![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hej wszystkim, Apologizes w zaawansowanej na brak wiedzy i trzymać laptopów / routery. Zasadniczo nie mam pomysłu, w jaki sposób skonfigurować bezprzewodowego internetu w laptopie. I'm looking do skupu dwa laptopy dla mnie i mojej dziewczyny, ale nie chcę ograniczać się do długości mojego USB / Ethernet drutów. I nie wiesz, od czego zacząć, sądzę id musiał wyjść i kupić router, jak niektóre wtyczki mojego modemu do mojego routera i zainstalować niektóre programy? I nie zdziw się, jeśli skup routera był jedyną rzeczą, mam poprawne. I've tried googleing to pytanie, ale pojawiły się w sprzedaży routerów strony, ale nie wyjaśniając, jak je ustawić. Zasadniczo może ktoś mi małych uruchomić poprzez co muszę mieć bezprzewodowy Internet utworzony na 2 laptopy? Również co muszę kupić. W laptopach najprawdopodobniej zostanie uruchomiony Vista Home Premium, jeżeli czyni różnicę, aktualnie ma Motorola surfingowych modemu niebieski kabel USB i żółty kabel Ethernet, w których używa się w danym momencie. http://www.ebuyer.com/product/125582 Jest to router Jestem zainteresowany jak Ive usłyszał bardzo pozytywne recenzje na temat, ale w wykazie wymogami it doesnt listy Vista? "Wymagania systemowe Linux, Apple Mac OS 9.x, Apple Mac OS 8.x Apple MacOS X 10.x, Microsoft Windows 98/ME/NT/2000/XP" |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Przede wszystkim to, co kraj położony jesteś i kto jest Twoim ISP?
| |||
| |||
| uk - gloucester (Był sens zmienić flagę powrót) I moja ISP jest Telewest Broadband |
|
| |||
| |||
| OK .... Laptops najbardziej dziś będzie wifi aktywna, więc nie należy potrzeba żadnego dodatkowego zestawu tych. Wystarczy sprawdzić, że 802.11g wifi w spec. Istnieje wyższa spec (802.11n), który obecnie wydaje się być oferowane na wyższe spec maszyn. 802.11n jest znacznie szybsze transfery plików między maszynami, ale przyzwyczajenie się naprawdę sporo różnica do standardowych połączeń internetowych. Co do routera, będziesz potrzebował Wireless Router Kabel do podłączenia modemu, takich jak to jeden, nie jest router ADSL, jako thease są Designe dla dostawców usług internetowych, którzy korzystają z linii telefonicznej i zawierają modem. Jeśli zdecydujesz się pójść na laptopa z 802.11n, będziemy musieli wybrać wyższą spec Router dopasować, cieszyć się szybszy transfer plików prędkościach. Jest niewiele rzeczy do ustalenia, ale jeśli masz jakieś problemy, po prostu ponownie tutaj. HTH |
|
| |||
| |||
| http://www.ebuyer.com/product/143913...oduct_overview jest laptop Mam na myśli Sieć Wired 10/100/1000 LAN, modem V.92 Wireless Intel 802.11a/b/g * Intel 802.11a/b/g/n (MIMO) Jaki router będzie Pan polecić, a raz ive kupił router jest przypadku podłączenia go do mojego obecnego modemu, instalując oprogramowanie routera i postępując zgodnie z instrukcjami? |
|
| |||
| |||
| Może coś na wzór http://www.ebuyer.com/product/132750 |
|
| |||
| |||
| OK ... laptopa masz wymienione wifi jest aktywna i wspiera 802.11n, więc Router wystawiasz będzie dobrze z nią, co pozwoli na szybsze prędkości. Będą zarówno grzywny pracy z urządzeniami przy niższych prędkościach zbyt (tj. 802.11b + g). Teoretycznie 802.11n jest 10 x szybszy patrz tu za info. Po routera, możesz po prostu pug go do modemu i postępuj zgodnie z instrukcjami, które są z nim zgodne. Jest czasami łatwiej czasowo podłączyć kabel Ethernet, z routera do komputera lub laptopa, wystarczy skonfigurować router, a następnie odłącz go, kiedy zrobić. Niektóre routera mają łatwo skonfigurować kreatora, to zależy od marki i modelu. |
|
| |||
| |||
| Ah dziękuję bardzo, you've położyć kres moich zmartwień związanych z laptopa cheers mate dodany do rep |
|
| |||
| |||
| You're welcome .... jeden punkt dotyczących Samsung R700, tylko googled i wielu dostawców nie są wyświetlane jako 802.11n .... wydaje się tylko Ebuyer są cytując go w spec. i mogą mieć zły. Jeśli jest to ważne dla Ciebie, to może być warte sprawdzenia tego, zanim złożysz zamówienie. |
![]() |
|
| Zakładki |