menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Siete, Modemy & VoIP

Register

Prístup k sieti zo vzdialeného miesta.

Reply

Thread Tools
Old 12 január 2008, 16:25
Nový člen skupiny

Default Prístup k sieti zo vzdialeného miesta.

Dobrý deň:
Mám kancelária s piatimi comptuers sieti a servera. I'm looking pre prístup k sieti z môjho počítača pre domácu kanceláriu. Nemôžem sa pripojiť na môj server cez Pripojenie k vzdialenej ploche, ale chcem aktualizovať a ukladať súbory som prácu na doma do siete.
Ja som mal niekoľko návrhov: VPN, Mirror Server, Extrémne používa Pripojenie k vzdialenej ukladať a prenášať súbory. Existujú aj iné možnosti? Čo je to moja najlepšia stávka?
Moja počet počítačov v sieti sa mali v najbližších šiestich mesiacov pre celkom 10-12.

Vďaka
Old 12 január 2008, 17:24
MJM
Darcu Skupina

Mirror Server, ako asi viete znamená dvakrát disku použitie. Vás by tiež potrebovať nejaký druh aplikácií, ktoré sa automaticky synchronizovať ako k sebe navzájom.

VPN je od toho, čo viem o tom, bolesť nastaviť. Musíte nastaviť riadenie prístupu a podobne. Ja som len niekedy bol na strane užívateľa tohto, tak já nevím, moc o tom.

UltraVNC je jediná vec, ktorú som pracoval z tejto šarže. Môžete ovládať cudzie desktop (ako sa ku vzdialenej ploche MS je), ale môžete tiež prenášať súbory. To bude pravdepodobne najľahšie nastavenie.

Môj systém: Toshiba Satellite A200-28p

Processor (s):
Intel Core 2 Duo T8100
Základná doska:
Mobile Intel PM965 Express Čipset
Pamäť RAM:
1024 + 2048megabajt DDR2 667
Grafické karty (s):
ATI HD 2600 XT
Zvuková karta:
Toshiba Bass Rozšírená Sound System
Pevný disk (y):
200GB 5400ot./min
Optická mechanika (s):
DVD Super Multi
Case / PSU:
Satelitná A200 Series
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
Intel 4965AGN
Monitor (s):
15,4 "1280 X800 Toshiba TruBrite
Operačný systém (y):
Windows Vista SP1 / Fedora i386
Old 13 január 2008, 10:41
Darcu Skupina

Nazdar

Aký softvér sa spustiť server?

Děkuji

Leo
Old 13 január 2008, 21:30
Sin
Člen Skupina

VPN a bude je vaša najlepšia stávka. Nie je to bolesť nastaviť, je to vlastne veľmi jednoduché. Existujú nejaký VPN klientom, ktorí sú bolesť nastaviť software na strane klienta, ale to je všetko v súlade s týmto osobitným softvéru. Ste veľmi obmedzené s RDP a VNC je dobrý pre ovládanie vzdialených počítačov, a prenos súborov, ale je známe, že problémy v mixed-mode v multi-platform prostredia. To tiež nie je tak rýchle ako pripojenie VPN. Čo sa snažíte urobiť, je to, čo väčšina podnikov tam robia, a najpoužívanejší protokol VPN pretože jeho rýchlosť, jednoduchosť používania, spoľahlivosť a bezpečnosť.

Pre obchodné veľkosť vy, firewall SoHo, ako je ohniska, alebo SonicWall je to, čo veľa iných firiem, že na veľkosti používanie, a majú vstavaný VPN funkcie, ktoré sú veľmi ľahko nastaviť. Môžete nastaviť VPN, užívateľské zoznamy a kontroly prístupu s tým všetkým prostredníctvom http (s) (webový prehliadač), a potom ste dobre ísť.
Old 19 január 2008, 08:17
Nový člen skupiny

Na serveri so systémom Windows Server 2003.
Ak mám ísť s VPN firewallom ..., ktoré nič neviem ... je tu jedna špeciálne niekto odporučiť? Ako ľahké je nastaviť VPN do ... IT technológie potrebné?
Old 19 január 2008, 16:29
MJM
Darcu Skupina

Pravdepodobne najlepšie pre mňa vás odkázať na MS za to.

Existuje samozrejme množstvo vecí, ktoré môžete čítať. Já bych asi Odporúčam Tento článok.
Old 20 január 2008, 17:18
Sin
Člen Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal littleeddy View Post
Na serveri so systémom Windows Server 2003.
Ak mám ísť s VPN firewallom ..., ktoré nič neviem ... je tu jedna špeciálne niekto odporučiť? Ako ľahké je nastaviť VPN do ... IT technológie potrebné?
Pre kanceláriu takej veľkosti, tak by som odporučiť Firebox alebo SonicWALL. Obidva sú dobré značky. Alebo produktu Cisco pre siete SoHo. Ale tie články, ktorý bol vyslaný na post nado mnou, sú veľmi dobré veci, aby ste sa dozvedeli o ak neviete nič o VPN. Sú ľahko nastaviť, a sú zvyčajne ťažkosti-free, ale musíte vedieť, čo robíte. S IT osoba tam bude veľa pomôcť tiež.
Old 20 január 2008, 17:33
Darcu Skupina

Našiel, nevím, jestli je vhodné na to, čo chcete.

http://www.iopus.com/ipig/?ref=padipigs

RealVNC je zadarmo a umožňuje vzdialené prihlásenie.

Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.