rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

HP 6000 boot problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 grudnia 2007, 20:38
Nowe państwa grupy

Default HP 6000 boot problem

Mam laptopa HP 6000, która zawsze ma obecnie problemy z baterii nie będzie uruchomić w ogóle. Mam zrobić lub obserwowane następujące brzmienie:
  • próbował baterii z alternatywną HP 6000
  • słuchał dźwięków durning sekwencji rozruchu
  • Zauważyliśmy, że między tymi dwoma na nieoperacyjny awarii myśli sekwencji uruchomieniowej do punktu, w którym wentylator procesora rzuty na chwilę potem idzie off (normalny wierzę), ale dysk twardy nie zaczyna spin oraz laptop idzie w strukturze ciągłej reboots.
  • Monitor nie wydaje się pochodzić z każdej
Wszelkie pomysły na ten byłby appriciated jak w tej chwili jestem skłonny uwierzyć, że dysk twardy ma Gone Bad.

Thanx
Scarab77
Old 21 grudnia 2007, 02:28
Grupa dawcy

I don't think you should wykluczyć dysku twardym komputera, jak dotychczas, nadal włączyć nawet bez dysku twardego obecnej. Brzmi jak problem jest nieco więcej niż indepth

My System: --

Procesor (y):
2.4GHz Intel Core 2 Quad
Płyta główna:
ACER EG31M
Pamięć RAM:
2 GIG DDR2 667
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 8400GS
Karta dźwiękowa:
Realtek High Definition Onboard
Hard Drive (s):
500GB + 250GB SATA 180gb + 2
Optical Drive (s):
DVD + RW DVD
Case / PSU:
Sprawa niemarkowymi i PSU @ 500 watt
Chłodzenie:
STOCK
Sieć / Internet:
Realtek PCI-E NIC gigabite
Monitor (y):
19 "LCD oraz 15 Inch LCD
Operating System (-y):
Triple Boot - Windows Vista końcowego
Old 6 stycznia 2008, 18:32
Nowe państwa grupy

Mam ten sam problem z tym samym laptopie, chyba nigdy nie miał problemów baterii. Miałem to zaledwie w ciągu roku, oczywiście tylko z gwarancji. Światła będą włączać i będzie dokonanie pewnych hałas, światło, ale potem będzie wyłączyć i będzie próbować uruchomić ponownie, monitor pozostaje ciemny. Brzmi to samo. Udało się wczoraj moning tylko grzywny, a następnie zamknięty i pokrywę w lewo i to na kilka godzin, a gdy wróciłem to nie wszystko. Przepraszamy za wątku uprowadzać ale ponieważ mamy te same problemy wyobraziłem chciałbym dodać do niej. Thanks in advance, I really wanna get to ustalone, ponieważ bez niego I'm stuck używając mojego moms Toshiba z Vista. Man I miss XP
Old 7 stycznia 2008, 10:57
Grupa dawcy

Mam dziwne wrażenie, że to może być płyta główna, która ma winy Matt C, sprawdź gwarancji, niektóre laptopy pochodzą z gwarancja 18 miesięcy, jeśli jest gwarancja 12 miesięcy i dopiero na telefon Toshiba i ma słowo z nich, może być w dobrym nastroju i naprawy za darmo lub po obniżonej cenie (może trochę ssące do nich dostać do uzgodnienia, lol)
Old 7 stycznia 2008, 11:49
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by zerocool View Post
Mam dziwne wrażenie, że to może być płyta główna, która ma winy Matt C, sprawdź gwarancji, niektóre laptopy pochodzą z gwarancja 18 miesięcy, jeśli jest gwarancja 12 miesięcy i dopiero na telefon Toshiba i ma słowo z nich, może być w dobrym nastroju i naprawy za darmo lub po obniżonej cenie (może trochę ssące do nich dostać do uzgodnienia, lol)
Think I mógłby pomylić ya trochę. Mam HP DV6000. Toshiba moms jest moje, nic złego z tego. It's my HP to messed up. I na to sprawdzony i ma tylko 1 rok gwarancji i zakończony w ubiegłym tygodniu. I'll Mabey zobaczyć, co mogę zrobić na temat uzyskiwania ich okładce, dostałem facet lokalnych że ustala je więc może po prostu go do niego. Dzięki!
Old 9 stycznia 2008, 06:30
Nowe państwa grupy

Go i uważam, że jest to dysk twardy. Chcieli mnie wprowadzają w dyski, że pochodziła z. Ten laptop nie pochodzą z dysków ma odzyskiwania dysku. Jak przywrócić go odzyskiwania dysku? Czytam książkę i nie było prawdziwe informacje.
Reply

Register

Zakładki