![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam Dell Inspiron 1150, że nie jest ładowana. Dioda LED na ładowarkę, gdy oświetlenie jest podłączony do laptopa wszystkie 3 moc światła błysk raz. Opłata następnie lampka wskaźnika miga raz na 30 sekund. W tym momencie bateria jest całkowicie rozładowana, a urządzenie nie uruchamia nawet z sieci jednostki podłączony Myślę ładowarki pracy i może być problem może być płyta jak bateria jest ładowana za pomocą płyty głównej. (Nie wiesz, o że). Nie mam dostępu do innej baterii, aby sprawdzić, czy jest to problem, a nowe jest zbyt pricey kupić, aby dowiedzieć się. Czy ktoś zna ten problem?
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Co błysk światła na laptopa? Jeśli czerwoną nie Sugerowałbym zdobycie nowej baterii Miałem podobny problem i musiałem zastąpić kopalni
www.Trade4Free.ie Prawdziwym niebezpieczeństwem nie jest, że komputery zaczną myśleć jak ludzie, ale że ludzie zaczną myśleć jak komputery. Jeżeli nie ma możliwości, nie może być wybór! ![]() My System: Niektóre inne kochanka!
|
|
| |||
| |||
| Naliczenie zielone światło miga co 8 sekund. Żaden inny błysk światła za wyjątkiem elektrowni światło miga raz na włączanie ładowarki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli posiadasz Multimetr można trzymać go na terminalach w kieszeni, i obserwować, co się stało po podłączeniu zasilania. Jeśli napięcie jest obecne, to wiesz, że bateria jest do niczego i Mobo prawdopodobnie dobre. Mogliśmy być trochę kreatywnej z tym, ponieważ Mobo może jedynie opłaty z baterii, więc być może trzeba będzie dokonać pewnych mało latać prowadzi do testowania go z baterii cala Będziesz musiał także badania różnych terminali. Lub, możesz przejść na eBay i porozmawiać z baterii sprzedającego. Jeśli porozmawiać z kimś dobrze, może być skłonny do wynajęcia zakupu baterii i zobaczyć czy wszystko działa, a jeśli nie, kup go z powrotem do nawet 10 funtów mniej. Albo można po prostu sprzedawać je ponownie.
|
| |||
| |||
| Niektóre baterie go całkowicie martwe, jeżeli są one na opłaty ciągły. Inne baterie (Acer z mojego doświadczenia) idź całkowicie martwe, gdy poziom naładowania spada na zbyt niskim poziomie, np. poprzez pozostawienie laptopa nieużywane przez jakiś czas.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy laptop włączyć używając mocy prowadzić podłączony z tyłu (tzn. nie korzysta z akumulatora)? jak to wówczas oznaczać, wiemy, jeśli okazuje się moc prowadzić właściwą ilość energii do komputera.
| |||
| |||
| Laptop nie będzie włączyć co sprawia mi myśleć, że Mobo już nie ma. I zostały mylnie sądzili, że te opłaty laptopów poprzez Mobo. |
|
| |||
| |||
| Więc potem, to albo płyta główna albo opłat prowadzić Chciałbym powiedzieć, masz (lub znasz kogoś, kto ma) wszedł do komputera (lub atleast wykorzystania prowadzić taką samą moc, aby sprawdzić, które to jest? |
|
| |||
| |||
| Moc opakowanie będzie naprawdę łatwe do testu z multimetry, lub nawet z żarówki. Ale jeśli coś świeci się na laptopa, to jest prawdopodobnie zasilania. Niektóre laptopy nie będą działać bez baterii zainstalowany, ale zwykle nie obchodzi czy to jest poroniony pomysł, czy nie. I teraz sądzisz, że istnieje coś więcej finalnie złego się z nim.
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Ja testowałem na bloku i to działa, więc może być problem z płytą główną. Zauważyłem, jeśli naciśnij podstawy laptopa w szczególności, że moc światła migają. Jestem teraz otwarcie sprawy. |
![]() |
|
| Zakładki |