![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć mam Packard Bell EasyNote Laptop 512 RAM 40 Gig Hard Drive. Ostatnio moją nagrywarkę CD / DVD popsuło do dziwnego powodu. Kiedy wprowadzane wszelkie CD do napędu świetle nadal najbliższych, ale nic nie zaczyna zabierani. Następnie udał się na BIOS, naciskając klawisz F2. Here I zauważyłem, że płyty CD / DVD był "Disaled". Co to spowodowane tym celu nie mam pojęcia. Starałem się wyszukać opcję dla mnie "włączyć" to jednak nie był w stanie to zrobić. Moje BOIS przeczytać poniżej. INSYDE OPROGRAMOWANIE SCU. Następnie mają 4 opcja Start Up / Chipset / boot / Exit. Nawet jeśli próbuję kliknij na wszelkich opcji nie ma sposobu, aby włączyć tę. Inną opcją jest F8 Mam, ale jest to opcja z "rozruch z CD". Prosimy o pomoc. |
|
| |||
| |||
| Niestety o formacie. Nie wiem co się tam |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nie należy rozpocząć drugi wątek na ten sam problem, dziękuję.
| |||
| |||
| hi mate. I'm sorry for rozpoczął inny wątek na ten sam. Powodem, dlaczego nie było tak, ponieważ zauważyłem wątek został przeniesiony, jak również zauważył, że nie było jasne, na wszystkich jak skopiować i wklejono go. Przepraszamy za that.Thanks Ash |
|
| |||
| |||
| Nie ma problemu, po pierwsze stałe. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zresetuj bios, używając zworki na płycie głównej, lub jeśli nie masz podręcznik do zidentyfikowania skoczka ustawienia, usunąć moc prowadzić do komputera i wyjmij baterię WOR i pozostawić go na kilka godzin (przez noc, jeżeli można). Następnie wymienić baterię i moc up. Jeśli BIOS posiada zresetować pomyślnie, to będzie prosić o podanie daty i godziny.
| |||
| |||
| hi mate, dziękuję za odpowiedź. Jestem trochę scepticle w otwarciu laptopa jak ja nie czują się tak pewni. Czy coś jeszcze mogę spróbować w BIOS lub coś. Dziękuję. Ash |
|
| |||
| |||
| Aby uaktywnić dyski powrót do ustawień BIOS i przejdź do właściwego kategorii podkreślić funkcję i chcesz włączyć i nacisnąć "enter". W okienku pojawi się i korzystanie z klawiszy strzałek, aby włączyć / wyłączyć go jako chcesz. Naciśnij klawisz "Enter ponownie, aby dokonać wyboru i wyjścia BIOS zapisując zmiany. Jeśli jest to tylko problem z dyskiem, powinno to naprawić. |
|
| |||
| |||
| Zwykle jest BIOS zresetować wszystkie ustawienia do domyślnych ustawień. Wątpię, czy można "kliknąć na" wszelkie opcje.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
![]() |
|
| Zakładki |