rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Problemy z moim nowym bezprzewodowej karty

Reply

Narzędzia wątku
Old 17 stycznia 2008, 13:24
Nowe państwa grupy

Hello forumers:)

Jestem nowym członkiem tego forum, ale nie dla koncepcji forum w ogóle, miejmy nadzieję, do tej pory wszystko robię w prawo (po spojrzeniu na zasady).

Teraz mam niedawno zakupione karty bezprzewodowej (F5D7000UK Belkin Wireless 54G Desktop Card) dla mojego komputera stacjonarnego (który jest zwyczaj budowy maszyn), instaluje i działa prawie doskonały z 2 distintive błędy:
- Co bardzo wyrywkowo, spada połączenia router (mój laptop nie ma tego problemu, więc jestem przy założeniu, że jest to karta). Bardzo chciałbym, aby to naprawić, jak tylko można sobie wyobrazić, powoduje to ból w prawym podczas próby zaktualizowania komputera.
- Gdy w pełni połączone (nie aquring adres sieci), może on działać tylko na 11 Mbps. Zmieniłem tryb Wireless-G i to nie iść wyżej. Mam małe poczucie to może być z linkami do połączenia upuszczając problemu.

Jeśli potrzebujesz więcej informacji będę chętnie udzielą informacji oraz zrzuty ekranu, dzięki czemu można pomóc mi z tym błędem:) (Należy pamiętać, że ja jestem dobry z komputerów, po prostu błędy, takie jak ten mogą uzyskać irytujące, a nie do zabicia poradzić w sprawie sytuacji).

Dzięki temu każdy, kto może dostarczyć pewnych pomoc:)
Old 17 stycznia 2008, 13:27
Grupa dawcy

jak daleko jesteś od routera?
to jest zabezpieczone tj. klucz WEP, WPA, lista dostępu

My System: Cewy to zastanawiam Macine

Procesor (y):
Intel Core 2 Quad q6600@3.2Ghz
Płyta główna:
asus p5q deluxe
Pamięć RAM:
4 gig 1066MHz OCZ SLI
Karta graficzna (y):
nvidia 8800 ultra evga ko
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
750 kabriolet Seagate, 32meg Wikisłowniku
Optical Drive (s):
3 ASUS DVD pisarzy, LightScribe
Case / PSU:
Lian-li armoursuite PC-P60
Chłodzenie:
tuniq wieży
Sieć / Internet:
podwójne porty Gigabit LAN
Monitor (y):
24 "Dell 2408wfp
Operating System (-y):
winfail Vista 64 | Ubuntu / Arch Linux
Old 17 stycznia 2008, 13:29
Nowe państwa grupy

Jestem sprawiedliwy odległość, jednak ma ten sam problem po przeniesieniu go w pobliżu routera. Również siła sygnału jest zawsze na bardzo dobre lub bardzo dobre, gdzie jest w tej chwili.

Używam Windows Wireless Zero Utility także:)

Sieć jest zabezpieczona zabezpieczeń WPA, wouldnt połączyć się słabsze ustawienie zabezpieczeń dla jakiegoś powodu.
Old 17 stycznia 2008, 13:32
Grupa dawcy

Im not sure następnie spróbuj ponownie zainstalować sterowniki do karty bezprzewodowej lub ich aktualizacji
Old 17 stycznia 2008, 13:34
Nowe państwa grupy

Mam zaktualizować i ponownie zainstalować kilka razy, a także w formacie i ponownej instalacji systemu Windows i nadal problem będzie się powtarzał.

Zastanawiałem się, czy może ustawienia karty nie są jakieś dobre? A jeśli ktoś się dzieje wiedzieć idealne ustawienia na karcie?
Old 17 stycznia 2008, 13:55
Grupa dawcy

Przepraszam, jestem zakłopotany

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.