rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Połączenie Zagadnienia

Reply

Narzędzia wątku
Old 9-ga Wrz 2007, 19:18
Nowe państwa grupy

Default Połączenie Zagadnienia

Mam niewielki problem z moim łączem internetowym i Chciałbym, aby sprawdzić, czy ktoś tam może dostarczyć pewnych wskazówek. Oto krótka historia: Ponieważ ponownego instalowania systemu Windows XP Pro (czysta instalacja) I've had problemy z mojego związku. Komputer wydaje się spadku związku losowo razy, blokowanie moich przeglądania na krótkie okresy czasu. Kiedy ping 64.233.167.99 (google.com) w systemie Windows I generalnie nie dwóch na cztery razy. Jeśli ping, że w Ubuntu to doskonale ping 30 + razy. Dlatego, że pokazuje, że jest gdzieś wewnątrz systemu Windows, gdzie leży problem. To D-Link DWL-G510 hooked do WRT54G bezprzewodowo. Mam pobrać najnowszy sterownik i program instalacyjny z dlink.com, w rzeczywistości jest to, co mogę pobrać poprzednim razem, kiedy ponownie zainstalowany system Windows i to działało dobrze. Więc w zasadzie jest to świeże instalowania systemu Windows przy użyciu świeżej instalacji D-Link oprogramowania. Rozwiązywania problemów, które powinny uczynić problem dość łatwe, mam nadzieję. Imper
Old 9-ga Wrz 2007, 20:03
Moderator grupy

Rozwiązywanie problemów

Pierwszą rzeczą, która przychodzi do głowy jest zapora?

Czy próbowali obracając ją i widząc, jeśli może to być sprawca. Warto spróbować I suppose.

Old 9-ga Wrz 2007, 20:17
Nowe państwa grupy

Evilfantasy Hej, dzięki za odpowiedź.

Choć nie używa żadnego rodzaju oprogramowanie zabezpieczające, spowalnia mój komputer za dużo. Więc nie firewall (zapory systemu Windows potwierdzone jest wyłączony), nie skaner wirusów i programów szpiegujących programów.

Wszelkie inne propozycje?
Old 9-ga Wrz 2007, 20:36
Moderator grupy

Rozwiązywanie problemów obejmowałyby wykluczając wirus / malware.

Czy próbowali avast! Start Free? Jest światło na zasoby. Używam go na starym win98 i nie ma żadnych problemów z jej wyników. AVG z drugiej strony nie wolno go.

Old 9-ga Wrz 2007, 20:56
Nowe państwa grupy

It's been happening od chwili mogę ponownie zainstalować system Windows, więc wiem, nie jest to wirus / malware. Plus mam zrobić zrobić wirus / malware skanowanie harmonogramem raz w tygodniu, nigdy znalezienie czegokolwiek.

Po ponownej instalacji systemu Windows (co zrobić, aby utrzymać roczny komputer świeże) zawsze zainstalować sterownik karty sieciowej, jak bardzo Pierwszą rzeczą, a następnie pobrać świeżych sterowników dla mojego innego sprzętu. Tak, pięć minut po zainstalowaniu systemu Windows Po zainstalowaniu karty sieciowej, a po ponownym uruchomieniu komputera i pociągnięcie do Firefoksa zauważyłem tego problemu. Tak więc tylko dwie rzeczy faktycznie zainstalowany i uruchomiony (poza OEM Windows zainstalować) był sieci i Firefox.
Old 12 Wrz 2007, 22:22
Nowe państwa grupy

Cóż, jeśli evilfantasy nie chce przedstawić wszelkie sugestie dotyczące rozwiązywania problemów więcej, jednego innego? I'm still mających ten problem.
Old 12 Wrz 2007, 22:42
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Imperdimper View Post
Evilfantasy Hej, dzięki za odpowiedź.

Choć nie używa żadnego rodzaju oprogramowanie zabezpieczające, spowalnia mój komputer za dużo. Więc nie firewall (zapory systemu Windows potwierdzone jest wyłączony), nie skaner wirusów i programów szpiegujących programów.

Wszelkie inne propozycje?
Ty mnie mylić. Najpierw powiedz nie uruchamiać żadnych potem mówi, że tak. Które z nich jest to?

Możemy przyjrzeć się bliżej.

Pobierz HijackThis Tu
Zapisz HJTsetup.exe na pulpicie.
Dwukrotnie kliknij na HJTsetup.exe ikony na pulpicie.
Domyślnie będzie zainstalować na C: \ Program Files \ Hijack This.
Przejdź do kliknij przycisk Dalej w dialogu konfiguracji pola, aż dojdziemy do Wybierz Dodatek Zadania dialogu.
Umieść sprawdzenia przez Utwórz ikonę następnie ponownie kliknij przycisk Dalej.
Postępuj zgodnie z resztą z monitami stamtąd.
Na końcowy dialog box kliknij przycisk Zakończ i rozpocznie Hijack This.

Kliknij na "Czy system skanowania i zapisać plik przycisku". Będzie skanowania, a następnie zalogować się otworzyć w Notatniku.
Kliknij prawym przyciskiem myszy notatnika i "selct wszystkich" ponownie kliknij prawym i "kopia"
Wklej dziennik w następnej odpowiedzi.

Nie masz Hijack Ta poprawka niczego jeszcze. Większość z tego, co stwierdzi, będą nieszkodliwe, a nawet konieczne.

Old 13 Wrz 2007, 00:52
Nowe państwa grupy

Wiem, jak korzystać z mojego komputera, i wiem, jakie działania może spowodować, że mi się problemy. Aktywny wirus / malware nie wolno naprawdę mój komputer znacznie w dół, to po prostu usuń programy potrzebne. Chociaż ja uruchomić oba typy programów na harmonogramem, raz w tygodniu.

HijackThis jest na mojej liście programów, które mogę używać, a ja po moim liście do hijackthis.de do szczegółowego podziału (jeśli nie są wykorzystywane, że w miejscu, ja bardzo to sugerować). Inne programy są Spybot, rootkita wyjawia (miesiąc), a obciążenie Sysinternals narzędzi. Dodatkowo, gdy Czuję szczególnie ruchliwy, I'll ładować dostosowaną Windows PE (live dysk CD z systemem Windows), więc może skanować mój komputer bez ładowania systemu Windows.

Zaufaj mi, kiedy mówię, że nie jest złośliwym / wirusa problemu:) Nie ma nic uruchomiony na tym komputerze, że nie jestem świadomy.

I don't mean to być problem, a ja zadowolona z "czują" tego ostatniego sądu pocztą. To tylko, że naprawdę wiesz jak korzystać z mojego komputera, i zorientowali, kiedy powiedział: "Wiem, że to nie wirus / malware [problemu], że" temat rozwiązywania problemów będzie zamknięty. Istnieje wiele osób, że nie trzeba ich ręcznych podczas pracy na komputerze kwestii, po prostu nie jestem jednym z nich.

Naprawdę, wszystkie Szukam jest kilka pomysłów rozwiązywania problemów. Kiedy mam miejsca na starcie, cała reszta z badań może być wykonane przez mnie.

Edit: Aby dodawać, co mi chodziło, gdy mówiłem wcześniej, że nie używa żadnego oprogramowania zabezpieczającego, że nie mam nic aktywnie działa w każdej chwili (np. skaner wirusów automatycznie skanowanie downloads / e-mail / etc), ale mają niektóre programy, które mogę uruchomić tygodniu.
Old 13 Wrz 2007, 01:08
Moderator grupy

Rozumiem, której pochodzą. Jesteście jakby mnie wezwał w post # 6 tak myślałem Chciałbym odpowiedzieć innym sugestię. Jeśli spojrzeć na w antywirusowego i spyware forum widać wiem coś o złośliwym również. Niektórzy ludzie myślą, ochrona nie jest OK.

I przestał odpowiadać, bo nie bump postów tylko po to, aby powiedzieć, nie jestem pewien, co zrobić.

Old 18-ta Wrz 2007, 12:58
Nowe państwa grupy

I zrozumieć, gdzie pochodzą kiedy powiem, że nie bump stanowisk tylko powiedzieć, nie masz pewności co zrobić, ale jak można było dokładnie tak pewny, że? Jedyną sugestią mieli przewidziane do tego punktu było wykluczyć wirusów / programów szpiegujących (dobrze, że i firewall). I oznaczona jako pomysł niemożliwe i sugestie zatrzymany.

Po prostu wydaje się daliście wcześnie. Podobnie jak sprawdzanie złośliwym był twój as-in-the-hat nigdy nie sugestia. Ale złośliwym nie obejmuje wszystkich problemów. Gdybym poszedł do domu klienta, gdzie były one mających ten problem I'd przynajmniej sprawdzić swoje ustawienia protokołu TCP / IP, a może polecenia ipconfig / all wyjście. Albo nawet metodę połączenia (dla konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej może powodować połączenie spadła od czasu do czasu, jak to próbuje połączyć się z innych sieci lokalnych). Ale koniec wiersza sugestią było złośliwym oprogramowaniem.

Zaufaj mi, nie ma tam ludzi, aby wiedzieć jak korzystać z komputera. Istnieją ludzie, którzy nie potrzebują ochrony oprogramowania. I nie ma nic złego w tych ludzi, są tylko bardziej knowledged temat komputerów, niż ogół społeczeństwa. Które wywołuje inny problem z ostatniego komunikatu, w którym powiedział: "Niektórzy ludzie myślą, żadnej ochrony jest OK.", Jak ci ludzie są głupcami. Przynajmniej to sygnał mam z tego zdania. Nie wszystkie osoby, które odmawiają ochrony głupców, mogę was zapewnić, że po prostu większość ludzi.
Reply

Register

Zakładki