rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Wymiana dysku twardego na Philips Freevents laptopa

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 października 2007, 19:13
Nowe państwa grupy

Default Wymiana dysku twardego na Philips Freevents laptopa

Am nadzieję uaktualnić dysk twardy w moim Freevents Philips x51 (60GB prostu nie wystarcza), ale kiedy otworzył śruby na pokrycie na dnie, znalazłem to ukryte tylko wentylator, a nie twardy jak oczekiwano. I'm myślenia, że muszę podjąć maszyny poza całkowicie się na HD, ale nie chcę robić tego, gdybym nie musiał.

Czy ktoś ma doświadczenia z tym modelem? Wszelkie informacje na temat możliwości uzyskania na dysku twardym? Co ważniejsze, nie każdy wie, czy to w ogóle możliwe do zastąpienia dysku twardego? W instrukcji znajduje się obok bezużyteczne i nie ma informacji o tym, że mogę znaleźć albo na stronie Philips lub w sieci.

I wreszcie, jeśli okaże się, że mogę zmienić dysk, wszelkie sugestie dotyczące tego, co się za? (marka, specyfikacje, itp)

Thanks for your time
Old 9 października 2007, 19:35
Moderator grupy

Nie jestem zaznajomiony z laptopa na pytanie, ale jeśli to ma być trudne do zmiany, dlaczego nie można po prostu użyć zewnętrznego

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 9 października 2007, 19:43
Nowe państwa grupy

Mam uznał to, że jest moim fallback opcji, ale wiele podróży (naprawdę dużo!) Z mojej pracy, a około lugging zewnętrznego (nawet lekkie kompaktowe jeden) jest denerwujące. Thought I'd zbadania opcji pierwszej, ale jeśli to kończy się zbyt trudne, to co będę robić.
Old 10 październik, 2007, 08:52
Grupa dawcy

Twój laptop może być rebadged modelu mate - Twinhead stylebook D12. spojrzeć na ten link

http://www.twinhead.com.tw/product_notebook/12D.asp

Czy takie same? jeśli tak, to możesz uzyskać więcej radości robisz wyszukiwania dla tego modelu. jeśli jest to ten sam daje trochę więcej informacji na temat HD.

Również tutaj jest kilka informacji o x50. Musisz przeczytać poprzez sposób, ale istnieje ktoś próbuje zrobić to samo jak ty. I dont know how tego modelu jest podobna do Twojej ale może pomóc w niektórych. Jeśli jest to doesnt look łatwe.

http://www.itreviews.co.uk/discuss/2037

My System: The Elephant

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad Q6600
Płyta główna:
Asus P5K-E/Wi-fi
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS
Karta graficzna (y):
Asus EN8600GT Silent
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Samsung HD501
Optical Drive (s):
Asus DRW-1814BLT
Case / PSU:
Antec P180/Corsair HX620
Chłodzenie:
Thermalright Ultra-120 ekstremalne
Sieć / Internet:
Monitor (y):
Dell 2005FPW 20 cali
Operating System (-y):
Windows Vista Home Premium
Old 10 październik, 2007, 09:24
Grupa dawcy

Z tego samego forum, jak wyżej. Może to być także przydatne informacje. Jeśli to prawo jest zbyt wypróbować guglanie tego czy daje żadnych radości.

http://www.itreviews.co.uk/discuss/2462

Jeśli to rzeczywiście ten sam następnie może być to, czego szukasz.

http://www.larwe.com/technical/av3715-open.html

opiera się to na Averatec AV3715-EH1, które z odrobinie szczęścia jest to, co jest twoje jusr rebranded pod Philips.
Reply

Register

Zakładki