rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Laptop nie ładowania baterii .....

Reply

Narzędzia wątku
Old 16-ty Wrz 2008, 14:49
Grupa dawcy

Default Laptop nie ładowania baterii .....

I have just got używanych baterii w laptopach oferty, aby spróbować i zaoszczędzić pieniądze - trochę ryzyko Zgadzam się, ale wciąż nie jesteś. I podłączyć go do mojego Dell Inspiron 1000 - opłat świetle didnt come on, ale pokazała, że uznaje moc baterii w opcji folderu (w panelu sterowania) i wykazały jego ładowania. I pozostawił ładowania wszystkich popołudnie. Próbowałem uruchomić laptopa tylko baterii oraz laptop uruchamiany po raz pierwszy po prostu zamknąć, prawdopodobnie ze względu na brak zasilania? Czy to może być bateria lub duff mam czasu, aby dostosować ustawienia w dowolnym miejscu, aby go naładować? Wymiana baterii jest identyczny jak ostatni.

dzięki

Dean
Old 16-ty Wrz 2008, 15:12
Grupa dawcy

Od tego, to brzmi jak bateria jest martwy. Chciałbym spróbować disscharge to w jak największym stopniu, a następnie charde go ponownie, jak jesteś obeznany z elektroniką?

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 16-ty Wrz 2008, 15:46
Grupa dawcy

Z A poziom fizyki, spróbuj mnie! (ale to było już w 1982!). Prawdą jest, że jest to drugi baterii i kupić tego laptopa i jestem szybko traci cierpliwość. Th e ostatnio stwierdzono, że działa! I odmówić zapłacić £ 50 - £ 60 na nowy, ale dont wanna muszą nosić zasilacz wszędzie!
Old 17-gi Wrz 2008, 09:29
Administrator Group

Pozostawienie laptopy podłączone do sieci 24 / 7 zabija batterys szybko jak komórki nie są rowerze.

Więc jeśli to robi, że dlatego ich zatrzymać gospodarstwa opłat.

Używane są również batteys stratą czasu, gdyż zbyt prawdopodobnie zostały podłączone większość swojego życia i nie trwa długo.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 17-gi Wrz 2008, 09:48
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Dave Hybrid View Post
Pozostawienie laptopy podłączone do sieci 24 / 7 zabija batterys szybko jak komórki nie są rowerze.
Dlaczego firma nie myśli odcinanie dostaw, jeśli jej w pełni naładowana i nadal podłączony?

Tak więc to nie stało ... Powinienem iść na Smocza Jama ..

Nie można uzyskać patent teraz I've powiedziałem choć wiele!
Old 17-gi Wrz 2008, 10:40
Grupa dawcy

Dobrze wiesz, jak o elektronice, możesz spróbować wprowadzenie wysokiej mocy z rezystorem accros + ve i ve terminali i pozostawiając go na kilka godzin (przez noc, jeżeli to możliwe), ale sprawdzenie baterii nie może być za gorąco, jak powinno to usunięcie jakichkolwiek opłat w lewo w nim, i próbował go ponownie. I've done tym kilka razy z bateriami (lub atleast mój tata jest dla mnie i on elektrycznego inżynier) i działa.
Old 17-gi Wrz 2008, 11:02
Administrator Group

Cytat:
Originally Posted by 4D (Fordy (Ford) Ollie View Post
Dlaczego firma nie myśli odcinanie dostaw, jeśli jej w pełni naładowana i nadal podłączony?

Tak więc to nie stało ... Powinienem iść na Smocza Jama ..

Nie można uzyskać patent teraz I've powiedziałem choć wiele!
Automatycznie wyłącza lub nie tak szybko, jak poziom baterii spadnie on uzupełniany.

Rowery batterys oznacza napełniania do maksymalnej, a następnie odprowadzanie do pusty.

Ustawienie / wybierania jedynie opłaty, gdy poziom baterii spadnie poniżej pewnego% będzie działał lepiej.

Ale potem twórców want you skupu batterys, więc prawdopodobnie jest już opatentowana przez nich nigdy nie zobaczyć światła dziennego.
Old 17-gi Wrz 2008, 15:36
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by thingie2 View Post
Dobrze wiesz, jak o elektronice, możesz spróbować wprowadzenie wysokiej mocy z rezystorem accros + ve i ve terminali i pozostawiając go na kilka godzin (przez noc, jeżeli to możliwe), ale sprawdzenie baterii nie może być za gorąco, jak powinno to usunięcie jakichkolwiek opłat w lewo w nim, i próbował go ponownie. I've done tym kilka razy z bateriami (lub atleast mój tata jest dla mnie i on elektrycznego inżynier) i działa.
Yep, I've done this before.

Umieścić go w lodówce na kilka godzin, z rezystorem na to, i to tylko dostał ciepłe w dotyku.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 17-gi Wrz 2008, 16:24
Grupa dawcy

Mam spojrzał na baterii kontakty, gdzie interfejsów z terminali w laptopie, a nie tylko są bardzo dobrze ukryte, ale naprawdę nie można określić, gdzie posiitive i negatywnych biegunów. Masz tego wgłębienia w lewym górnym rogu baterię, która łączy z laptopem. W tym zagłębieniem się 6 plastikowych prongs położony obok siebie i można tylko dokonać pewnych drutów między metalicznych.
Mam próbował dołączyć zdjęcie, ale nie na pewno, jeżeli będzie działał!

thanks again!
Dołączone Miniatury
Laptop battery.....not charging-100_0985.jpg  
Old 18-ta Wrz 2008, 00:40
Grupa dawcy

Dobrze, że utrudni! Jednakże można uzyskać drutu dotknąć metalowej kontakt, spróbuj guglanie modelu baterii do terminalu, który jest który.
Reply

Register

Zakładki