![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Okay, I zakupiona Switch aby można było uruchomić Lan party z 8 osób, w tym mojej własnej. Potrzebuję pomocy w sprawie upewniając się, że komputery rzeczywiście łączyć się za pośrednictwem przełącznika, a nie poprzez moje bezprzewodowych, tak tutaj jest mój problem. Kupiłem ten przełącznik http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16833166007 I Próbuję to zrobić z kilku komputerów do Internetu niezależnie od tego, że możemy Lan ponad kilka gier. Podczas testowania tego przełącznika z mojego laptopa, i nie mógł łączyć się za pośrednictwem przełącznika, ale połączony za pomocą bezprzewodowej w moim domu. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak ja go o upewnienie się, że komputer zawsze łączyć się za pośrednictwem przełącznika? Na przykład, podczas gry SWAT 4, chciałbym rozpocząć Lan serwer i mój laptop zawierał adres IP serwera w sieci lokalnej 192.168.1.xxx szkarłacica mój bezprzewodowych. Ale IP dla przełącznika 10.10.10.xxx. Jak mogę się upewnić, ludzie będą łączyć się za pośrednictwem mojego przełączyć, a nie poprzez mój router bezprzewodowy? Dzięki. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Naprawdę nie rozumiem, co staramy się robić, ale postaramy się odpowiedzieć. Zakładam, że sieć bezprzewodowa jest aktualnej sieci, które ma dostęp do internetu? W takim przypadku upewnij się, że połączenie bezprzewodowe są zabezpieczone za pomocą hasła, że tylko wiesz. Pozwoli to upewnić się, że tylko osoby, które chcą mieć dostęp do bezprzewodowego internetu i możliwości. Podczas konfigurowania sieci LAN party, uczynić wtyczki do przełącznika jest wniesiona, a także podłączyć do serwera gry do przełączania oraz. Nie podłączaj przejście do niczego innego, zachować niezależność od reszty sieci. W ten sposób sieć bezprzewodowa jest dostępna tylko wtedy, jeżeli znasz hasło, ale przejście jest dla wszystkich. Jedyny problem z tym, że przełącznik nie posiada wbudowany serwer DHCP, więc będziesz musiał podać wszystkie komputery statyczne adresy IP, które mogą być uciążliwości.
|
| |||
| |||
| Dziękujemy za szybką odpowiedź. Niestety, byłem w pośpiechu podczas pisania mojej oryginalnej listownie, i postaram się być nieco jaśniejsze. Ok, więc ja jestem próbuje skonfigurować LAN w komputerach. Myślę, że moje connectiong bezprzewodowych jest sprzeczne z moimi przełącznika. Na przykład jeśli ja uruchomić grę jest pod 192.168.1.xxx IP (bezprzewodowy router), nie jest 10.10.10.xxx szkarłacica przełącznika. Więc w zasadzie im zastanawiać, jak mogę się upewnić, że gry są rozpocząć z tego przełącznika, a nie połączenie bezprzewodowe. A także, im nie wiesz, jak ja go o dokonanie "sieci", w centrum w celu wymiany plików w sieci LAN party. Czy jest to nieco bardziej jaśniejsze? |
|
| |||
| |||
| Cytat:
: ZDECYDOWANI: |
|
| |||
| |||
| Glad you got it ustalony na własną. I was going to say przełącznika nie ma serwera DHCP, wbudowane
__________________ serverguy |
![]() |
|
| Zakładki |