rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Współużytkowane Drukarka - problem z konfiguracją sieci

Reply

Narzędzia wątku
Old 8 lutego 2008, 15:43
Członek grupy

Default Współużytkowane Drukarka - problem z konfiguracją sieci

Wczoraj również próbuje coś bardzo konfiguracji ineteresthing ...

proste jak posible:

Windows XP
Service Pack 2
2002

.................................................. ..Komputer 1 - [Hub] - Komputer 2
Modem DSL - bezprzewodowy Linksys>
.................................................. ..Komputer 3 - [Hub] - komputer 4 i 5

Komputery 1 i 3 bezprzewodowej IP: 192.168.1.101 i 192.168.1.102 (192.168.1.1 jako domyślnej bramy)

Komputery 1 i 3 LAN IP: 10.0.0.8 oraz 10.0.0.6

Szt. 2, 4 i 5 ips: z 10.0.0. # Format i bramy domyślnej 192.168.1.101 i 102 dla każdego mininetwork ...

**** ING I hope you guys, że ... xDDDD

ohkay

Wszystkie komputery mają obecnie internet (problem, który był wczoraj)

Ale teraz mam inny problem (widziałam go, ale i najbliższych czekał aż do końca)

# 1 ma komputer z drukarką, to jest wspólne, a im posiedzenia tam ... W mojej sieci miejscach mogę tylko komputer 1, 2 i 3 (oczywiście moje Linksys DHCP daje im automatyczne ... IP 192.168.1.101 i 102) można uzyskać dostęp zarówno komputery

Jeśli mogę usiąść na komputerze 3 miejsc w sieci i możesz zobaczyć sztuk 1, 4 i 5, ale i cant dostępu # 1, które drukarki ...

Również komputery 4 i 5 cant patrz # 1 na wszystkich ...

jest podobny do komputera, 3 4 i 5 są w małej sieci, z wyjątkiem 1 i 2 i cant łączyć wzajemnie ...

Najważniejsze, będąc w stanie drukować z komputerów 2, 3, 4 i 5 ...

Dziękujemy za pomoc i sugestie ....
Old 8 lutego 2008, 16:06
Moderator grupy

Mam nadzieję, że Linkys router jest nie tylko możliwość, że wiele złożoność wsparcia pomostowego i sieci współpracy. I oczekują, że XP staje się trochę mylić z, gdzie ma być wysyłanie stuff zatem udostępnianie drukarek nie działa.

Proponuję albo dostać serwer lub uproszczenie rzeczy trochę.

Albo trochę punktów dostępu bezprzewodowego i ustawić je w tryby mostu do podjęcia ciężaru off XP i bezprzewodowej karty.

Jednak, biorąc masz internetu coś działa więc oczekiwać będziesz mógł figure it out, jeśli trwać wystarczająco. Powodzenia!

Oh, i mogę zapytać, dlaczego chcesz się podjąć takiego kompleksu sieci? LOL

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 8 lutego 2008, 16:42
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Mam nadzieję, że Linkys router jest nie tylko możliwość, że wiele złożoność wsparcia pomostowego i sieci współpracy. I oczekują, że XP staje się trochę mylić z, gdzie ma być wysyłanie stuff zatem udostępnianie drukarek nie działa.

Proponuję albo dostać serwer lub uproszczenie rzeczy trochę.

Albo trochę punktów dostępu bezprzewodowego i ustawić je w tryby mostu do podjęcia ciężaru off XP i bezprzewodowej karty.

Jednak, biorąc masz internetu coś działa więc oczekiwać będziesz mógł figure it out, jeśli trwać wystarczająco. Powodzenia!

Oh, i mogę zapytać, dlaczego chcesz się podjąć takiego kompleksu sieci? LOL
hehehe

Tak i podejrzewasz, że im samym, ale i próbuje dowiedzieć się, jak zmusić go do pracy ...

Mam do sieci powoduje, że sposób w starym pic 3yr że zrobiłem widać actuall układ mój komputer tutaj ... jak widać DSL jest na ścianie oppossite komputery i prowadzenie kabli w środku urzędu nie jest możliwe ...

I didnt mają wystarczająco dużo pieniędzy na zakup 5 bezprzewodowej karty (która pozwoliłaby wszystkim szczęśliwy), więc im pracy z tym, co mam pod ręką ...

Wczoraj wysłana tym:

http://www.computer-juice.com/forums...problem-14452/

I figured out ... ale teraz jestem w tej nowej sytuacji i jak tylko będę wymienionych rysunek ten obecnie także trochę cierpliwości i wytrwałości (chyba, że Microsoft mówi naprzeciwko )

Thanks anyway.
Reply

Register

Zakładki