rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Im nadzieję na poprawę mojego laptopa do gier!

Reply

Narzędzia wątku
Old 20-te Wrz 2007, 16:39
Nowe państwa grupy

Default Im nadzieję na poprawę mojego laptopa do gier!

Ponieważ mam mój laptop, HP Compaq Presario C300, do tej pory byłem bardzo zadowolony z jego wyników. Jednak ostatnio zaczął grać gier sieciowych lub MMOs. To miało duży wpływ na moje 1gig RAM, 120GB dysk twardy, Intel prawdziwej (R) Dual Core 160Ghz, 160 GHz System (słabe grafiki, wolniej odpowiedzi, niski poziom obciążenia). Ive Been Looking poprawy mojego systemu, jednak nigdy nie rozumie lub potrzebnych do zrozumienia sposobu, w zakupie karty graficznej lub modernizacji mojej pamięci RAM. Moje połączenie z internetem jest tak dobre, jak mamy tu w Irlandii.

Czy ktoś proszę mi powiedzieć, jeśli 3 koncerty RAM będzie żadnej różnicy, a co być może i szuka im przy zakupie karty graficznej (zegar razy)

Również ive był w wielu miejscach szukają porad i niektóre posty, że 3 koncerty RAM wont dokonać jakichkolwiek zmian do mojej prędkości, chyba że im brakować pamięci, ale zawsze nauczał ive bardziej Ram i dostałem szybciej to idzie.

dzięki
Old 20-te Wrz 2007, 16:58
Grupa dawcy

Zapomnij o korzystaniu z 3GB pamięci RAM.
2GB RAM w Dual Channel, uzyska lepsze wyniki 3GB.Assuming jest Laptop obsługuje Dual Channel.
Szybkie komputery szybko z powodu kombinacji czynników.
Aktualizacja komponentów w laptopach jest drogie i nie zawsze jest możliwe.
Możesz dodać więcej pamięci oraz, że pomoże, ale nowe gry procesora jest stosunkowo powolny i grafiki na pokładzie nie będzie go wyciąć.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Old 20-te Wrz 2007, 17:26
Nowe państwa grupy

I tak przy założeniu mogą wspierać Dual Channel, który źle dowiedzieć się tak szybko, jak wiem, jak będzie u sugerują zakup 2gig upgrade i stanowiłoby grahics karta jest moją najlepszą opion?
Old 20-te Wrz 2007, 18:29
Grupa dawcy

Tak, że byłby najlepszym rozwiązaniem, ale jest to jeszcze możliwe uaktualnienia grafiki w Compaq Presario C300?
I cant znaleźć żadnych informacji o jej modernizacji.
Old 20-te Wrz 2007, 20:58
Grupa dawcy

Nie, nie był krótki flirt z dokonaniem aktualizacji jednolitych kryteriów lappy's w formie mxm. Ale nigdy nie nabrał rozpędu. Zbyt wiele problemów z producentami z podwozia ", którzy chcą iść różnymi drogami z układów i inne kwestie.

Jedynym I've znanych marek, aby zaproponować mu (nie teraz) są Alienware, Dell oraz Rock. To było około kilku rok temu, że możliwość stopniowej obecnie.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 21-gie Wrz 2007, 06:49
Nowe państwa grupy

to innymi słowy ive got komputera dat i cant uaktualnienia?
Old 21-gie Wrz 2007, 07:00
Grupa dawcy

Bardzo trudno jest uaktualnienie laptopów .... zazwyczaj mają na pokładzie karty graficznej (i think thats what its called) i procesora jest faktycznie na płycie głównej (czyli you cant take it off) ... ale można uaktualnić barana do poprawy szybkości komputerów
dlatego ja dostaję pulpit jak również laptopa jak chcę uaktualnić w razie potrzeby

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 21-gie Wrz 2007, 12:09
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by kevinmcnicholas View Post
to innymi słowy ive got komputera dat i cant uaktualnienia?

Można potencjalnie upgrade procesora, ale musiałaby potwierdzić chłodzenia konfiguracji może obsługiwać dodatkowe ciepła odpadowego oraz że lappy stanowiłyby wystarczający napięcia. To nie jest poważne zadanie, ale znowu musiałby sprawdzić przed instalacją.

Można uaktualnić do szybszego hdd ale tylko korzyści ładowanie gry poprzez zmniejszenie obciążenia razy.

Dodanie dodatkowych barana pomoże przy multitasking jak wierzę masz zintegrowane rozwiązanie grafiki tak dodając barana nie pomoże z tym jak kradnie to barana środków z systemu barana, więc będzie prawdopodobnie maxed obecnie i tak niezależnie od tego, czy można dodać więcej.

Chociaż nie ma się w systemie BIOS, aby upewnić się, że GPU jest przydzielanie sobie maksymalną ilość pamięci RAM.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Zakładki