rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Bt Homehub kawałek gówna ... Or is it?

Reply

Narzędzia wątku
Old 24. maja 2008, 16:46
Członek grupy

Default Bt Homehub kawałek gówna ... Or is it?

Ok. Cóż, mamy BT Homehub, jak możesz mieć z odgadnąć tytuł wątku. Ale doskonale thats pracy, mając na uwadze, że jeden w domu mojego wuja nie jest. Piasty losowo zatrzymuje przekazywania sygnału bezprzewodowego (wszystkie światła z przodu pobyt normalne) i komputer przestaje uznając go, a następnie uruchamia ponownie, pracuje na 15 sekund a następnie zatrzymuje się ponownie. The weird thing to tylko szwy to zrobić po około 8:30 pm i jej absolutnie grzywny w ciągu dnia. Jeśli koncentrator była utrata połączenia z Internetem, należy zachować co najmniej przekazywania sygnału bezprzewodowego, prawda? Wtf jest tak źle z Damn Thing?

Oh tak i inne rzeczy. On zastępuje standardowy kabel elastyczny ze znacznie mniej elastyczne i znacznie grubsze splatanych jednym z Maplins. Czy można nie elastyczności nowy kabel to przyczyną pewnego rodzaju połączenie problem?
Old 24. maja 2008, 17:28
Grupa dawcy

nie powinien on być rearly kabla, chyba że istnieje związek luźny, jakby to było coś nie tak z kablem, to nie działa w ogóle. Czy próbowali piasty z innego komputera, aby sprawdzić, czy nie wyłączyć bezprzewodową w tym samym czasie z różnych komputerów? bo może być coś zrobić z karty bezprzewodowej w komputerze.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 24. maja 2008, 17:36
Członek grupy

Cóż Pomyślałem więcej wzdłuż linii go bardzo temperemental połączenie duw do kontaktów jest zbyt daleko od siebie, ale jej, że prawdopodobnie nie anyway. Tak to robi to samo z 3 różnych laptopach Ive próbował ją w pewnym momencie, a jego naprawdę dziwne, jak to po prostu przestaje działać co wieczór .... możesz ustawić swój zegar przez nią ...
Old 25 maj 2008, 01:07
Członek grupy

i dont własnej bt homehub ale może oprogramowania w poszukiwaniu aktualizacji, a jeśli masz BT do okrągłych i ustawić go, że może ustawić jeden do aktualizacji w nocy, kiedy nie ma na to, ale wujkom aktualizowane w czasie 8.30PM, to spowoduje to, aby uruchomić i dlatego może stracić bezprzewodowego sygnału chwilę z mojego bezprzewodowego routera, tak szybko jak to jest na mogę otrzymać sygnał bezprzewodowej około 15 sekund do , to pójdę jak połączenie ADSL jest online, a mój bezprzewodowej powróci na

lub próby porównania modeli swoich piast może mieć nowszą koncentratora to wujek (zwykle model jest na nalepce z tyłu lub pod hub)
Old 25 maj 2008, 03:06
Administrator Group

Wszystkie domy są różne, tak tylko dlatego, że działa w jednym nie oznacza, że będzie pracować w innym. Ścian, podłóg, tv / masztów telefonii komórkowej, mikrofalowe, telefony komórkowe i tak na wszystkich wpływa na sygnał.

Jak daleko jest do komputera z homehub?

Sounds like a zakres problemu, może być również kwestia ingerencji więc pole do logowania i zmienić kanał bezprzewodowy, 11 normalnie działa najlepiej dla mnie, innych urządzeń domowych wydają się być ustawione na kanałach 1-6 więc ich unikać.

Jeśli problem nie ustąpi, a następnie uzyskać homehub zamienione przez BT lub lepiej wtórnym markowe routera. W Belkin N tutaj> http://www.ebuyer.com/product/132751 ma bardzo mocny sygnał bezprzewodowej i są bardzo dobre, każdy klient miałem ze złym sygnałem był posortowane jednym z nich.

Również jeśli jesteś zadowolony to usunięcie zabezpieczeń bezprzewodowych sprawia, że zakres i niezawodność dużo, dużo lepiej. Na wolnym handlu bezpieczeństwa though.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):