![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Hi guys,
Tak więc łączyć się z Internetem na pulpicie za pośrednictwem bezprzewodowej. Ten następnie podłączeniu do routera Linksys Wireless, który jest podłączany do obecnie modem ADSL / router, który następnie trafia do świata zewnętrznego. Tak, mam dysk NAS na Boże Narodzenie, które chcę link do mojej mini sieci w moim pokoju - tak JA także dostał 5 portowy switch. Port 1 jest destOp, 2 w moim MacBook i 3 jest nas dysku. Ale nie mogę wydawać się to wszystko do pracy. Kiedy mój pulpit wtyczkę do routera, będzie zobaczyć i pracować z dysku NAS, ale nie mogę połączyć się z Internetem za pośrednictwem bezprzewodowej (więc nie mogę dostać się do świata zewnętrznego). Jak mogę uruchomić dwa obok siebie? Próbowałem bridiging i to nie pomogło - Am I missing something? Czy trzeba ręcznie przypisać IP zamiast automatycznego przypisywania im? Czy muszę im różnicy podsieci? Dzięki Tomek My System: #
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Można narysować wykres. Zdaję sobie w pełni mylić. Ile bezprzewodowych routerów macie? Czy komputerów podłączonych drogą przewodową lub bezprzewodową?
|
| |||
| |||
| Właściwie myślę, że rozumiem. Sieci WAN do Internetu za pomocą sieci bezprzewodowej, ale chcą, aby móc do urządzenia za pomocą przełącznika w swoim pokoju. W zasadzie to, co trzeba zrobić: W sieci bezprzewodowej, zostaw go skonfigurować tak jak poprzednio. Zgoda na to, aby uzyskać adres IP za pomocą DHCP. W sieci przewodowej, przejdź do widoku połączenia sieciowe, kliknij prawym przyciskiem myszy przewodowej karty, TCP / IP. Ustawianie adresu IP 10.10.11.11 Maskę podsieci na 255.255.255.0 Nr bramę domyślną (zostaw puste) Brak serwerów DNS (zostaw puste) W NAS, czy w istocie to samo, znów ustawienie statycznego adresu IP, ale tym razem przy użyciu adresu IP 10.10.11.10 i wszystko sama. Na Mac, to samo ponownie, ale używając adresu IP 10.10.11.12 Nie mam doświadczenia Mac i TBH nie mają pojęcia, czy Mac obsługuje wiele jednoczesnych połączeń sieciowych. Następnie, należy mieć dostęp do obu sieci. Jednakże, byłoby o wiele łatwiejsze i dużo lepiej, aby być uczciwym, jeśli tylko miał jedną sieć i wszystkie urządzenia podłączone do tego. Nie należy włączać pomostowego lub będziesz tworzyć pętli i rozbije się wszystkie routery i przełączniki. Musisz ustawić statyczne adresy IP w sieci jako pojedyncze tthere ma serwera DHCP to (przełącznik jest głupi w porównaniu do routera bezprzewodowego.)
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Dzięki serverguy - got it all posortowane teraz! I tylko trochę inaczej było po adresami IP, co chciałem bezprzewodowych i przewodowych sieci w różnych podsieciach. Thanks a lot! |
|
| |||
| |||
| Cieszymy się, że mogłem pomóc. So what are you adresów IP działa teraz, przewodowych i bezprzewodowych strony? Można teoretycznie używać adresów IP, tak długo, jak rozpocząć bądź 192, 172 lub 10 Utrzymanie ich w innej podsieci było to, co chciałem Ci zrobić, więc dlaczego zaproponował 10.10.11, bo nie znam żadnych ustawień routera do tego.
__________________ serverguy |