![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hej wszystkim! Ive został mających problem z moim routerem dla ostatnich 2 dni. To wszystko było dobrze przed pracy. Korzystam z modemu SpeedTouch 510v6 i TRENDnet TW100-S4W1CA 4 portu routerem. A mój typ połączenia jest PPPoE. Heres przypadku: I potrzebne, aby sprawdzić moje ustawienia modemów więc odłączony mój router i modem podłączony mój directy do mojego laptopa. (I went online 192.168.1.254, aby sprawdzić ustawienia, i to działa dobrze). Kiedy mój router związane z powrotem i chciał sprawdzić swoje ustawienia online, i coulndt podłączyć do 192.168.1.1. Ale internet działa dobrze ![]() Więc go zresetować router. A to didnt help. Więc przywrócone routery deafult ustawienia (mam nadzieję, że to prawo to zrobić). i didnt work albo. Stamtąd w Internecie jest jak dobrze. Cant podłączyć poprzez router (ale mogę się tylko podczas korzystania z modemu, a więc połączenie działa .. coś złego ustawienia routery) I rekonfigurowanego mój router jak to było powiedziane w TW100-S4W1CA konfiguracji książki. Shut mój komputer, modem i router w dół iz powrotem. Sprawdzone moje ustawienia protokołu TCP / IP. Są na "Uzyskaj adres IP automatycznie". A potem powiedział, że książka mojego okna ip konfiguratora powinna wykazać to: on powiedział, że jeśli IP-y są następujące moim komputerze z powodzeniem podłączony do routera. IP 192.168.0.x Podsieci 255.255.255.0 Bramka: 192.168.0 .. 1,1 ![]() I tak opend RUN----ipconfig/all i thats what i got Windows IP konfiguratora Routing IP jest włączony Wins Proxy nie jest aktywna DHCP aktywne IP 192.168.1.2 Podsieci 255.255.255.0 Brama 192.168.1.1 W książce, że jeśli IP nie jest tym samym, ponownie wszystko i spróbuj ponownie. Zrobiłem .. dwa razy, ale didnt help .. so .. ja dont znać co jeszcze do zrobienia. Mogę podłączyć się do sieci konfiguratora, ale inne Internetu w dół. Moje wszystkie kable są dobrze działa, i zresetować protokół TCP / IP tylko w przypadku (czytaj w niektórych forum) i moja zapora jest wyłączona, a zainstalowane najnowsze oprogramowanie do mojego routera (: D i dont know if it helps lub nie) Teraz moja głowa jest całkiem pusta tak any help is appreciated! ![]() ![]() Thank You .... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Domyślnej bramy powinien być taki sam jak IP routera - 192.168.0.1
IP komputera powinien być jeden po IP routera - 192.168.0.2 Jeśli można zalogować się na router i mówi to jest podłączony do Internetu i komputera jest powiedzenie ma IP domyślnej bramy i od routera I'd prawdopodobnie rozpocznie się na zakażenie wirusami lub programami szpiegującymi. Można również otworzyć właściwości karty sieciowej, a następnie przejść do ustawień TCP / IP, a druga karta na górę i wprowadź IP ręcznie. Przy dźwiękach to jest to czego potrzebujesz: IP - 192.168.0.2 Maska podsieci - 255.255.255.0 Brama domyślna - 192.168.0.1 Primary DNS - 192.168.0.1 My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| ok. .. I zmieniła moje IP-y do tych .. IP - 192.168.0.2 Maska podsieci - 255.255.255.0 Brama domyślna - 192.168.0.1 Primary DNS - 192.168.0.1 netto nadal działa dobrze, gdy connecterd tylko poprzez modem .... ale kiedy podłączyć router z powrotem, i cant get do internetu, a teraz i cant logowania do mojego routera online |
|
| |||
| |||
| Ups przeczytać post źle. Wypróbuj: IP - 192.168.1.2 Maska podsieci - 255.255.255.0 Brama domyślna - 192.168.1.1 Primary DNS - 192.168.1.1 |
|
| |||
| |||
| ok i ll spróbować ... ale mogę zmienić coś w moim ustawień routera online? w momencie i po prostu wybrałem typ połączenia PPPoE i wpisuje nazwę użytkownika i hasło od ISP. i kiedy wszedł do ips pan powiedział .. 192.168.1.1 i tak dalej jest to co mam .. it doesnt seem prawo |
|
| |||
| |||
| Powiedział pan, nie można podłączyć do routera, jeśli możesz, zmiana IP jest odpadów wszystkich naszych czasów. Jeśli można połączyć się z routerem, ale nie w Internecie, to jest ISP ustawienia potrzebę utworzenia. Dokładnie, gdzie jesteśmy w kategoriach tego, co robi i / lub nie działa? |
|
| |||
| |||
| ok .... I wszedł do ips pan powiedział .. i teraz mogę jeszcze podłączyć do routera, ale internet jest w dół ... mogę nic więcej powiedzieć .... i dont know .... w zasadzie wciąż na tej samej pozycji jak na początku |
|
| |||
| |||
| Moglibyśmy mieć pomijane, ale to wszystko powiedział pan w oryginalny post, który nie mógł podłączyć się do routera. I tak. Nie powinno się wymagać żadnych ustawień routera jako modem obsługuje to wszystko. Kto dostarczył modemu? Twoje ISP? |
|
| |||
| |||
| Czy podać swój danego IP na odpowiednim miejscu ... i umieścić je do protokołu TCP / IP properites, a następnie zastępcy konfiguracji, i wpisuje je tam ... I teraz, gdy otwarte RUN --cmd_--ipconfig/all wciąż mówi, że mój IP to 192.168.1.65 podsieci 255.255.255.0 bramy. 192.168.1.254 dns 192.168.1.254 |
|
| |||
| |||
| ok sry, że dla tak .. dostał mojego modemu formie ISP ... |
![]() |
|
| Zakładki |