Proliven Kava i (naizgled) Neuspjelo spašavanje Pokus Dobro jutro. Dopustite mi prije svega upoznati sebe. Moje ime je Andrije, a ja sam novi član ovdje. U stvari, ovo je moj prvi post - Ja sam ono što mi se čini da je manje od nade računalo problem, ali sam mislio bih vam momački probati.
Ja sam student računalnih znanosti, te sam radi s računalima već niz godina. Ja sam svjestan, međutim, da sam daleko manje iskustva nego mnogi od vas, pogotovo laptopa sustavima gdje su zabrinuti. Ja ću vam s opisom problema na što je više detalja moguće - Znam da može biti teško dati savjet bez dovoljno informacija.
Moj brat donio njegov laptop mi se u par tjedana, nakon što je proliven punu šolja kave na sustav. Imao je okrenut naopačke čim se prosuti dogodila u pokušaju izvatkom koliko je kava iz sustava moguće. Kad ga dovede k meni, to je još uvijek powered na - sustav je zamrznuta i on je pokušao držanje dolje dugme za vlast ne iskoristiti. Ja uklonjena bateriju, osjećaj da bi bilo najbolje da se moć off ekspeditivan kako bi smanjili vjerojatnost da kratki spoj.
Ja sušena sustav koliko je moguće izvana, a zatim je nastavila da se pored njega. Ja Uzeli sustav potpuno očistio i svaku komponentu s špiritus. I dozvoljene su u različitim dijelovima potpuno suho, a zatim reassembled stroja. Sustav bi se na vlast, ali bi bip četrdeset-sedamdeset puta uzastopce na POST, a powered off at naizgled slučajnim intervalima. Ja prekinute su tipkovnica i touchpad, koji dozvoljeno sustav to čizma u Windows Vidik sa USB tipkovnica priključen in Kratak je touchpad i tastatura, sve je hardver pojaviti se biti rad.
U ovom trenutku, ja se vratio sustav na moj brate, savjetovanje mu kopiju bilo kojeg važno što je prije moguće. Bio sam pod dojam da štete od kratki spoj može oslabiti komponentu, nanoseći ga na propast prije nego normalno. On je koristio sustav za nešto više od sat vremena, u kojem trenutku je pokušao da izvadite USB kabel iz sustava. Stroj isključiti kada je učinio to, i nije od booted uspješno. U stvari, obožavatelji spin gore dolje i onda opet. Vjerujem svjetala hajde, a zatim isključiti i na ekranu ostaje prazan. On je nekoliko dana nakon ove dogodila, a nije došlo do poboljšanja. Bio sam ovdje u nadi da netko možda neke prijedloge, ali ja razumijem da je posve moguće da je ona sustav je proteklih točke bez povratka.
Sustav je jedan HP Paviljon laptop, i, kao što sam spomenuo gore, to je pokrenut neke verzije sustava Windows Vista. Ja vjerujem da je Vista Home, ali nisam siguran koliko servisni paket je zabrinuta.
Bez obzira da li ili ne postoji ništa što se može uraditi u ovom trenutku, mi cijenimo Vaše vrijeme i pomoć. |