poważnie faulted. Mam płytę, aby posortować je, ale nie można go uruchomić z dysku. I've tried będzie się w menu BIOS, ale jest chroniony hasłem. Czy istnieje sposób okrągłe ten problem?

Nie martw się, to nie nicked, organizacja setki laptopów, wszystkich marek i rozmiarów, specyfikacje i poprzednich techs nie wszystkie stosowane ogólne hasła, gdyż były one zbyt rozumie, a jego zostawiła mnie w miejscu frustracji.

Każda pomoc w tej sprawie będzie bardzo ceniona.
Muchos Grazious,

OD
Old 29 sierpień 2007, 04:04
Administrator Group

Większość laptopów nie posiada CMOS baterii nich normalnie muszą skontaktować się z producentem do procedury resetowania BIOS.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 29 sierpień 2007, 05:18
Członek grupy

spróbuj naciśnięcie ESC na post niż F2, aby przejść do systemu BIOS. A jednocześnie, ponieważ miałem przyjemność do czynienia z ergo, ale należy wykonać trick. Będziesz przedstawiony w menu wybierz urządzenie rozruchowe.
Old 30 sierpnia 2007, 17:53
Członek grupy

Jeśli to nie to trick, po dokładnej liczby dla nas wzorem i I'll look into it. Istnieją skróty klawiszowe do obwodnicy hasło.
Old 8 marca 2008, 12:02
NjM
Nowe państwa grupy

Cześć

Jestem nowy na tym forum, ale i ci wypowiedzenia oferowanych pomóc ODI sie z powrotem w jego Ergo Mercury laptopa. Cóż, uważam, że albo nie mam dokładnie ten sam problem.
I've tried klawisz Esc sugestię, ale nie została uwieńczona sukcesem. I've także próbował wszystkich wymienionych backdoor haseł, które są dostępne w internecie, ale ponownie bezskutecznie.

Problemem jest to, że tak wielu z ludzi, którzy techniczny ustawić te się nigdy nie używał tego samego hasła ogólne i przeszły już na lewym lub firmy. So, I'm wondering, gdyby mógł Pan mi w dobrym kierunku, jak wydaje się, dojdzie do ślepej uliczki. Ceglana, przepraszam laptop, stanowi Ergo Mercury 700A. I rozpaczliwie potrzebne do uruchamiania z płyty CD w celu próby naprawy lub poprawki do systemu operacyjnego w celu pobrania wszystkich moich danych z dysku twardego.

Byłby wdzięczny, gdyby zechciał Pan pomóc.

NjM
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.