rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

"Połączenie testowe nie powiodło się"

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 kwiecień 2008, 11:01
Członek grupy

Default "Połączenie testowe nie powiodło się"

może ktoś pomoże? Choć w internecie za pośrednictwem bezprzewodowej moim laptopie, kiedy idę do widzenia innej strony, ta wiadomość jest wymyślanie
"Połączenie testowe nie powiodło się
Upewnij się, że urządzenie jest podłączone do gniazdka telefonicznego przy użyciu telefonu włączone drutu. Wypadku skontaktuj się z usługodawcą internetowym.
Jeśli Twój ISP daje statyczne (stały) adres IP, należy skonfigurować ustawienia internetowe w urządzeniu (kliknij tu dostępu do internetu konfiguratora) "

i nie mogę uzyskać dostępu do żadnej strony po tej.

Jeśli zamknięty mój laptop i wyłączyć moje Zxyel routera następnie włącz je ponownie wszystkich, Internet wydaje się pracy, ale zastanawiał się czy ktoś wiedział, dlaczego to się dzieje i co mogę zrobić, aby zatrzymać to dzieje! dzięki
Old 13 kwiecień 2008, 11:12
Grupa dawcy

Jeżeli Panel sterowania / Internet Settings nie mówi "nigdy wybierania", sprawdź to powiedzieć, że i sprawdzić, czy problem przystanków. Poinformuj nas jeżeli już powiedział, że albo, jeśli problem nie ustąpi, lub jeśli problem jest rozwiązany.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 13 kwiecień 2008, 11:58
Członek grupy

dzięki
Panel sterowania, Opcje internetowe nie powiedzieć "nie wybierania" tak opuściły go w tym - to co masz na myśli?
Old 13 kwiecień 2008, 12:30
Członek grupy

Należy dodać, że kiedy pojawia się komunikat, że, w świetle "Internet" na moim Zxyel routera wychodzi i cant wydają niech mnie w internecie, chyba że zamknięcie komputera i router i uruchomić ponownie ..
Old 13 kwiecień 2008, 13:29
Grupa dawcy

Czy były używane wcześniej Laptop na połączenia dial-up, korzystając z wewnętrznego modemu?
Jeśli tak, jeśli miał jakiekolwiek 3rd party połączenie oprogramowania, od swojego dostawcy, odinstaluj go.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 14 kwietnia 2008, 02:26
Członek grupy

dzięki
Laptop nie zostało wykorzystane przez dial-up. Ma pracował dobrze i tylko o 1yr wczoraj rozpoczęła ten?
Old 14 kwietnia 2008, 02:28
Grupa dawcy

Dobrze, że nigdy nie wybierania, that's fine.

Myślę, że masz modem ADSL, a nie kabla.

Zakładając, że prawo, to zostały dostarczone z telefonem gnieździe filtr kiedy wysłał modemu ADSL dla Ciebie.

Czy filtr zamontowane na linii? Czy masz więcej niż jeden telefon gniazda na linii telefonicznej i Ciebie nie może wprowadzać w filtr na te oraz inne? Albo to, czego nie widzę.

Jeśli masz tylko jedno gniazdo telefonu i jest filtrowany, może być martwy filtr (one są zazwyczaj wadliwe więcej niż większość bitów sprzętu). Wtórnik wynosi £ 1.50, możesz spróbować wybranie jednego Następnym razem, kiedy przechodzą komputerze sklepie. Wymiana filtra może oczyścić się problemu.

Keep coming Beck, we'll get it pracy ostatecznie.
Old 14 kwietnia 2008, 02:41
Członek grupy

dzięki
przeprosiny nie są całkowicie clued z tym wszystkim, ale laptop został utworzony 1yr temu na szerokopasmowy router z Zxyel (Prestige 660HW Myślę, że - niezależnie było zalecane na tym forum!), a następnie pracował bezprzewodowych i grzywny do tej pory. Ten rozpoczął się dzieje z przerwami wczoraj (i można uzyskać w Internecie, widok kilku miejscach to wychodzi).
Spółka została założona zgodnie z instrukcją dołączoną do routera to nie ma pewności co do filtrowania lub telefon gniazda i trzeba będzie wyglądać, kiedy wracać do domu później, a następnie wrócić na forum wieczorem, aby potwierdzić.
dzięki za pomoc do tej pory!
Old 14 kwietnia 2008, 03:19
Grupa dawcy

Jeśli to tylko ostatni dzień i tak, i to działa dobrze aż do tego czasu, to tymczasowy problem z ISP. Możesz sprawdzić swój status strony lub pierścień wsparcia linii (jeśli nie £ 1 minutę!). Propozycje do tej pory są bardziej odpowiednie do uzyskania czegoś się, że nigdy nie pracował lub zmieniły się w jakiś sposób. Jeśli nie ma żadnych zmian w swoim końcu to prawdopodobnie jest w nich usterki.

Wiadomość you're getting jest specyficzne dla Zxyel routera i oznacza "Zgubiłem moje połączenie", ale to bardzo źle sformułowany. Powodem, który stracił jego połączenie jest bardzo prawdopodobnie poza swoje miejsce zamieszkania, a nie wewnątrz.
Old 14 kwietnia 2008, 03:44
Członek grupy

dzięki. Zobaczysz, jak później jego pracy i porozmawiać z Tiscali, jeżeli jest to konieczne. Następnie należy przejść do sugestii w wątku w razie potrzeby. Jeszcze raz dziękujemy. Jego wielkie, aby mieć dostęp do forum, które może pomóc w tych kwestiach.
Reply

Register

Zakładki