![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj: Mam biuro z pięciu sieci comptuers i Server. Szukam uzyskania dostępu do sieci z komputera w domowym biurze. Mogę podłączony do serwera za pomocą Remote Desktop Connection, ale chcę, aby uaktualnić i zapisywać pliki pracuję w domu do sieci. Miałem kilka propozycji: VPN, Lustro serwera UltraVNC używane przez połączenia zdalne do zapisywania i przenoszenia plików. Czy są jakieś inne opcje? Jaki jest mój najlepszy zakład? Moja liczba komputerów w sieci ulegnie podwojeniu w ciągu najbliższych sześciu miesięcy o łącznej wartości 10-12. Dzięki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mirror Server, jak pewnie wiesz oznacza dwa razy wykorzystania miejsca na dysku. Będzie także potrzeba jakiejś aplikacji, która automatycznie synchronizować zarówno do siebie nawzajem.
VPN z tego co wiem o tym, ból w konfiguracji. Musisz ustawić kontroli dostępu i podobnych. I've only ever been po stronie użytkownika tego, więc nie wiem dużo na ten temat. UltraVNC jest jedyną rzeczą, I've pracował z tej partii. Możesz kontrolować zagranicznych pulpicie (jak pulpitu zdalnego MS), lecz można również przesyłać pliki. Będzie to prawdopodobnie najłatwiejszy w konfiguracji. My System: Toshiba Satellite A200-28p
|
|
| |||
| |||
| Cześć Jakie oprogramowanie ma uruchomić serwer? Many Thanks Leo |
|
| |||
| |||
| VPN będzie i jest najlepszym. Nie jest to ból w konfiguracji, jest bardzo łatwy w rzeczywistości. Istnieją trochę Klientów sieci VPN, które są bóle utworzenie oprogramowania po stronie klienta, ale ów wszystko zgodnie z tym konkretnym dostawcą oprogramowania. Jesteś bardzo ograniczony z PROW, a VNC jest dobre dla zdalnego kontrolowania komputerów stacjonarnych i przenoszenia plików, ale został znany ma problemy w tryb mieszany w środowiskach wielu platform. To również nie jest tak szybki jak połączenia VPN. Co ty próbujesz zrobić to co większość przedsiębiorstw tam zrobić, a najczęściej używanym protokołem jest VPN z powodu swojej szybkości, łatwości obsługi, niezawodności i bezpieczeństwa. Dla biznesu wielkości yours, zapory SoHo jak palenisko lub SonicWall co wiele innych firm, które używają wielkości i mają wbudowane w sieci VPN, które są bardzo łatwe do skonfigurowania. Możesz ustawić VPN, listy użytkowników oraz kontrola dostępu z tym wszystkim poprzez http (s) (przeglądarka internetowa), a następnie you're good to go. |
|
| |||
| |||
| Serwer jest uruchomiony system Windows Server 2003. Jeśli pójdę z zapory VPN ... którym nic nie wiem o ... jest tam ktoś specjalnie ktoś byłby polecić? Jak łatwo jest ustawić VPN up ... IT technologii wymagane? |
|
| |||
| |||
| Prawdopodobnie najlepsze dla mnie odnosi się do MS do tego. Istnieje oczywiście wiele rzeczy można przeczytać. I'd probably polecam ten artykuł. |
|
| |||
| |||
| W urzędzie tym rozmiarze, I'd recommend Firebox lub SonicWALL. Są to zarówno dobre marki. Lub produktów Cisco dla sieci SoHo. Ale te artykuły, które zostało opublikowane w post nade mną jest dobrą rzeczą, aby przeczytać, jeśli nie wie o VPN. Są łatwe w konfiguracji i zwykle są bezproblemowe, ale trzeba wiedzieć co robisz. Po IT osoba nie będzie wiele pomóc również. |
|
| |||
| |||
| Znalazłem ten, nie wiem czy jest on zdatny do czego chcesz. http://www.iopus.com/ipig/?ref=padipigs Rzeczywisty jest bezpłatna i umożliwia zdalne logowanie.
__________________ Myślę, że mam podpis, dlatego też istnieje! Wierzę, że jest wyższy ma mnie jako podpis ... |