rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Cant wprowadzić BIOS ponowna ponieważ prosi o pw przed boot

Reply

Narzędzia wątku
Old 9-ga Wrz 2007, 03:33
Nowe państwa grupy

Default Cant wprowadzić BIOS ponowna ponieważ prosi o pw przed boot

ok, tak członka rodziny chciał mi naprawić laptopa, i wzięli się, i jego bałagan. Chcę tylko ponowna instalacja całego systemu operacyjnego, z wyjątkiem wydaje się, że nie sposób w trakcie rozruchu.

I co to znaczy kiedy na komputerze pierwszą rzeczą widzę to czarny ekran z tekstem "hasło:". Uważam, że ive dziwne, ponieważ nigdy nie widział, że przed. jeśli ktoś wie, dlaczego i jak się ją, że prawdopodobnie wiele pomóc.

następnego po wjeździe do pw, to idzie prostych do rozruchu systemu Windows XP. i nacisnąć klawisz F2, F8, Del, a co drugi przycisk i można dopasować przed i jedzie do rozruchu. i dont understand why it cant wprowadzić ustawienia.

ultimatly ale to, co chcę zrobić, to po prostu sformatować. i dont think Mam płytę dołączoną do komputera, więc istnieje sposób na to jak z bootdisc.com lub że czegoś podobnego. Albo poprzez PC, natomiast w systemie Windows, istnieje sposób?.

co miałem zamiar spróbować zrobić, jeśli w osiągnięciu pomyślnego zakończenia komputera do uruchamiania z płyty CD, należy użyć jednej była z innego komputera. swojego systemu Windows XP Media Center, ale myślałem jej lepiej niż nic. tak jest, dlaczego isnt workig, bo im za pomocą innego komputera odzyskiwania dysku? jeśli ja umieścić włączone będzie to rozpoznaje go i po prostu działa?

im za pomocą satelity notebooka Toshiba Pentium4 m. Jeśli potrzebujesz numeru modelu mogę napisać. I również mają stucker na dole laptopów z XP Home Edition sticer.

ten komputer jest taki bałagan, jak to ma 20 różnych ustawień połączenia sieciowego dla 4 różnych krajach i stuff z everywhrere ... sooooo wolno jej!

i przepraszam za długi post
Old 9-ga Wrz 2007, 06:27
Nowe państwa grupy

więc nikt nie wie dlaczego muszę wprowadzić hasło przed bootup?
Old 9-ga Wrz 2007, 09:24
Członek grupy

spróbuj wykupujące baterii następnie podejmowanie 3V bateria z płyty głównej ANF wyjazdy powiedzieć 10 lub 20 minut?
Old 9-ga Wrz 2007, 10:06
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by mrrohan View Post
więc nikt nie wie dlaczego muszę wprowadzić hasło przed bootup?

To dlatego, że ktoś umieścił hasło ochrony całego urządzenia.

Tego typu hasła nie należy mylić z BIOS-u hasłem.

To może być tylko zresetować przez producenta lub wymiany całej płyty głównej.

Więc w zasadzie chyba wpisaniu poprawnego hasła maszyna jest całkowicie bezużyteczne.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 9-ga Wrz 2007, 10:16
Moderator grupy

Chłopaki przeczytać cały post. Nie są one próbuje ominąć hasło.

Cytat:
następnego po wjeździe do pw, to idzie prostych do rozruchu systemu Windows XP. i nacisnąć klawisz F2, F8, Del, a co drugi przycisk i można dopasować przed i jedzie do rozruchu. i dont understand why it cant wprowadzić ustawienia.
Potrzebny jest ważny XP CD. Jeśli nie jest to tak długo, jak wszystko działa OK, a następnie po prostu zacznij odinstalowując everythin nie chcesz.

Reply

Register

Zakładki