rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

I'm looking for a tabletka ...

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 września 2008, 07:25
Członek grupy

Default I'm looking for a tabletka ...

Mój obecny laptop ma teraz 4 lata stary i szybko się pogarsza. Może on zaledwie uruchomić programach pakietu Office 2007 w tym samym czasie jak iTunes, a liczba uszkodzonych sektorów na dysku twardym rośnie geometrycznie. Ergo, I need a new one.

I've been looking at HP Tablet. W szczególności, członek serii TX2500, link do naśladowania. Wybrałam tej serii z wielu powodów, choćby z których jest mój obecny status studenta. Uczę inżynierii, więc rysunek i manipulacji schematów i struktur jest ważne, a tabletki pozwoli mi robić notatki z klawiatury, a następnie szkic diagramów, ile potrzeba.

Co Juice doradzić? Czy mogę zrezygnować na moje marzenie tabletka wystarczająco silne, aby uruchamiać programy (gry) na poziomie około pulpitu i nadal być przydatne tabletka dla inżynierii i uzyskać wysokiej laptop koniec?

Notebooki z serii HP TX2500 -- http://h41306.www4.hp.com/section?SI...23&secid=79974

Złożoność link Przepraszam, myślałem tinyurl może być problem, w razie byłem z linkami do nieprzyjemnych miejsc.
Old 4 października 2008, 13:58
Grupa dawcy

Powiedziałbym, że będzie to zależeć Co ważniejsze dla Ciebie, jeśli jesteś dedykowane do zajęć itp. to nie będzie musiał wybulić milionów funtów na nVidias najdroższych kart graficznych, jednak przypuszczam, musisz całkiem przyzwoity jeden dla jazdy modele 3D itp.

Ale tak naprawdę, jego użytkownika, wyboru, czy chcesz oglądać filmy HD i grać najbardziej powerhungry gry, to tak, get droższe poświęconej laptopa, ale jeśli skręcać w kierunku bardziej jesteś pracę, dostaniesz masła studia doświadczenia i zaoszczędzić trochę gotówki.

Osobiście my top rozwiązaniem byłoby dwóch. I'd idealnej laptop do pracy / nauki, i pulpit do niczego innego, ale potem ceny problemów.

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 4 października 2008, 14:25
Grupa dawcy

Nie mogę rememebr widząc ten post wcześniej, więc przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi. Powiedziałbym tak samo jak 4D (Fordy (Ford) Ollie przede wszystkim, jeśli to nowszych gier, które chcą grać na tabletki, to nie będzie się działo, tabletki są do rysowania itp. Tak, można uzyskać bardzo dobre, ale wygrali 't jest coś takiego jak komputer. Ale znowu, jeśli masz wysoki laptop końca, to nadal nie będą takie same jak pulpit. Osobiście, co mam zamiar zrobić (na szczęście od Uni w roku) staje się dobry PC zakupu (około grudnia ish o nowych CPU's come out), a następnie dostać tanie (ish) tabletki do pracy na, jak jestem też nadzieję zrobić kurs inżynierii.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 5 października 2008, 06:42
Grupa dawcy

Czy wciąż w polowanie na tabletki? Jeśli tak co tu? http://tinyurl.com/3mq78n

My System: #

Procesor (y):
Intel Q6600
Płyta główna:
MSI P6N SLI V2
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC6400 Corsair
Karta graficzna (y):
XFX Nvidia 8600GTS 512MB
Karta dźwiękowa:
Zintegrowana 8 kanałowy
Hard Drive (s):
Samsung 320GB S-ATA 7200RPM
Optical Drive (s):
LG LightScribe
Case / PSU:
Thermaltake Soprano & Toughpower 750W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931BW 19 "
Operating System (-y):
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
Old 5 października 2008, 06:52
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by tomthedrummer1992 View Post
Czy wciąż w polowanie na tabletki? Jeśli tak co tu? http://tinyurl.com/3mq78n
+1 Humoru, -10 pomocne: P Ale to, co potrzebne dziś, dzięki.

Dzięki tym, którzy już odpowiedzieli. Nie grając w nowym (po 2007) gier, mam potworne pulpit do tego, ale po prostu działa starsze gry, że chciałbym aby podczas długich godzin drogi od znalezienia coś przydatne.

[EDIT] That's why I uniknąć tinyurls: P
Old 5 października 2008, 07:06
Grupa dawcy

On jednak bardziej pomocne, i oczekuję, że dostanę zestrzelili w tym, ale czy za mac?

I got one w państwach i kocham moje! Bardzo szybki i wielkie za to mnóstwo rysunek / praca CAD. I narzędzia pochodzące z mac bootcamp nazwie, można zainstalować XP na partycji całkowicie odrębne, które możesz załadować jak i kiedy trzeba, jeśli chcesz grać w gry.

Aby korzystać z bootcamp Musisz swoją wersję XP though. Uważam też, że mój mac XP działa lepiej niż mój laptop okien w pewnym sensie! (Choć laptop jest bardzo stara że MacBook nie jest).
Old 5 października 2008, 07:11
Członek grupy

I faktycznie za mac, wbrew instynktowi i orzeczenie lepiej. Rzeczą jest to, wiem jak dostać XP i Vista działa dokładnie tak, jak chcę, gładkie jak może być ... przez większość czasu, a ja uciekać się do Kubuntu, gdy wszystko idzie wahoonie kształcie.
Nie mam czasu na chwilę, aby dowiedzieć się, jak uzyskać zupełnie nowy OS dancing to my tune, i prawdopodobnie nie będzie mówił czas na dobrą chwilę długo. W obecnej postaci, dzięki czemu przejście do samodzielnych Vista będzie na tyle przerażające, jestem przyzwyczajony do ciężkich maszyn wirtualnych systemów operacyjnych w celu skorygowania błędów.
Old 5 października 2008, 07:23
Grupa dawcy

Tabaka Fairy ale chciałbym stil bardzo reommend Mac. Bateria jest o wiele lepsze niż jakiekolwiek laptop okna widziałem wcześniej - mogę o 5 godzin z kopalni.

Oni także wstrzymania dużo szybszy.
Old 5 października 2008, 07:24
Grupa dawcy

Ale z tego co widziałem nie ma żadnych Mac Tabletki, może się mylę, ale tylko z tego co pamiętam. A jak nie grają żadnej z gier ze po 07, Laptop standard / dość dobry Tabletka powinna czynić dobrze. nie będą grać jak najlepsze komputerach biurkowych, ale nic nie będzie, co jest, dlaczego ludzie nadal używają komputerów stacjonarnych.
Old 5 października 2008, 07:26
Członek grupy

I Hibernate, nie gotowości marnowanie energii dla mnie:) I mam cool little app na ten laptop, który znacznie zwiększa żywotność baterii. Czy "przeniesienie go do innego laptopa z łatwością i majsterkowania mało. Ten laptop ma 4 roku życia, a ja wciąż dostać około 4 godzin z baterią when I'm just browsing "netto.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.