rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Packard Bell Easynote R1938 bezprzewodowej pomóc

Reply

Narzędzia wątku
Old 22 maja 2008, 02:00
Członek grupy

Default Packard Bell Easynote R1938 bezprzewodowej pomóc

hi there guys im o mały problem z laptopem, że jestem naprawy. kłopoty jest ... I can't get wbudowanej bezprzewodowej, aby połączyć się z internetem. mogę połączyć poprzez Ethernet, który jest podłączony do mojego routera bezprzewodowego. Mam aktywny bezprzewodowej na laptopie, ale mówi
"System Windows nie może skonfigurować tego połączenia bezprzewodowego"

w sprawie połączenia bezprzewodowego polu podczas podwójnego kliknięcia połączenia.

wszystkie sterowniki zostały ponownie zainstalowane tylko incase ale nadal nic ...

wszelkie opinie byłyby ogromne. Wiem, że ludzie tutaj są przyjazne i spróbować pomóc jak najbardziej jak to możliwe. więc dziękuję w zaawansowanej
Old 22 maja 2008, 13:00
Moderator grupy

Czy masz zainstalowane oprogramowanie do zarządzania siecią bezprzewodową kartę, która można pobrać lub może być już zainstalowany? Wiele kart sieciowych ma laptopa jedna trzecia część aplikacji do zarządzania bezprzewodowym, że ponad jedna jazdy Windows.

Można również spróbować, to może nie działać:

Krok 1 - Rozpoczęcie konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej

Jeśli monit o uruchomienie konfiguracji zerowej sieci bezprzewodowej, możesz to zrobić postępując zgodnie z instrukcjami podanymi poniżej:

• Kliknij Zacząć (wybierz Ustawienia, jeśli jest to wymagane) i kliknij Panel sterowania
  • Przełącz na Widok klasyczny jeśli jest to wymagane
  • Kliknij dwukrotnie ikonę Narzędzia administracyjne
  • Kliknij dwukrotnie Usługi
  • Przewiń w dół i dwukrotnie kliknij na Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej (które można znaleźć pod polu "Nazwisko")

Spowoduje to otwarcie "Wireless Zero Configuration Properties"
  • W "Typ uruchomienia" listy, wybierz Automatyczne i kliknij Zastosować (jeśli zmiana została dokonana)
  • W "Service statusu obszaru, kliknij Zacząć, A następnie OK

W "Control Service" okno będzie próbował uruchomić "Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej".

Wireless Zero Configuration Properties wyświetli Stan usługi jako "początek.
  • Kliknij OK , aby potwierdzić zmiany i zamknąć okno.
Następnie musisz wybrać się do wykorzystania systemu Windows do konfiguracji sieci bezprzewodowej. Znajdziesz w instrukcji Krok 2.

Krok 2 - zmienić zaawansowane ustawienia do korzystania z systemu Windows do konfiguracji mojej sieci bezprzewodowej
  • Kliknij Zacząć (wybierz Ustawienia, jeśli jest to wymagane) i kliknij Panel sterowania
  • Przełącz na Widok klasyczny jeśli jest to wymagane
  • Wybierz Połączenia sieciowe

Stamtąd, wymienionych w "Lan lub High-Speed Internet, powinien znaleźć Wireless Network Connection. Kliknij dwukrotnie tę ikonę.

Jeśli pojawi się monit o "Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej moje", wykonaj poniższe instrukcje:

• Kliknij Zmiana ustawień zaawansowanych które można znaleźć w Zadania pokrewne
  • Wybierz Sieci bezprzewodowe kartę
  • Kliknij, aby wybrać "Użyj systemu Windows do konfiguracji ustawień sieci bezprzewodowej moje" pole
  • Kliknij OK

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 24. maja 2008, 09:11
Członek grupy

że wygląda dobrze, ale karta sieci bezprzewodowej nie ma: P jej XP Home w tym 1. Thanks for the help tho:)
Old 25 maj 2008, 14:34
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by gorevan View Post
że wygląda dobrze, ale karta sieci bezprzewodowej nie ma: P jej XP Home w tym 1. Thanks for the help tho:)
Jak daleko można się dostać z tego, co mówiłem wcześniej? Nie wiem, które bezprzewodową kartę masz na myśli.

Czy próbowali naciskając Fn + F1? (Ten przycisk przełącza Urządzenia bezprzewodowe (opcjonalnie) lub off).

Co OS używasz? Jeżeli Vista może mieć problem ze zgodnością.

Rzeczywista nazwę bezprzewodowej karty Intel 2200BG wierzę.

Możesz spróbować pobieranie tych sterowników bezpośrednio z Intel pod adresem:
http://downloadcenter.intel.com/Prod...ProductID=1637

Upewnij się, że odinstalowałeś starych najpierw poprzez Menedżer urządzeń.

Reply

Register

Zakładki