rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Równoległe i bezprzewodowe sieci LAN?

Reply

Narzędzia wątku
Old 30 stycznia 2009, 16:16
Grupa dawcy

Default Równoległe i bezprzewodowe sieci LAN?

Hi guys,

Tak więc łączyć się z Internetem na pulpicie za pośrednictwem bezprzewodowej. Ten następnie podłączeniu do routera Linksys Wireless, który jest podłączany do obecnie modem ADSL / router, który następnie trafia do świata zewnętrznego.

Tak, mam dysk NAS na Boże Narodzenie, które chcę link do mojej mini sieci w moim pokoju - tak JA także dostał 5 portowy switch.

Port 1 jest destOp, 2 w moim MacBook i 3 jest nas dysku.

Ale nie mogę wydawać się to wszystko do pracy. Kiedy mój pulpit wtyczkę do routera, będzie zobaczyć i pracować z dysku NAS, ale nie mogę połączyć się z Internetem za pośrednictwem bezprzewodowej (więc nie mogę dostać się do świata zewnętrznego).

Jak mogę uruchomić dwa obok siebie?

Próbowałem bridiging i to nie pomogło - Am I missing something? Czy trzeba ręcznie przypisać IP zamiast automatycznego przypisywania im? Czy muszę im różnicy podsieci?

Dzięki

Tomek

My System: #

Procesor (y):
Intel Q6600
Płyta główna:
MSI P6N SLI V2
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC6400 Corsair
Karta graficzna (y):
XFX Nvidia 8600GTS 512MB
Karta dźwiękowa:
Zintegrowana 8 kanałowy
Hard Drive (s):
Samsung 320GB S-ATA 7200RPM
Optical Drive (s):
LG LightScribe
Case / PSU:
Thermaltake Soprano & Toughpower 750W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931BW 19 "
Operating System (-y):
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
Old 31 stycznia 2009, 11:09
Moderator grupy

Można narysować wykres. Zdaję sobie w pełni mylić.

Ile bezprzewodowych routerów macie? Czy komputerów podłączonych drogą przewodową lub bezprzewodową?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 31 stycznia 2009, 11:22
Moderator grupy

Właściwie myślę, że rozumiem.

Sieci WAN do Internetu za pomocą sieci bezprzewodowej, ale chcą, aby móc do urządzenia za pomocą przełącznika w swoim pokoju.

W zasadzie to, co trzeba zrobić:

W sieci bezprzewodowej, zostaw go skonfigurować tak jak poprzednio. Zgoda na to, aby uzyskać adres IP za pomocą DHCP.

W sieci przewodowej, przejdź do widoku połączenia sieciowe, kliknij prawym przyciskiem myszy przewodowej karty, TCP / IP.

Ustawianie adresu IP 10.10.11.11

Maskę podsieci na 255.255.255.0

Nr bramę domyślną (zostaw puste)

Brak serwerów DNS (zostaw puste)

W NAS, czy w istocie to samo, znów ustawienie statycznego adresu IP, ale tym razem przy użyciu adresu IP 10.10.11.10 i wszystko sama.

Na Mac, to samo ponownie, ale używając adresu IP 10.10.11.12

Nie mam doświadczenia Mac i TBH nie mają pojęcia, czy Mac obsługuje wiele jednoczesnych połączeń sieciowych.

Następnie, należy mieć dostęp do obu sieci.

Jednakże, byłoby o wiele łatwiejsze i dużo lepiej, aby być uczciwym, jeśli tylko miał jedną sieć i wszystkie urządzenia podłączone do tego.

Nie należy włączać pomostowego lub będziesz tworzyć pętli i rozbije się wszystkie routery i przełączniki.

Musisz ustawić statyczne adresy IP w sieci jako pojedyncze tthere ma serwera DHCP to (przełącznik jest głupi w porównaniu do routera bezprzewodowego.)

Old 31 stycznia 2009, 11:40
Grupa dawcy

Dzięki serverguy - got it all posortowane teraz!

I tylko trochę inaczej było po adresami IP, co chciałem bezprzewodowych i przewodowych sieci w różnych podsieciach.

Thanks a lot!
Old 31 stycznia 2009, 12:59
Moderator grupy

Cieszymy się, że mogłem pomóc.

So what are you adresów IP działa teraz, przewodowych i bezprzewodowych strony?

Można teoretycznie używać adresów IP, tak długo, jak rozpocząć bądź 192, 172 lub 10

Utrzymanie ich w innej podsieci było to, co chciałem Ci zrobić, więc dlaczego zaproponował 10.10.11, bo nie znam żadnych ustawień routera do tego.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.