![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cześć wszystkim, mam znajomego, który posiada Acer TravelMate 244LM laptopa. Jego dość stary i nadal działa dobrze. Będę robi to na kilka uaktualnień dla niego w przyszłym tygodniu w zakresie pamięci RAM oraz dysk twardy. W tym laptopie możliwa jest zmiana procesora i jestem zbyt zastanawiasz jeśli jest wart robi to dla niego, czy to spowoduje, że więcej problemów, niż rozwiązuje. Model posiada Celeron 2.6Ghz CPU (socket 478) w chwili obecnej. Ja patrząc na modernizację go Pentium 4 2.6Ghz (socket 478) lub wyższej. Ja planuje na temat korzystania z Northwood chip byłem powiedział, że Prescot chipów generować więcej ciepła. Czy jest to możliwe / warte kłopotów? Czy mogą być problemy ciepła? On nie będzie się do innego laptopa ten umiera tak jest to po prostu o uczynienie tego trochę szybciej dla niego. On używa go głównie dla interenet, filmów, muzyki i kilku starych gier. Każda pomoc na byłoby to docenione. Many thanks.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| I wouldn't bother modernizacji procesora, może być tylko poprawa pamięci RAM wystarczy
www.Trade4Free.ie Prawdziwym niebezpieczeństwem nie jest, że komputery zaczną myśleć jak ludzie, ale że ludzie zaczną myśleć jak komputery. Jeżeli nie ma możliwości, nie może być wybór! ![]() My System: Niektóre inne kochanka!
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nigdy nie myśli naprawdę modernizacji procesora w laptopie był jeszcze możliwy.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Ile pamięci RAM to, jeśli jest ona równa lub mniejsza niż 512MB następnie modernizacji że będzie o wiele łatwiejsze i dużo więcej różnica.
| |||
| |||
| Obecnie tylko 512 MB pamięci RAM, so I'm going to umieścić w innym 512mb. Myślałem, że ewentualnie modernizacji procesora za które to trochę szybciej, ale być może uzyskać wydajność nie będzie kłopotów warto byłoby podjąć, aby ją i umieścić ją cala Myślę, gdybym mógł uaktualnić go do szybszego procesora, może być Warto, ale wtedy będę się martwić o zwiększonej ciepło wytwarzane. I think I może po prostu zostawić go w pamięci RAM oraz HDD aktualizacji. |
|
| |||
| |||
| Celeron co nigdy nie miał prawa do gniazda uaktualnienia do pentium.my zakładu, jeżeli nie jest w Jive / reszta chipsetu, to w podwójnej wydajności, kiedy wielu zadań na pewno! |
|
| |||
| |||
| to naprawdę warto hastle "cos i wouldnt pomyślał to uczynić ogromne kwoty różnicy. zmiana laptopa procesor jest zwykle ból co najmniej, ale hej, może istnieje kilka laptopów, które są nieco łatwiejsze. jak inni ludzie powiedzieli, 1 lub 2 GB pamięci RAM będzie mieć znacznie większy różnica prędkości, zwłaszcza gdy używamy najwyższej prędkości barana że zarząd może podjąć. |
![]() |
|
| Zakładki |