rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Konfiguracja sieci LAN Switch dla

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 czerwca 2008, 11:34
Nowe państwa grupy

Default Konfiguracja sieci LAN Switch dla

Okay, I zakupiona Switch aby można było uruchomić Lan party z 8 osób, w tym mojej własnej. Potrzebuję pomocy w sprawie upewniając się, że komputery rzeczywiście łączyć się za pośrednictwem przełącznika, a nie poprzez moje bezprzewodowych, tak tutaj jest mój problem.

Kupiłem ten przełącznik
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16833166007

I Próbuję to zrobić z kilku komputerów do Internetu niezależnie od tego, że możemy Lan ponad kilka gier. Podczas testowania tego przełącznika z mojego laptopa, i nie mógł łączyć się za pośrednictwem przełącznika, ale połączony za pomocą bezprzewodowej w moim domu. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak ja go o upewnienie się, że komputer zawsze łączyć się za pośrednictwem przełącznika?

Na przykład, podczas gry SWAT 4, chciałbym rozpocząć Lan serwer i mój laptop zawierał adres IP serwera w sieci lokalnej 192.168.1.xxx szkarłacica mój bezprzewodowych. Ale IP dla przełącznika 10.10.10.xxx. Jak mogę się upewnić, ludzie będą łączyć się za pośrednictwem mojego przełączyć, a nie poprzez mój router bezprzewodowy?

Dzięki.
Old 7 czerwca 2008, 15:13
Moderator grupy

Naprawdę nie rozumiem, co staramy się robić, ale postaramy się odpowiedzieć.

Zakładam, że sieć bezprzewodowa jest aktualnej sieci, które ma dostęp do internetu?

W takim przypadku upewnij się, że połączenie bezprzewodowe są zabezpieczone za pomocą hasła, że tylko wiesz. Pozwoli to upewnić się, że tylko osoby, które chcą mieć dostęp do bezprzewodowego internetu i możliwości.

Podczas konfigurowania sieci LAN party, uczynić wtyczki do przełącznika jest wniesiona, a także podłączyć do serwera gry do przełączania oraz.

Nie podłączaj przejście do niczego innego, zachować niezależność od reszty sieci.

W ten sposób sieć bezprzewodowa jest dostępna tylko wtedy, jeżeli znasz hasło, ale przejście jest dla wszystkich.

Jedyny problem z tym, że przełącznik nie posiada wbudowany serwer DHCP, więc będziesz musiał podać wszystkie komputery statyczne adresy IP, które mogą być uciążliwości.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 7 czerwca 2008, 16:39
Nowe państwa grupy

Dziękujemy za szybką odpowiedź.

Niestety, byłem w pośpiechu podczas pisania mojej oryginalnej listownie, i postaram się być nieco jaśniejsze.

Ok, więc ja jestem próbuje skonfigurować LAN w komputerach. Myślę, że moje connectiong bezprzewodowych jest sprzeczne z moimi przełącznika. Na przykład jeśli ja uruchomić grę jest pod 192.168.1.xxx IP (bezprzewodowy router), nie jest 10.10.10.xxx szkarłacica przełącznika. Więc w zasadzie im zastanawiać, jak mogę się upewnić, że gry są rozpocząć z tego przełącznika, a nie połączenie bezprzewodowe. A także, im nie wiesz, jak ja go o dokonanie "sieci", w centrum w celu wymiany plików w sieci LAN party. Czy jest to nieco bardziej jaśniejsze?
Old 8. czerwca 2008, 00:19
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by authkey View Post
Dziękujemy za szybką odpowiedź.

Niestety, byłem w pośpiechu podczas pisania mojej oryginalnej listownie, i postaram się być nieco jaśniejsze.

Ok, więc ja jestem próbuje skonfigurować LAN w komputerach. Myślę, że moje connectiong bezprzewodowych jest sprzeczne z moimi przełącznika. Na przykład jeśli ja uruchomić grę jest pod 192.168.1.xxx IP (bezprzewodowy router), nie jest 10.10.10.xxx szkarłacica przełącznika. Więc w zasadzie im zastanawiać, jak mogę się upewnić, że gry są rozpocząć z tego przełącznika, a nie połączenie bezprzewodowe. A także, im nie wiesz, jak ja go o dokonanie "sieci", w centrum w celu wymiany plików w sieci LAN party. Czy jest to nieco bardziej jaśniejsze?
Poprawiłem mój problem. Wydaje się, i nie ustanowiła DNS, bramka, i pracy w grupie, ponieważ moje połączenie przełącznika nie ma DHCP wbudowane Dziękujemy za wejście.

: ZDECYDOWANI:
Old 8. czerwca 2008, 03:14
Moderator grupy

Glad you got it ustalony na własną.

I was going to say przełącznika nie ma serwera DHCP, wbudowane

Reply

Register

Zakładki