по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Лаптопи, Mobiles & текст

Register

Spilled Кафе и (на пръв поглед?) Failed Спасителния Опит

Reply

Нишка Инструменти
Old 15 юни 2009 г., 10:02
Новите държави Група

Default Spilled Кафе и (на пръв поглед?) Failed Спасителния Опит

Добро утро. Позволете ми преди всичко да се представя. Моето име е Андрей, а аз съм нов член тук. В действителност, това е първият ми пост - Имам какво е за мен да бъда по-малко, отколкото надежда компютъра проблем, но аз мислех, че съм искате да ви момчета опитам.

Аз съм студент по компютърни науки, и аз работя с компютри за няколко години. Аз съм наясно, обаче, че съм далеч по-малко опит от много от вас, особено когато се касае за лаптоп системи. Аз ще ви предостави с описание на проблема по-подробно, колкото е възможно - аз знам, че може да бъде трудно да се дават съвети без достатъчно информация.

Моят брат му доведе лаптоп, за да ме за няколко седмици, след като spilled пълна чаша за кафе на системата. Той имаше тя се обърна с главата надолу, веднага щом разливи при опит да зареже колкото на кафе извън системата по-бързо. Когато той го е донесъл за мен, тя е все още включен - системата е замразен и той се опита задържате бутона на захранването за да не се ползват. Аз се отстраняват на батерията, усещане, че би било най-добре да се получи властта почти толкова бързо, че да се намали вероятността от късо съединение.

Ще пресуша системата колкото е възможно повече от външната страна, а след това продължи да я на парчета. Аз разкомплектоват системата напълно и почиства всеки компонент с денатуриран спирт. Да позволи на различните части да изсъхне напълно, тогава reassembled машината. Системата ще мощност, но би сигнал четиресет до седемдесет пъти по ред най-POST, и захранва от най привидно произволни интервали от време. Аз изключен на тъчпада и клавиатурата, което позволи на системата за зареждане на Windows Vista с USB клавиатура включен инча Кратко на тъчпада и клавиатурата, всички от хардуера се яви на функциониране.

В този момент, аз се върна на системата за брат ми, го съветват да направите резервни копия на всички важни, колкото може по-скоро. Аз бях с впечатлението, че щетите от къси съединения може да отслаби компонент, предизвиквайки го да не успеят-рано от обикновено. Той използва системата за малко повече от един час, след което той се опитва да премахнете USB кабела от системата. Машината се затвори, когато той направи това, и не е успешно, тъй като booted. В действителност, феновете въртене нагоре и после пак. Вярвам, че светлините дойде, а после да се изключи, и на дисплея се остава празно. Той е бил вече няколко дни, тъй като това се наблюдава, а не е имало подобрение. Надявах се, че някой тук може да има някои предложения, но аз разбирам, че е напълно възможно, че тя е минало точката не се върна.

Системата е HP Палата лаптоп, и, както съм аз, споменати по-горе, тя се изпълнява някои версия на Windows Vista. Аз вярвам, че е Vista Home, но аз не съм сигурен, доколкото е сервизен пакет е загрижен.

Независимо от това дали има или не нещо, което може да се направи в този момент, аз оценявам вашето време и помощ.
Reply

Register
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc