rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Konfiguracja routera w systemie Windows Vista Premium

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 maja 2007, 06:48
Grupa dawcy

Default Konfiguracja routera w systemie Windows Vista Premium

Cześć Czy ktoś słyszał lub ma problemy z systemem Windows Vista Premium, próbując skonfigurować router? Kupiłem jedną przechodzącą tiscali (mojego ISP) i wysłała Thomson SpeedTouch 585v6 i router USB Wiązka (przy czym te ostatnie są dla dzieci komputera, dzięki czemu mogą one mieć dostęp do internetu itp.) Próbowałem tworzeniu oprogramowania routera jako skierowane i ostatecznie zachować dostaję komunikat, że okno programu napotkał problem (ogólne kod błędu 3), ponieważ niektóre pliki są uszkodzone lub niekompletne i że instalacja wizrd teraz musi zostać zamknięty. Skontaktuj się z usługodawcą. Skontaktowałem Tiscali i nie zapewni wsparcie dla systemu Windows Vista! Czy to może być problem z Vista?

Dzięki
Old 13 maja 2007, 08:06
Banned Grupa

Pobierz na Tiscali i powiedz "Wyślij mi Router, że będzie współpracować z Vista". lub I'll końca mojej umowy z Tobą, jak się z naruszeniem umowy przez nie zapewnienie prawidłowego wyposażenia.
Czy nawet zapytać, co OS był uruchomiony?
Nigdy uwadze kuternoga usprawiedliwienie z nich.

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 13 maja 2007, 08:14
Grupa dawcy

Spojrzałem na tiscali miejscu i użyć miejsce zwane DSL sklep więc patrzył w miejscu i wybrał router ADSL 2 / USB pakiet jak to było tańsze. Mam był patrząc na system Windows Vista w trybie online na stronie Pomocy i liczyć, że instalacja jest ze względu na niezgodności między oprogramowaniem i Windows Vista i czy można uzyskać zmieniając compatibilty ustawienie mu do uruchomienia systemu Windows XP z dodatkiem SP2.

http://support.microsoft.com/kb/931361/

Zobaczymy co się dzieje.

Dean
Old 14 maja 2007, 13:53
Grupa dawcy

Ja nadal ma problemy z zainstalowaniem mój router tak dużo, że nie mogę uzyskać połączenia z internetem z nim. Nawet po konfiguracji modemu do tiscali (SpeedTouch 585v6), oprogramowanie ostatecznie mówi mi, że muszę ponownie uruchomić komputer w celu zakończenia instalacji, ale potem, gdy mówię mu restarcie to mówi, że wszystkie dane zostaną utracone, jeśli zrobić! Wydaje się, że problem z oprogramowaniem na ten OS i diagnozy kreator, który jest w systemie Windows Vista ujawnia, co następuje: Problem Nazwa: APP CRASH
Nazwa aplikacji: STInstall. exe
Zastosowanie wersji: 20.3.3028
Błąd modułu nazwa: qt-mt322.dll

Mam również pobrać sterowniki dla tego modemu jako plik zip, unzipped, ale jestem na straty, żeby wiedzieć, co robić dalej! Tak, mam zapytanie wysłana do producentów w internecie i do tej pory ich nie miałaś odpowiedział ..... mógłbym pierścionek, ale jej linia premium rate.

Wszelkie dalsze pomóc / doradztwo byłoby świetnie. Dzięki.

Dean
Old 15. maja 2007, 05:14
Banned Grupa

W szybkim skrócie DFR może potrzebować aktualizacji oprogramowania nie można zobaczyć, że tu.
Old 15. maja 2007, 05:17
Grupa dawcy

Tak zrobiłem pobrać plik zip z tego terenu, ale zastanawiałem się, gdzie to miejsce? Mam ją i jej unzipped pojedynczy plik z przyrostkiem "bin". Czy mogę umieścić go w folderze systemu Windows?

Jeszcze raz dziękujemy

Dean
Old 15. maja 2007, 05:31
Banned Grupa

Poszukaj C: \ Program Files \ Thompson \ SpeedTouch folder i umieścić go tam.
Spróbuj tego i wrócić do nas.
Old 17 maj 2007, 13:51
Grupa dawcy

Cześć
Każdy - Jestem tym poprzez wysłanie mojej sieci bezprzewodowej! : D

Mam na technologii DSL faceci w sklepie do mnie poprzez mojego konfiguracji routera - didnt potrzebę CD dołączoną do niego! Wszystkie uruchomiony teraz. Mind you, czujesz się trochę o zawartości również utworzenie dzieci komputera w tej samej sieci bezprzewodowej przy użyciu USB mam na to - ale nie korzystać z dostarczoną płytę CD do konfiguracji!

Wystarczy obecnie odsetek, mój komputer ma Norton Internet Security 2007; moje dzieci potrzebują AV oprogramowania PC, mimo że dostaje sygnał przez router na moim komputerze? Ktoś powiedział router posiada także zaporę - jest to prawda?

Jeszcze raz dziękujemy!

Dean
Old 18 maja 2007, 00:55
Administrator Group

WSZELKIE router będzie współpracować z dowolnym systemie operacyjnym.

Tak długo jak komputer posiada port sieciowy system operacyjny nie ma znaczenia jak router nie wykorzystuje sterowniki.

Wystarczy zalogować się do routera za pomocą adresu IP w programie Internet Explorer zamiast używać ich oprogramowanie.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 18 maja 2007, 01:37
Grupa dawcy

dlaczego oni niepokoić wysyłania CD? Anyway, CD jest teraz kawy mat i tylko radosna jego wszystkich posortowane.
Reply

Register

Zakładki