rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Notebook procesory

Reply

Narzędzia wątku
Old 5-szy Wrz 2007, 10:51
Nowe państwa grupy

Default Notebook procesory

Cześć! Miałem nadzieję i może uzyskać pomoc na temat zakupu notebooka. I've been searching Alienware dla notebooków i chciałby porad, w którym te dwa procesory są lepsze dla gier celów.

1. Rdzeń procesorów Intel Duo (2MB cache, 667MHz FSB)

lub

2. AMD Turion procesor (800MHz FSB, 1MB L2 cache)
Old 5-szy Wrz 2007, 17:55
Grupa dawcy

they're zarówno MHz MHz, całkiem na jedno wychodzi być szczery.

Pretty much taką samą moc, jak również wymogów.

Gdybym był zmuszony wybierać, I'd have to go for Intel przez blisko margines.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 6-gi Wrz 2007, 08:51
Nowe państwa grupy

Yea i prawdopodobnie sam ...... ale usłyszałem od kogoś, że procesor AMD jest lepsze w grach celów. Dobrze Pan polecić Alienware notebooka lub laptopa to dobrej jakości?
http://www.play.com/PC/PCs/4-/343932.../Product.html #
Old 9-ga Wrz 2007, 03:34
Grupa dawcy

Alienware jest obecnie własnością firmy Dell, Need I say more?

Cóż, będę anyway. Jeżeli jeszcze nie masz do zapłaty (£ 30 funtów dziwne!) Dla dysków przywrócić?

Jeśli chcesz laptopa do gier, przejdź do Rock .

Ale w grach na laptopie You're Going to trzeba poświęcić między £ 1000 - £ 1500 na przyzwoity gra laptopa. W takim przypadku może również uzyskać na pulpicie, jeśli nie przejdź do LAN lub podróży partii.

Laptop jest cytatem na Play.com jest bardzo dobrze zbudowany, super-screen'd laptopa. Powinienem wiedzieć, mam 14 "ekran odmiany. Ale nie jest w żaden sposób o grach laptopa. W 7150 GPU to zintegrowany jednostki, udzielony na taką jednostkę jest bardzo dobrze spec'd, ale nie będzie mógł naprawdę do gry na nim.

Jako przykład I've just run fraps (to liczy fps w grach na żywo) i I'm getting 18 fps w Halo z niskim szczegółowo 1280x800. To samo rodzimej rozdzielczości laptopa przez Ciebie podany. Jest nieco wyższy spec'd GPU w 7200, ale wciąż zintegrowanej jednostki.

18 fps mówiąc jest niemożliwe, a thats szczytem. Widzę 3fps w miejscach.

AMD CPU's używane się procesorów wybór dla graczy ze względu na ich krótką rurociągów. Ale to było w porównaniu do Intel P4 CPU's. Intel Core2 nowych procesorów (na telefony komórkowe i inny) mają mniej niż rurociąg etapach AMD CPU, wymieszać z tym większych Wikisłowniku's (nie czyni żadnej różnicy, gdy gra) i masz najlepsze dookoła architektury na rynku dla standardowych użytkowników domowych .

Jeśli chodzi o swoim oświadczeniu AMD jest marką dla gier chipy, to było mierzone za pomocą AMD Athlon procesorów, a nie Turions, które poświęcone są mobilnych procesorów, całkiem tak samo jak Athlon architektury, ale ich brak wznios chrząkać tych procesorów.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Zakładki