rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Dostęp do sieci ze zdalnych lokalizacji.

Reply

Narzędzia wątku
Old 12 stycznia 2008, 16:25
Nowe państwa grupy

Default Dostęp do sieci ze zdalnych lokalizacji.

Witaj:
Mam biuro z pięciu sieci comptuers i Server. Szukam uzyskania dostępu do sieci z komputera w domowym biurze. Mogę podłączony do serwera za pomocą Remote Desktop Connection, ale chcę, aby uaktualnić i zapisywać pliki pracuję w domu do sieci.
Miałem kilka propozycji: VPN, Lustro serwera UltraVNC używane przez połączenia zdalne do zapisywania i przenoszenia plików. Czy są jakieś inne opcje? Jaki jest mój najlepszy zakład?
Moja liczba komputerów w sieci ulegnie podwojeniu w ciągu najbliższych sześciu miesięcy o łącznej wartości 10-12.

Dzięki
Old 12 stycznia 2008, 17:24
MJM
Grupa dawcy

Mirror Server, jak pewnie wiesz oznacza dwa razy wykorzystania miejsca na dysku. Będzie także potrzeba jakiejś aplikacji, która automatycznie synchronizować zarówno do siebie nawzajem.

VPN z tego co wiem o tym, ból w konfiguracji. Musisz ustawić kontroli dostępu i podobnych. I've only ever been po stronie użytkownika tego, więc nie wiem dużo na ten temat.

UltraVNC jest jedyną rzeczą, I've pracował z tej partii. Możesz kontrolować zagranicznych pulpicie (jak pulpitu zdalnego MS), lecz można również przesyłać pliki. Będzie to prawdopodobnie najłatwiejszy w konfiguracji.

My System: Toshiba Satellite A200-28p

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo T8100
Płyta główna:
Mobile Intel PM965 Express Chipset
Pamięć RAM:
1024 + 2048MB DDR2 667
Karta graficzna (y):
ATI HD 2600 XT
Karta dźwiękowa:
Toshiba Bass Enhanced Sound System
Hard Drive (s):
200 GB 5400RPM
Optical Drive (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Seria Satellite A200
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (y):
15,4 "1280 x800 Toshiba TruBrite
Operating System (-y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 13 stycznia 2008, 10:41
Grupa dawcy

Cześć

Jakie oprogramowanie ma uruchomić serwer?

Many Thanks

Leo
Old 13 stycznia 2008, 21:30
Sin
Członek grupy

VPN będzie i jest najlepszym. Nie jest to ból w konfiguracji, jest bardzo łatwy w rzeczywistości. Istnieją trochę Klientów sieci VPN, które są bóle utworzenie oprogramowania po stronie klienta, ale ów wszystko zgodnie z tym konkretnym dostawcą oprogramowania. Jesteś bardzo ograniczony z PROW, a VNC jest dobre dla zdalnego kontrolowania komputerów stacjonarnych i przenoszenia plików, ale został znany ma problemy w tryb mieszany w środowiskach wielu platform. To również nie jest tak szybki jak połączenia VPN. Co ty próbujesz zrobić to co większość przedsiębiorstw tam zrobić, a najczęściej używanym protokołem jest VPN z powodu swojej szybkości, łatwości obsługi, niezawodności i bezpieczeństwa.

Dla biznesu wielkości yours, zapory SoHo jak palenisko lub SonicWall co wiele innych firm, które używają wielkości i mają wbudowane w sieci VPN, które są bardzo łatwe do skonfigurowania. Możesz ustawić VPN, listy użytkowników oraz kontrola dostępu z tym wszystkim poprzez http (s) (przeglądarka internetowa), a następnie you're good to go.
Old 19 stycznia 2008, 08:17
Nowe państwa grupy

Serwer jest uruchomiony system Windows Server 2003.
Jeśli pójdę z zapory VPN ... którym nic nie wiem o ... jest tam ktoś specjalnie ktoś byłby polecić? Jak łatwo jest ustawić VPN up ... IT technologii wymagane?
Old 19 stycznia 2008, 16:29
MJM
Grupa dawcy

Prawdopodobnie najlepsze dla mnie odnosi się do MS do tego.

Istnieje oczywiście wiele rzeczy można przeczytać. I'd probably polecam ten artykuł.
Old 20 stycznia 2008, 17:18
Sin
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by littleeddy View Post
Serwer jest uruchomiony system Windows Server 2003.
Jeśli pójdę z zapory VPN ... którym nic nie wiem o ... jest tam ktoś specjalnie ktoś byłby polecić? Jak łatwo jest ustawić VPN up ... IT technologii wymagane?
W urzędzie tym rozmiarze, I'd recommend Firebox lub SonicWALL. Są to zarówno dobre marki. Lub produktów Cisco dla sieci SoHo. Ale te artykuły, które zostało opublikowane w post nade mną jest dobrą rzeczą, aby przeczytać, jeśli nie wie o VPN. Są łatwe w konfiguracji i zwykle są bezproblemowe, ale trzeba wiedzieć co robisz. Po IT osoba nie będzie wiele pomóc również.
Old 20 stycznia 2008, 17:33
Grupa dawcy

Znalazłem ten, nie wiem czy jest on zdatny do czego chcesz.

http://www.iopus.com/ipig/?ref=padipigs

Rzeczywisty jest bezpłatna i umożliwia zdalne logowanie.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.