rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Router D-Link Prosimy Pomoc

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 czerwca 2009, 12:12
Nowe państwa grupy

Default Router D-Link Prosimy Pomoc

Wczoraj poszedł do mojego D-Link ustawienia routera i zauważyłem, niektórzy z nich nie wyświetlacza. Próbowałem robi zresetować do mojego routera i tego, kiedy wszystkie problemy rozpoczęły. Po ponownego uruchamiania komputera, zauważyłem, że nie będzie łączyć się z Internetem. Dlatego starałem odłączenie routera i podłącz go z powrotem, ale nie działa. I wówczas odłączony kabel modemu i z powrotem, ale nie pracują albo. Myślałem, że również mam inny router bezprzewodowy, że powinien podłączyć od wired został używany przez dłuższy czas, ale nie do mnie albo połączyć. Poszedłem do mojego ustawienia sieci i zauważyłem, że jeden z elementów nie jest już tam. Nie pamiętam, co powiedział. Dlatego starałem uruchomiony kreator sieci ponownie i że nie pomoże. Starałem się znaleźć nowy sprzęt i że kreator nie pomoże. I już na "Protokół internetowy (TCP / IP) i próbował jak uzyskać adres IP automatycznie i" Użyj następującego adresu IP ", które miałem umieścić 192.168.0.1 i 255.255.255.0 jako maskę podsieci i uruchomiony ponownie systemu zarówno razy. Sprawdziłem Menedżer urządzeń i nie ma konfliktów. I my LAN linii podłączone bezpośrednio do modemu i działa dobrze, która jest jak jestem w stanie pisać w tym forum. Ja próbowałem zrobić przywracania systemu, ale nie powróci wszelkie ustawienia sieci powrotem. Dziś trafia do naprawy systemu Windows, ale przy obciążeniu plików i urządzeń, mój klawiatury USB nie zostanie znaleziony lub pracy.
Jestem w rozterce, co do następnej próby. I nawet próbowałem za pomocą innego kabla do połączenia WAN. Więc tutaj to mam. Windows XP Pro SP2. Dell Intel Core Duo 2 2,99 GHz z 2,95 GB pamięci RAM - zgodnie mówi, że Physical Address Extension. Mój router to D-Link DL-604, a drugi Próbowałem to DL-514.
Każda pomoc będzie niezwykle cenione.
Old 22 czerwca 2009, 01:45
Administrator Group

Po "zresetować" rutera można usunięte wszystkie ustawienia w nim zapisane.

Musisz się zalogować, aby go ponownie i ponownie wprowadzić je na instrukcje.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 22 czerwca 2009, 06:46
Nowe państwa grupy

Problem rozwiązany! Dzięki chłopaki, byłem tylko w reset vs 5 sekund do 20 sekund .... geeeez coś prostego!
Reply

Register

Zakładki