rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Laptopy, Telefony i Akcesoria

Register

Tablet PC w porównaniu do tradycyjnych notebooków

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 lutego 2008, 15:41
Nowe państwa grupy

Default Tablet PC w porównaniu do tradycyjnych notebooków

Hi!

I'm looking na różnych laptopów dostępnych na rynku, i nie mogę zdecydować, czy tabletki lub notebooka byłby lepszy pomysł.

Mam notebooka teraz, a będzie ona dobrze na dłuższą chwilę, więc nie będę jak robi żadnych zakupu przez jakiś czas (prawdopodobnie w roku lub więcej), ale I'm wondering które należy się to.

I'm interested in tabletki Cabrio notatnik, ponieważ byłoby wspaniale móc robić notatki i rzeczy w klasie na moim laptopie, zamiast korzystać z papieru (który jest łatwo utracone) i także z wykorzystaniem miłość Photoshop grać z rysunków, ale od chwili, I'm stuck rysowanie myszką: (
Jednakże, również wymagają bardzo wysokiej wydajności z mojego komputera w zakresie sprzętu. I jak gra, która jest moim największym problemem, ponieważ nie jestem szczególnie znane z karty graficznej i Mam twardy czas ustalania jeśli tabletka komputery mają godnej kart graficznych. Większość z tych gier, które gram nie są szczególnie mocno na grafikę, ale jak zrobić, aby odtworzyć Oblivion (jeśli mam dostęp do komputera, który może), więc jeśli mogę dostać maszyny z możliwością grać, że byłoby niesamowity. Ja też uruchamiać dużej liczby procesów, w tym samym czasie, tak godnej szybkości procesora i wielkości pamięci RAM byłoby miło.

Słyszałem, że tabletki mają niższą wydajność i wyższą cenę, więc nie wiem, czy to będzie warto go kupić.

Mój obecny laptop ma 1.6GHz dual core 64bit CPU AMD, 1 GB pamięci RAM i zintegrowaną kartą graficzną NVIDIA (nie jestem pewny dokładnej typu), a około 90GB miejsca na dysku twardym. Mam wszystko to za $ 999CDN
I'm fine zaledwie o wszystkich tych specyfikacji, ale ładniejszy karty graficznej byłby idealnym i nadzieję * a * 2GHz procesora. Jakie różnice cenowe jestem patrząc na tabletki dla notebooka-Cabrio w porównaniu do tradycyjnych laptopów, a co myślisz będą dostępne w ciągu roku lub dwóch od tej pory?
Old 26 lutego 2008, 21:59
Grupa dawcy

cena dla większości komputerów jest tabletka 1000 dolarów i wyżej. zgodnie z tym, że zwykle gówno lub recertified lub otworzyć pole albo coś. istnieje duża różnica istnieje. tylko o możliwość pisania na ekranie, i to wokół klapki rzeczy i sprawia, że znacznie więcej niż laptopa tego samego kalibru.

Oto bardzo tanie tabletki.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16834147560

to dość godnej z tym, co oferuje.

ponieważ nie zostały wymienione jest bardzo znane z karty graficznej, I'll oświecić ci. Istnieje kilka typów komputerów. PCI, PCI-E 16x, PCI-E 2.0. tych przejść w kolejności od najgorszych do najlepszych. modelu w tabletki i pokazał, że jest ma modelu, który byłby PCI. tak że nie jest bardzo mocny na wszystkich. i niestety, to jest to tylko model z oferowanych w tabletce.

tabletek nigdy nie należy rozumieć gier laptopów. można umieścić inne miłe sprzęt w tym rozumieniu nice procesora, pamięci RAM i dysku twardego, ale nic poza tym.

musisz podać rodzaj i trochę. chcesz tabletkę funkcję, lub chcesz gra?

Jeśli odpowiedź brzmi "tak" na pierwsze, otrzymasz tabletkę. tak na drugie, laptopa. prawdopodobnie nie bardzo uplifting trochę nowości, ale to twardy prawdy. żadnym punkcie kierując Cię na. karta to tam, na GeForce Go 6150, miała wiele problemów, takich jak renderowanie rzeczy portalu, które nie były bardzo szorstki na grafikę. Oblivion prawdopodobnie nie będzie działać. , aby grać w gry takie jak Oblivion na laptopie, musisz modelu z serii GeForce 7 i wyższej.

Gdybym ci, I'd zaoszczędzić pieniądze i zdobyć bardzo ładne laptopa. potem po prostu wprowadzają laptopa wszędzie go i wpisz swoje notatki zamiast scribbling im. za pieniądze, które ma być płacenia za takie tabletki, można uzyskać doskonałą gier laptopa.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 27 lutego 2008, 01:10
Grupa dawcy

Użyłem jednego z tych HPS i muszę powiedzieć, że są bardzo dobre

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 27 lutego 2008, 07:25
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by link590o View Post
musisz podać rodzaj i trochę. chcesz tabletkę funkcję, lub chcesz gra?
: (I obawiał się, można powiedzieć, że. Ah well, I s'pose niewiele można zrobić ...

Ale ja naprawdę uważam, że warto byłoby wziąć moje notatki w klasie na tabletkę, tak by to było możliwe, aby następnie wybrać tanią Tablet PC (nie wymienialności) notatek i rzeczy w podróży, a następnie złapał pulpit ? Wiem, można uzyskać w sposób bardziej na pulpicie o wiele tańsze. Jeśli go w ten sposób oszczędności na zdobycie pulpicie zamiast laptopa musiałby obejmować co najmniej połowę kosztów tabletkę ... myślisz, że może pracować? Jeśli było to zrobić w ten sposób, I'd potrzebują obok nic w zakresie sprzętu komputerowego; naprawdę jedyną rzeczą, I'd be szukasz jest miły bezprzewodowej karty.

I rzeczywiście, jeśli ktoś korzystał tabletka tutaj, jaka jest powierzchnia piśmie jak? Czy można zamknąć na wszystkich do korzystania z papieru?
Old 27 lutego 2008, 20:39
Grupa dawcy

również niestety odpowiedzi na to jak bezpośrednia i trochę niefortunne jako pierwszy był.

nie ma takich rzeczy jak "tanie" tabletkę, bo jak już wspomniałem, początkowa cena dla wszystkich wynosiła co najmniej 1000 dolarów cahones.

Istnieje kilka tańszych się między 750 i 1000 towarowego, ale te są albo otwarte pole, lub recertified. znaczeniu, to ryzykowny zakup, gdyż nie może pochodzić z gwarancją lub niezbędne wyposażenie, takie jak kable lub tarcz czy coś. lub będą pochodzić z niższej części. tak w istocie, you're looking at wydatków 1000 bez względu na wszystko. , które naprawdę do bani.

LECZ pulpitów są dość łatwo taniej. można uzyskać góry linii modelu około 800 dolarów tych dni. , która zawiera ładne karty graficznej, takich jak jeden z najnowszych modeli, tj. GeForce 8800gt 512mb lub 9600gt. pełne specyfikacje mogą zawierać 160gig 7200rpm twardy dysk, 2 koncerty gier RAM, a nice Intel Core 2 Duo np. E6750 lub E8400, przyzwoity, takich jak płyta główna p-35, a nice przypadku kilku fanów, przyzwoity zasilania, a 16x DVD, pasty termiczne, a także wszelkie inne dzwonki i gwizdki można myśleć. pulpicie pomysł jest bardzo wykonalny.

Może jeśli Zebraliście blisko 2000 dolarów (to dolar btw) można było kupić wszystkie części na nice pulpicie, a jeszcze mnóstwo lewo kupić tabletkę, że model pokazałem ci.

ale 2000 jest bardzo trudne do znaku cel i nacisnąć klawisz. Musiałem ciułać i zapisać każdy zarobiony grosz i po prostu podnieść o 650 do zakupu większość moich części. i moje budować wciąż nie jest jeszcze gotowy jeszcze. I jeszcze trzeba się nowy monitor i karta graficzna. Ale byłem na konspekt pracy dla większości.

ale przynajmniej jest wykonalny, nawet dla mnie. jeśli masz pracę, możesz podnieść prawdopodobnie wystarczająco ponad latem lub tak.
Old 28 lutego 2008, 10:33
Nowe państwa grupy

Faktycznie, jestem bardzo szczęśliwy, że sposób. Mój uniwersytet Program jest bardzo mocno oparte na kooperatywa doświadczenia, podczas gdy tak nie mam summers off dostać lecie pracy (Mam trzy semestry w roku zamiast dwóch) zrobić spędzić pół mojego 5 lat programu współpracy na różnych -op zatrudnienia (które, nawiasem mówiąc, płacą lepiej niż zwykle w lecie pracy w sprzedaży detalicznej lub fast food: P). Więc podniesienie 2000 dolarów nie powinno być wszystko, co złe, naprawdę.
I've również sprawdzić w serwisie eBay. Zostałem poinformowany, że wiele osób będzie kupić tabletki, które decydują się nie podoba, a następnie spróbuj sprzedać go w serwisie eBay za czasami nawet połowę ceny, jaką kupił go na nowe. Nie wiem, czy ufam ebay, ale z pewnością warte zajmujemy. Im mniej pieniędzy mogę umieścić na tym, tym lepiej (bo wtedy mogę wydać więcej pieniędzy na moje nauczanie).
Teraz ci nie powiem, że tabletki dostępne w 1000 dolarów są crappy, but that's fine by me, I'm not looking for a dokładnie superkomputer tutaj. Wszystko to musi być w stanie zrobić to uruchomić XP i OneNote (lub tabletkę notatek biorąc program jest ...). Nawet jeśli nie są one miłe maszyn, jeśli wiesz o wszelkich "crappy" tabletek, I'd like to nadal check them out!
Reply

Register

Zakładki