rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Połączenie do 2 szt.

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 maja 2008, 05:52
Członek grupy

My 14 yr old syn internetu na swoim komputerze w swojej sypialni. Jego komputer jest XP Pro SP3. Obecnie zarówno ja, a jego komputer jest podłączony do sieci za pośrednictwem Belkin wireless g router adsl przez kable (nie bezprzewodowy). Na drugi dzień złowionych i patrząc na niego on nie należy, ale on wie trochę o PC nie warto mnie zmianę ustawień na swoim komputerze, gdy tylko je z powrotem. Więc moje pytanie brzmi, czy mogę ograniczyć, co przechodzi z mojego komputera na dole przez router? Używam Ubuntu 8.04 LTS.

Dzięki.
Old 27 maja 2008, 06:31
Grupa dawcy

Cóż z XP, jeśli używa IE, ale tylko IE można przypisać haseł dostępu do niektórych stron internetowych. Ale to można łatwo pokonać przy użyciu innej przeglądarki internetowej.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 27 maja 2008, 08:13
Członek grupy

On używa Firefoksa lol
Old 27 maja 2008, 09:17
Członek grupy

można zainstalować ultravnc serwera na swoim komputerze i zainstalować widza na Ciebie, to nie przestaną go od przeglądania rzeczy shouldnt on być, ale pozwala sprawdzić, na co on robi.

jeśli masz Norton Internet Security można ustawić, że tylko do stron, które pozwalają jej zdaniem ir uzasadnione.
Old 27 maja 2008, 09:23
Członek grupy

i dlaczego go nie ograniczony użytkownika i drugiego konta mają dostęp wyłącznie za to, że adminastrator i zaszczepić ten http://www1.k9webprotection.com/

nie wiesz, jak dobrze, że jest, ale jeśli nie jest jego adminastrator będzie zatrzymać go przy użyciu jedna trzecia przeglądarce, a także zatrzymać go wyłączyć ten program z nadzieją
Old 27 maja 2008, 10:00
Członek grupy

I'll ma go, ale on wie więcej o komputer niż ja, to nauczy go w swojej szkole.
Old 27 maja 2008, 11:08
Grupa dawcy

Uwierz mi, jeśli chce zobaczyć te tereny następnie theres jeden miliony sposobów hes będzie je pełnomocnik, głównie terenów, Gdybym ci id prostu pokazać go obradować go pokazać te strony jego matki, a jego dziadkowie jeśli otwarte poglądach i mają "spotkanie rodziny" mówią o swoich przyzwyczajeniach i rzeczy, go bardzo nieswojo ... lub po prostu z niego zakaz korzystania z komputera w domu, 1 tydzień na stronie internetowej jest:), ale może również mieć naughty stuff pobrane z witryny lub wysyłane z przyjaciółmi, jeśli chcesz szybko i proste rozwiązanie id przejść z opcji zakazu, zmienić swoje hasło do konta, należy zmienić tryb bezpieczny hasło i dodać hasło na BIOS i uruchomić:)
Old 27 maja 2008, 11:48
Moderator grupy

IMO na 14, jeśli nie jest to oglądanie jesteś myślenia o nim
Tylko nadzieję, że rośnie z niego jeden dzień lol

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 27 maja 2008, 12:05
Grupa dawcy

Uwierz mi, jeśli chce zobaczyć te tereny następnie theres jeden miliony sposobów hes będzie je wyświetlić, Gdybym ci id prostu pokazać go obradować go pokazać te strony jego matki, a jego dziadkowie jeśli otwarty umysł i mieć "rodzina spotkanie" mówić o swoich przyzwyczajeniach i rzeczy, go bardzo nieswojo ... lub po prostu z niego zakaz korzystania z komputera w domu, 1 tydzień na stronie internetowej / obraz / wideo znaleziono:), ale może również mieć naughty stuff pobrane z witryny lub wysyłane z przyjaciółmi, jeśli chcesz szybko i proste rozwiązanie id przejść z zakaz opcji zmienić jego hasło do konta, należy zmienić tryb bezpieczny hasło i dodać hasło na BIOS i uruchomić:)
Old 27 maja 2008, 14:03
Członek grupy

On zapytał, czy mogę uruchomić skanowanie wirusów, który "nie może być bovvered" lol. I'll mają podłubać potem;)
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.