rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Laptop na All Night

Reply

Narzędzia wątku
Old 6-gi Wrz 2008, 18:15
Członek grupy

Default Laptop na All Night

Czy to jest złe dla laptopa, aby utrzymać ją na całą noc? I don't own an i-pod, więc zostawić na moim laptopie w nocy, aby można było słuchać muzyki z mojej słuchawki, a ja spać.
Old 7-sze Wrz 2008, 06:19
Grupa dawcy

Tak długo, jak to ma dobrą wentylację (czyli nie obok Ciebie w łóżku z poduszką i duvet: D) grzywny. Mnóstwo ludzi zrobić z różnych powodów (choć mam do powiedzenia jej po raz pierwszy Słyszałem ktoś powie jej, tak żeby można było słuchać muzyki!)

I podobnie jak ja dość często pozostawiają pulpicie działa tak, że można nagrywać programy telewizyjne, pobierać wiele plików, itp.

Zasadniczo, jeżeli posiada wystarczające chłodzenie, it's fine.

My System: FordyPC

Procesor (y):
Quad Q6600 Kentsfield 2,66 @ 3.45GHz
Płyta główna:
Asus P5Q / L PRO (Intel P43, ICH10)
Pamięć RAM:
PNY XLR8 4GB @ 1066MHz
Karta graficzna (y):
PNY nVidia GeForce 9400 GT 512MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Seagate HDBarracuda 1x 1 TB 1x 250GB
Optical Drive (s):
LG (HD) GGCH20L / LG GH22NP20AUAA50B
Case / PSU:
Antec Sonata III 500W & Earthwatts
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Gigabit LAN, FireWire & WG111v2
Monitor (y):
2 x Acer P193WAd
Operating System (-y):
XP PRO x86/XP PRO x64/Win7 RC1 x64
Old 7-sze Wrz 2008, 07:12
Administrator Group

Kiedyś opuścić mój pulpit na 24 / 7, w lappy wykracza poza każdej nocy i odłączony od opłat.

Laptopy mają dość krótkim życiu, gdyż bez nich jest 24 / 7 i przeładowanie baterii.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 7-sze Wrz 2008, 07:32
Grupa dawcy

Możesz dostać ono wyłączyć auto z Task Scheduler.

powiedzieć uruchomieniu 12pm słuchania w każdej nocy można go wyłączyć przez 1am powiedzieć, ja dont znać jak długo zajmuje Ci zasnąć lub cokolwiek: D, ale można dostosować numery, aby spełnić potrzeby klientów.
Old 7-sze Wrz 2008, 08:16
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by duskmon10 View Post
Czy to jest złe dla laptopa, aby utrzymać ją na całą noc? I don't own an i-pod, więc zostawić na moim laptopie w nocy, aby można było słuchać muzyki z mojej słuchawki, a ja spać.
Kiedyś znasz kogoś, kto sypia z uduszonych same słuchawki cala I'm telling you now jej naprawdę naprawdę naprawdę zły pomysł spać z nimi cala

Cytat:
Laptopy mają dość krótkim życiu, gdyż bez nich jest 24 / 7 i przeładowanie baterii.
I've got some starożytnych Compaq laptop że nie WINS i kilka innych usług w naszej sieci. Jego prowadzi stałe około roku tylko kilka Aktualizacje dla systemu Windows zostanie ponownie uruchomiony. Jej na UPS.

Baterie knackered choć

Ale to nie pozostawilby drogiego laptopa na 24 / 7, w szczególności małych, że się bardzo gorąca.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 7-sze Wrz 2008, 10:47
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Możesz dostać ono wyłączyć auto z Task Scheduler.

powiedzieć uruchomieniu 12pm słuchania w każdej nocy można go wyłączyć przez 1am powiedzieć, ja dont znać jak długo zajmuje Ci zasnąć lub cokolwiek: D, ale można dostosować numery, aby spełnić potrzeby klientów.
Jak to zrobić?
Old 7-sze Wrz 2008, 10:50
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Kiedyś znasz kogoś, kto sypia z uduszonych same słuchawki cala I'm telling you now jej naprawdę naprawdę naprawdę zły pomysł spać z nimi cala

Naprawdę nie ma wyboru. Jeśli nie słuchać muzyki w nocy nie mogę spać, ponieważ my room mate snores. Bardzo głośno. Osoby w pokoju obok naszego się skarżył się na chrapanie. Muzyka jest jedyną rzeczą, która blokuje się hałasu.
Old 7-sze Wrz 2008, 10:56
Grupa dawcy

Cytat:
Jak to zrobić?
Co ty na OS?

Whatever you're on powinien być w stanie zrobić w następujący sposób .. ale nie jestem pewien.

Start> * * Kliknij prawym przyciskiem myszy komputer> Zarządzaj

Computer Management Console> Narzędzia systemowe> Harmonogram zadań
Old 7-sze Wrz 2008, 11:01
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Co ty na OS?

Whatever you're on powinien być w stanie zrobić w następujący sposób .. ale nie jestem pewien.

Start> * * Kliknij prawym przyciskiem myszy komputer> Zarządzaj

Computer Management Console> Narzędzia systemowe> Harmonogram zadań
Mam Vista. Wiem, jak dotrzeć do harmonogramu zadań, tylko nie wiem co robić, gdy jestem tam.
Old 7-sze Wrz 2008, 11:16
Moderator grupy

Cytat:
Naprawdę nie ma wyboru. Jeśli nie słuchać muzyki w nocy nie mogę spać, ponieważ my room mate snores. Bardzo głośno. Osoby w pokoju obok naszego się skarżył się na chrapanie. Muzyka jest jedyną rzeczą, która blokuje się hałasu.
Twój wybór.

Reply

Register

Zakładki