rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

ASUS WL-107G ograniczone lub żadne połączenie

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 czerwca 2008, 04:35
Członek grupy

Default ASUS WL-107G ograniczone lub żadne połączenie

Hi guys, I was wondering, jeśli może mi pomóc.
również tutaj jest sytuacja:

Mam małe sieci, który jest podłączony do Internetu, sieć składa się z 6 komputerów (3 komputery i 3 laptopy), są to wszystkie podłączone do routera bezprzewodowego bawole (laptopów bezprzewodowych, wired sztuk) i jestem z pierwszego tłoczenia mediów i mieć 20MB połączenia.
Mam kupił nowego laptopa (Toshiba Satellite PRO A10) i kupił jeden ASUS WL-107G bezprzewodowej karty do laptopa.
i podłączyć go i jak zwykle na wykryje to i ja zainstalowanych sterowników itp.
LECZ
mówi na oprogramowanie, które mogę otrzymać z ASUS, że jestem podłączony dobrze, ale mam ograniczone lub brak łączności! i nie może dotrzeć do internetu!
Mam zresetować router za kilka minut ... didnt work, nabrał wszystkich innych połączeń w sieci ... didnt work, próbował unieruchomieniem i reenabling do laptopów połączenie bezprzewodowe, didnt work, naprawy połączenia, itp. ... jakieś pomysły chłopaki? Wiem, że jestem prawdopodobnie brakuje małych szczegółów, które uczyni mnie kopać sobie
Wszystko jest w dużym stopniu pomóc appreciated! many thanks guys
Old 28 czerwca 2008, 05:06
Członek grupy

tryed można wyłączyć, aby uzyskać hasło do routera, tak aby upewnić się, że nie jest bezpieczeństwo?
Old 28 czerwca 2008, 06:05
Członek grupy

hi there yea Nie mam hasła ani żadnych szyfrowania itp, to jest wyłączony.
Old 28 czerwca 2008, 06:09
Członek grupy

ok to nie idea, przepraszam, że i couldnt pomoc, Pan tryed go w innym komputerze?
Old 28 czerwca 2008, 16:24
Członek grupy

nope ive nie próbował go w innym. będzie nadal działać, jeśli się z wbudowanych wirless off of my lappys i dodaje kartę? I jeśli tak będzie próbował go na inne moje laptopa ^ ^ Cheerz za pomoc:)
Old 29. czerwiec 2008, 04:25
Członek grupy

hummm tak chciałbym spróbować go w innym komputerze, ma jeden z laptopów nie dostał bezprzewodowych, ale można powiedzieć, masz kupił nowego laptopa, zwykle wszystkie nowe laptopy mają wbudowane bezprzewodowe, więc dlaczego mają zakupu karty?
Old 29. czerwiec 2008, 04:39
Członek grupy

Przepraszam powinien zrobić rozeznanie przed mówiąc miała bezprzewodowej, to nie ma to dosent zbudowany w to.

ok tak spróbować go w innym komputerze, ale są uczciwi i hate użyciu pcima szczeliny z boku laptopa, nigdy kiedykolwiek jakieś dobre z niego, USB jest tak dużo łatwiejsze i belive, ale jedno należy zrobić jest wykorzystanie najnowsze sterowniki do karty:
http://support.asus.com/download/dow...&model=WL-107g

po prostu kliknij na bezprzewodowych i wybrać system operacyjny, do mojej wiedzy będzie XP, ale i może być błędne.

Bezprzewodowa technologia z innych maszyn nie powinno wpływ na komputerze, ale się na bezpiecznej stronie, z kolei wszystkie inne elementy poza bezprzewodowe (ale nie mam problemów, bo ten komputer podłączony bezprzewodowo, chociaż mam PSP podłączone do niego i iPod touch oraz 5 innych routerów w obszarze, ale wszystkich innych routerów pracy na różnych częstotliwościach więc nie istnieją problemy i ja także mikrofalową oppoisite moje pole i tak dostaniemy dużo interfearence z tego, ale to jest wszystko dobrze, tak bym się spodziewał żadnych problemów z niczym innym w danym obszarze)

również można umieścić obok siebie do routera, aby uniknąć wszelkich innych interfearnce, może również wziąć pod uwagę oddanie go na połączenia i przejściu do witryny Windows Update, aby upewnić się, że jest aktualizacja.

Odpowiedź, jak masz na.

ps sorry to była długa zdyszany hope you understand.
Old 29. czerwiec 2008, 04:40
Członek grupy

hi there mate yea i bot Toshiba lappy jeden z moich m8t coz był gettin pozbyć tak i "zrobić to" lol nie ma teraz znaleźć jak to naprawić ... I odinstalowana ASUS oprogramowania ... używanych okien ... to działa teraz ... ASUS naprawdę SUCK! Thanks for the help tho człowiek Cheerz
Old 29. czerwiec 2008, 04:42
Członek grupy

ooooo po napisałem, że wszystkie nvr umysł choć przynajmniej you got it pracy

może to był tylko błąd lub zwykłą nieco ustawienie, które kolidowały nigdy nie wiesz.
Old 29. czerwiec 2008, 04:43
Członek grupy

ohh lol yea i Cheerz I just got wiadomość lol erm nie thats nie długo zdyszany Rozumiem, Cheerz za pomoc chłopaki i appreciate it ^ ^
Reply

Register

Zakładki