![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi folks. Szukam trochę porad, motorola sb4200 modem kablowy podłączony do Netgear wgt 624 bezprzewodowym routerem. ISP blueyonder była i jest już dziewicą mediów. może mi ktoś podać szczegóły konfiguracji proszę. PC podłączony do modemu przez USB działa, problem jest podłączeniem Netgear wgt 624 bezprzewodowy router do modemu za pośrednictwem portu Ethernet, router nie wykrywa połączenia z internetem, a zatem nie mają dostępu do internetu za pośrednictwem routera. dzięki ludziom. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy uzyskać instalacji z routerem?
| |||
| |||
| Cześć Dave. Tak, mam cd z routerem. Pobieranie laptopów do podłączenia do routera nie jest problemem. Wprowadzenie do modemu, aby połączyć się z routerem daje mi głowy. 192.168.100.1 jest adres strony konfiguracji modemu, 192.168.1.1 jest config strony do routera, wszystko jest ustawione na automatyczne wykrywanie. jakiś pomysł na dzięki |
|
| |||
| |||
| I'm on kabel i modem nie jest konfigurowalny. Jedynym IP musisz jest do routera, że wprowadzane w przeglądarce internetowej i postępuj zgodnie z instrukcjami na dysku CD. |
|
| |||
| |||
| tam i ustawić go w górę, ale nadal Damn Thing nie będzie połączyć, jest modem Motorola sb4200. |
|
| |||
| |||
| hi folks. ostatecznie dostał problemu posortowane ,,,,,,,,,, |
|
| |||
| |||
| Co posortować je w końcu mate? |
|
| |||
| |||
| odłączony PC z modemu od ponownego ustawienia modemu do fabrycznych. Następnie należy ponownie uruchomić modemu, modem, po ponownym uruchomieniu miał podłączony kabel Ethernet z modemu do routera, a następnie z napędem na routerze. Ustaw wszystkie opcje konfiguracji IP automatycznie wykrywa w stronę konfiguracji routera i ponownie uruchomić router. teraz miał bezprzewodowe połączenia z internetem. następnie encounted jeszcze inny problem, to było do Norton Internet Security, które szybko i odinstalowana na obu laptopach i drugi problem został rozwiązany, jak laptopy podłączone everytime. Ja nadal pozostaje jeden problem, po zapoznaniu się z konfiguracją sieci bezprzewodowej dla laptopów, pulpicie ma połączyć się z routerem poprzez port LAN, ponieważ nie można używać zarówno Ethernet i USB wyjścia modem, LAN połączenia jest bardzo powolny, ma najlepszą część 3 min, aby załadować stronę. |
|
| |||
| |||
| Could you tell me if Motorola Cable Modem jest zasilany poprzez USB za pośrednictwem PC lub posiada własny PSU? Ja jestem stara się wspierać kogoś, ewentualnie z tego samego modemu i też chcesz podłączyć w Netgear bezprzewodowy router i mówią światła wyruszać, gdy komputer jest wyłączony na modemu ... tak nie byłbym w stanie zresetować modem jak mówisz zrobić gdy powiesz "odłączyć PC z modemu od ponownego ustawienia modemu do fabrycznych. Następnie należy ponownie uruchomić modem" Dzięki. |
|
| |||
| |||
| hi mate. modem i miał kłopoty z miał zewnętrznych PSU. można dowiedzieć się, które modemu jest |
![]() |
|
| Zakładki |