rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Pomoc potrzebne z Netbook wyboru proszę!

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 grudnia 2008, 14:38
Nowe państwa grupy

Default Pomoc potrzebne z Netbook wyboru proszę!

Witam pierwszy post tutaj, byłem chce kupić netbook, ale jestem w sumie IT nowicjuszem, jeśli chodzi zakupu nowych komputerów!

Widziałem w netbooks Acer Aspire 1, ale nie masz pewności, czy to jest najlepszy, aby przejść do?

I have got a Dell głównych szt. akcji I tutaj z rodziną i laptop Acer Aspire 1353XC który Ive miał atbout 4 lata Chyba? Laptop jest bardzo spowalnia teraz, połączenie z internetem jest on / off, nie wiesz dlaczego. Jak długo laptopów ostatnie średnio?

Im po mały laptop / netbook wykorzystywać przy obecnie w pociągach i na temat Wielkiej Brytanii święta itp., do przeglądania forum, umieszczając zdjęcia do wyświetlenia, by przechowywać na karcie pamięci Memory Stick / SD. Id kij do głównego komputera za zakupy online / bankowego.

I dont know much o wifi, ale jestem w wyniku aktualizacji mój telefon tak szybko dostać się również do korzystania z mobilnych usług szerokopasmowych z netbook, ponieważ nie robi wydaje się być znacznie wifi gdzie ja mieszkam?

Czy istnieją jakieś netbooks wyposażony w wifi? Albo bym najlepiej z wykorzystaniem dongle?

Czy spojrzenie na iPhone, ale nie po co Im i zbyt drogie!

Cena mądrego patrzenia na około £ 250 ish towarowego, będzie czekać na Jana sprzedaży w przypadku redukcji.

Wszelkie info / doradztwo byłoby świetnie, nie wiesz, od czego zacząć się naprawdę!

Dzięki Alison
Old 28 grudnia 2008, 09:00
Grupa dawcy

Z £ 250 budżecie zdecydowanie nie chcą netbook laptopa. Jeśli jest dosłownie jak można opisać tylko dokumenty i przeglądać strony WWW nie musisz więcej niż netbook anyway.

Jeżeli można rozciągnąć trochę I'd zalecić Samsung NC10 £ 317 na to dwa razy RAM z Acer A110 i większy dysk twardy.

Jednak przy ograniczeniu się do budżetu mój wybór prawdopodobnie będzie Acer Aspire A150 Ab to działa na systemie Linux, Windows, która nie jest powszechnie preferowany OS dla netbooks, jednak jeśli nie są wykorzystywane do niej może być irytujące, albo może być najlepszą rzeczą, że kiedykolwiek zdarzyło się wam, lub stromą krzywą uczenia się - zależy od jakiego rodzaju osobą jesteś

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 28 grudnia 2008, 10:22
Nowe państwa grupy

Thanks for the info

Zostały do dziś w przeglądać Currys i PC World. Think I potrzebne do budżetu się trochę tak wspomina te można byłoby ok cena mądry.

Od czytania opinii i patrzenia na różne netbooks I tak daleko, jak wyglądają na Adwent 4213 i Samsung NC10, nie było również Dell Inspiron Mini 9, że czekałem na.

Im wykorzystania systemu Windows XP, ale tutaj, zdaniem Linux - zawsze szczęśliwy, aby korzystać z nowego systemu!

Główne stosowanie byłoby surfowania forum / net i pokazano zdjęcia - Id tych prob zachować na karcie pamięci Memory Stick zapisać zapychania się netbook (jak Ive wykonane z laptopa / PC głównych tutaj!) Id mam na to zbyt melodii.

Więc na pn wyboru między Adwentu i Samsung.

Id prob uzyskać PAYG dongle - 3 mają jeden for £ 97 z 12 miesięcy na dostęp do internetu - Id, że nie wolno używać w domu, gdy tylko się tak powinna trwać chwilę, nie zależało na podpisaniu się na 24 miesięcy umowy. Mimo, że 3 nie oferują mi mobilnych usług szerokopasmowych dla 5 funtów na miesiąc, jeśli przeniosę je do których Im uznawać za czas dla nowego telefonu.

Nadal nie wiadomo, co dokładnie jest wbudowany SIM.

Il zajrzyj na netto i tutaj informacji na temat obu netbooks

Cheers Alison
Old 28 grudnia 2008, 20:57
Grupa dawcy

W NC10 jest zdecydowanie najlepszy netbook na rynku już teraz i czy możesz sobie na to pozwolić to najlepiej.

Nie wiem, jakiego rodzaju połączenia tych norm mobilnego internetu rzeczy używać - jeśli to PCIMCA, jesteś prawdopodobnie ze szczęścia. Te rzeczy mają tylko USB.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 29 grudnia 2008, 04:55
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Carbon View Post
Nie wiem, jakiego rodzaju połączenia tych norm mobilnego internetu rzeczy używać - jeśli to PCIMCA, jesteś prawdopodobnie ze szczęścia. Te rzeczy mają tylko USB.
Większość z nich USB anyway.

Register

Zakładki