rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Ile to jest warte laptopa - dla celów odsprzedaży

Reply

Narzędzia wątku
Old 16 styczeń 2008, 12:07
Członek grupy

Odkąd zakupili ten Alienware, to był tylko ból mnie. I po prostu nie miał problemów ze sprzętem, ale również OS problemy, ale pozwala na tę stronę.
Ten laptop został dając mi wstrząsów elektrycznych, a są one nie tylko elektryczności statycznej rodzaju - nie żart. Ekran migocze od czasu do czasu także bardzo przykry problem. Po raz pierwszy, to nawet miał wszystkie czerwone linie nad nim. Wentylator jest dość głośny, co oznacza, że naprawdę nie mogę zostawić go na noc w / o mnie zaczynają się, gdy prędkość wentylatora dostaje się nawet nieznacznie zwiększył. A shitload funkcji nie działa, Alienware INC tylko "zapomnieli", aby mi nie tylko na pracę albo Vista lub Windows Media wydanie, które zarówno nie ma .. faggots. Nie jestem zadowolony z baterii. The max mogę użyć tego do laptopa bez niego podłączyć do gniazdka, jest około 50 minut, co jest pathetic. Układ klawiatury jest źle, chciałem go w stylu amerykańskich zamiast Wielkiej Brytanii. DVD / CD gra jest szaleństwo, to bierze godzin uznają damn mediów i hałas, omagosh .. Och, a ja go wymienić waży 3,4 kg (= 119.931471 uncji).
Więc ... I've postanowił spróbować sprzedać tego laptopa, tylko wtedy, gdy pojawia się rozsądną cenę za to, ponieważ zdałem sobie sprawę I'm just a zepsute brat zawsze szuka doskonałości. Więc oto moje pytanie, ile jest warte tego laptopa?

Jest w idealnym stanie, bez żadnych zarysowań. O 3 ~ 4 miesiące życia, XP Pro preinstalowany (żadne inne oprogramowanie, jak chcę, aby umieścić na mojej "nowej" laptopa I'll get zamiast jednego), w ogóle nic nie łamane.

Old 16 stycznia 2008, 15:31
Grupa dawcy

Pozwól mi tego prosto, chcesz sprzedać laptopa, że ktoś daje im wstrząsów elektrycznych i jest oczywiście błędne.

That's right to jest?

Err, nie.

Mówisz, że to w idealnym stanie "Ale tak naprawdę nie jest to.

Waga jednostkowa jest notowana na Alienware witryny w łatwo znaleźć miejsce: System spec. Czy zostały ładowania / użyciu jednostki na baterii jak należy? Baterii litowo lubią być ładowana między 20-80% lub zobaczysz baterii życia kropli. A jeśli używa go na mocy pkt z baterii nadal podłączony do jednostki dziwnego baterii życiu nie jest wszystko.

Wszystkie gier laptopy mają zawszony baterii, infact, najdłuższej żywotności baterii Widziałem w grach spec (skały) 1hr było nieco ponad 15 minut, wtedy gra. To było nieco ponad 2hrs inaczej, więc postać 50mins nie dziwi mnie, aby być uczciwym. Zwłaszcza jeśli nie masz pod opieką baterii jak należy.

Jeśli to było do mnie, i jest nadal na gwarancji I'd be wysłanie go do Alienware.

Jeśli jest na gwarancji, a nie masz fiddled pod maską z rzeczy, byłbym skontaktowanie się wersja Trading Standards.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 17 stycznia 2008, 17:02
Grupa dawcy

Wygląda na szoki stają się trochę bardziej powszechne ..

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 +620 W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 18 stycznia 2008, 05:13
Grupa dawcy

Dobry stary Dell ..... oni nigdy nie bawią one

Chyba lepiej niż ich samooceny zniszczeniu "modeli, z eksplodująca baterii.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 18 stycznia 2008, 05:36
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
Dobry stary Dell ..... oni nigdy nie bawią one

Chyba lepiej niż ich samooceny zniszczeniu "modeli, z eksplodująca baterii.
Er, który został Sony winy nie był on? Nie wystarczy dokonać tych Dell.

Old 18 stycznia 2008, 07:04
Grupa dawcy

NOOOOO ..... Dell obwiniani Sony, Sony, ale twierdził, że sposób Dell stosowane baterie w ich komputerze wzorów ..... Full Story tu ........ Uważam, który będzie, ale wydaje się, Dell i Apple były tylko 2 firm ma problemy
Old 20 stycznia 2008, 07:51
Członek grupy

Ugh, to uh ... sucks.

Zostałem poinformowany, że najlepiej jest trzymać baterię podłączyć do gniazdka w każdym momencie, tak I've tried to zrobić. Na żywotność baterii ma tylko spadł do mniej niż 10% kilka razy, to w zasadzie ok. 100% cały czas.

Ktoś wykonane połączenie między migotanie ekranu i schocks, nie wiesz co to było .. cokolwiek to było, jestem całkiem pewny, że Alienware nie weźmie odpowiedzialności za to i tak twierdzą, to była moja wina. I've had inne problemy w przeszłości, i nie mogą być jedno, aby pomóc zarówno więc wątpliwości, że będziemy robić niczego przydatne teraz.

Ten laptop ma lat warrenty, używa go do około 3 miesięcy, więc powinna być w dalszym ciągu Alienware wspieranie mnie w tej kwestii. I guess I'll wrzucać moje szanse na nich dostać laptopa i tak dobre, jak można dostać, ponieważ nie mogę wyglądać jak zdobyć pieniądze na jej aktualny stan.

Dzięki za odpowiedzi faceci, to mnie trochę światła.

PS, że Sony / Dell historia była całkiem zabawne. : P
Old 20 stycznia 2008, 12:01
Grupa dawcy

The Exploding baterii historia jest dość stary:

http://www.theinquirer.net/en/inquir...ding-batteries

Jest nie tylko przegrzania, które mogą bang nich, podskok lub uszkodzenie może zbyt! Ale Sony skażających je więc shorted obecnie nie pomoże!

A to może się zdarzyć, a nie w telefonie, można obejrzeć, PDA, ... też.

http://www.vnunet.com/vnunet/news/22...ding-batteries

http://www.tfot.info/articles.php?itemId=47/61/

Och, Panasonic i miał problemy z bateriami Sony too.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.