rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Serwery wydruku nie działa

Reply

Narzędzia wątku
Old 29 marca 2008, 02:00
Nowe państwa grupy

Default Serwery wydruku nie działa

Cześć,

Mam problem z USB 2.0 serwery wydruku. Mam wypróbowany dwóch różnych modeli. Pierwszy z nich był sam Edimax Teraz LevelOne FPS-9022. Obie znaleźć drukarki (HP LaserJet 1022), który jest połączony z serwer_wydruku i jeśli uznają to priter włączyć lub wyłączyć. Problem jest aktualny stan. Jeśli drukarka jest włączona, stan jest wciąż "papier" (z dużą ilością papieru). Myślę, że dlatego drukarka nie drukuje - mogę wysłać stronę do druku, ale nic nie stało. Drukarka działa normalnie związane z komputerem.

Oto serwera wydruku systemu informacji:

Nazwa urządzenia: PS3E54D3
Surowe druku: Włącz
Nazwa serwera drukarki: PS3E54D3
IPP Printing: Włącz
Model Typ: 1U Print Server
LPR Printing: Włącz
Firmware Version: 8.0.20
AppleTalk Printing: Włącz
Adres MAC: 00: 11: 6B: 3E: 54: D3
NetWare druku: Włącz
Port USB Liczba: 1
SMB: Włącz
Numer portu LPT: Nie
SNMP: Włącz
Wireless LAN Status: Nie
NetBEUI: Włącz

DHCP jest aktywna w sieci.

Dziękujemy za pomoc.
Old 29 marca 2008, 06:59
Grupa dawcy

Prawdopodobnie znasz http://www.ozcableguy.com.au/usb_print.asp

Jakie kroki podejmie Pan przy wyborze serwera wydruku, aby upewnić się, to było zgodne z sieci, systemów operacyjnych stacji roboczej i drukarki? I tylko prosić, ponieważ jest to trochę jak gwintowanie kilka igieł naraz, musisz je wszystkie na linii właściwie lub nie możesz zrobić. USB serwera wydruku jest być zgodność wszystkich i na koniec wszystkie wyboru, który z nich kupić, domyślnym założeniu ma być "to nie będzie działać z tym".

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 29 marca 2008, 09:19
Nowe państwa grupy

Nie mogę znaleźć listę kompatybilnych drukarek więc sprawdzić jedynie, jeśli jest to USB 2.0. I kompatybilności sieci? Nie istnieje żadne dodatkowe ustawienia, tylko jeden przełącznik. Wszystkie komputery w sieci działa na xp prof.
Old 29 marca 2008, 09:51
Grupa dawcy

A serwer wydruku musi podjąć informacji w obie strony. Komputer wysyła do drukarki, komputera, drukarki zapytania, drukarka czyni ogłoszeń. Print serwery muszą wiedzieć trochę o drukarkach oni wsparcia, szczególnie w przypadku, gdy drukarka podłączona do nich został zaprojektowany przez firmę Hewlett Packard. Powodem jest fakt, że HP tworzyć własne marki serwery wydruku i they're notorycznie, HP, do zatrzymania innych osób interfejsy z pracy wraz z wyposażeniem, tak aby ludzie musieli kupić HP produkty związane. Miałem ogromne walce z początku strony karmione szybko roboczej skaner, który tylko porozmawiać z serwera NetWare Novell własnością HP ponieważ w tym czasie. Nie byłem szczęśliwy.

Było 50 HP JetDirect 615n wewnętrzne serwery wydruku na ebay.co.uk tym miesiącu, cztery z nich poszedł w tym także dostarczanie w ramach £ 15. They're produktu HP zaleca dla Laserjet 1022. Być może warto zobaczyć, czy można znaleźć podobny, że zamiast walczyć z systemem.
Old 29 marca 2008, 10:02
Nowe państwa grupy

Nie chcę kupić trzeciego serwera wydruku w 5 dni: / nie jestem pewny, ale przy użyciu HP NetBEUI, który jest obsługiwany.
Old 29 marca 2008, 10:14
Grupa dawcy

Drukarka nie ma sieci w ogóle tak nie używając NetBEUI, tylko za pomocą złącza USB2. Został zbudowany oczekując podłączyć do komputera i mieć dostęp do komputera USB2 autobus i wydruku serwera tłumaczenia wszystkich, że ruch na TCP / IP na Twoim Ethernet LAN. To oczywiście nie wykorzystuje doskonałej pracy z niego. Z serwery wydruku, poważnie, musisz wiedzieć, że może zamiast zakładać, że będzie. Nie są one wymienne części.
Reply

Register

Zakładki