rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Problem z konfiguracji IP

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 maja 2008, 02:36
Nowe państwa grupy

Default Problem z konfiguracji IP

Używam laptopa Acer Aspire z ustawieniami os.internet Vista protokół jest zawsze skonfigurowany i manually.when skonfigurowany mój laptop. i wyrażać mój kabel do transmisji danych sieci, robi dobrze i mógł przeglądać o internecie. zamknęłam systemu i zostawił na kilka hours.i umieścić go na dalsze przeglądanie i zdałem sobie sprawę, że internet ustawienie konfiguracji protokołu miał dissappeared (DNS, adres IP) everytin wszystkie gone.so Everytime I zamknąć mój system i uruchomić ponownie po dzień, mam skonfigurować adres IP, zanim będę mógł przeglądać, proszę, co należy zrobić, aby dokonać konfiguracji IP na stałe.
Old 9 maja 2008, 09:16
Grupa dawcy

Nie masz autokonfiguracja wtedy?

Old 9 maja 2008, 09:25
Nowe państwa grupy

Tak, powinieneś być w stanie automatycznie skonfigurować go w ten sposób zawsze będzie to samo, gdy u zalogować się na swoim laptopie
Old 9 maja 2008, 09:45
Moderator grupy

Czy masz routera z internetem świece linię do?

Jeśli więc prawdopodobnie można się włączyć serwera DHCP (może być już włączona), a potem po prostu ustaw klientów "uzyskać ustawienia automatycznie"

To powinno rozwiązać twoje problemy ... sort of.

Będę szukać i sprawdzić, czy znajdę odpowiedź, dlaczego, jeśli zapomina ustawienia weszła. Nigdy nie słyszałem takiego problemu jak to przed though.

Także, co OS to jest? Vista?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 12 maja 2008, 01:00
Nowe państwa grupy

= serverguy; 73645] Czy masz routera z internetem świece line into.yes

Jeśli więc prawdopodobnie można się włączyć serwera DHCP (może o być już włączona), a następnie tak ustawić klientów "uzyskać ustawienia automatycznie. Dont chcesz włączyć DHCP becos I Dont Wanna ktoś przyjść i wtyczki do network.i ręcznie skonfigurować nikomu, że chcesz korzystać z internetu.

To powinno rozwiązać twoje problemy ... sort of.
HP, Dell i innych marek komputer jest dobrze z ręczną konfiguracją cos IP neva uciec, ale wszystkie marki Acer Notebooki zawsze uciec, tak u skonfigurować go za każdym razem u zamknąć i ponownie uruchomić later.please i do naprawienia problemu z Acer branded.they są również wszystkie OS Vista

Będę szukać i sprawdzić, czy znajdę odpowiedź, dlaczego, jeśli zapomina ustawienia weszła. Nigdy nie słyszałem takiego problemu jak to przed choć

Także, co OS to jest? Vista? [/ Quote]
Reply

Register

Zakładki