Kawa i rozlane (Pozornie?) Failed Rescue Attempt Dzień dobry. Pozwól mi przede wszystkim do wprowadzenia się. Nazywam się Andrzej i mam nowego członka tutaj. W rzeczywistości jest to mój pierwszy post - Mam to, co wydaje mi się mniej niż nadzieję komputera problem, ale myślałem I'd give you guys spróbować.
Jestem studentem informatyki i I've been pracy z komputerami od kilku lat. Jestem świadomy, że mam dużo mniej doświadczenia niż wielu z Was, szczególnie tam, gdzie systemy są zainteresowane laptopa. Będę Ci opis problemu w jak najwięcej szczegółów - Wiem, że może być trudne do udzielania porad bez wystarczającej informacji.
Mój brat przyniósł swojego laptopa do mnie kilka tygodni temu, po rozlane pełny kubek kawy w systemie. Miał się on do góry nogami, jak tylko wyciek nastąpił w próbę zrzucić jak najwięcej z kawy z systemu, jak to możliwe. Gdy zaprowadził go do mnie, to był jeszcze włączony - system został zamrożony i miał próbował przycisk zasilania, aby nie skorzystać. I usunęli baterię, poczucie, że byłoby najlepiej, aby uzyskać wyłączenie szybko, tak aby zmniejszyć prawdopodobieństwo zwarcie.
I suszone systemu w jak największym stopniu z zewnątrz, a następnie przystąpiła do podjęcia go od siebie. I odpędzana systemu całkowicie oczyszczone i każdego składnika z denaturacji alkoholu. I pozwolił różnych częściach pełni do wyschnięcia, a następnie ponownie komputer. System zasilania, ale sygnał czterdziestu do siedemdziesięciu razy z rzędu na PO, i wysiąść na powered najwyraźniej losowo wybranych odstępach czasu. I odłączony touchpada i klawiatury, co pozwoliło na uruchomienie w systemie Windows Vista z klawiatury USB podłączony Krótki z touchpada i klawiatury, wszystkie sprzętu wydaje się być funkcjonowanie.
W tym momencie system wróciłem do mojego brata, doradzając mu kopię zapasową wszelkich istotnych jak najszybciej. Byłem pod wrażenie, że szkody od zwarć mogą osłabiać element, powodując jej nie wcześniej niż normalnie. On używa systemu niewiele ponad godzinę, w czasie których próbowano usunąć kabel USB z systemu. Urządzenie wyłącza, gdy to zrobił, i nie, ponieważ z powodzeniem uruchomić. W rzeczywistości, fanów spin up, a następnie ponownie. Wierzę, że się na światłach, a następnie wyłączyć, a wyświetlacz pozostaje pusty. Został on już kilka dni od tego zdarzenia, i nie było poprawy. Miałem nadzieję, że ktoś może mieć tu pewne sugestie, ale rozumiem, że jest całkowicie możliwe, że system jest przeszłości Point of No Return.
System jest laptop HP Pavilion oraz, jak już wspomniano powyżej, jest uruchomiony kilka wersji systemu Windows Vista. Wierzę, że jest to Vista Home, ale nie jestem pewien na ile to dodatek Service Pack jest zaniepokojony.
Niezależnie od tego, czy jest wszystko, co można zrobić w tym momencie, Będziemy wdzięczni za czas i pomoc. |