![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Wczoraj również próbuje coś bardzo konfiguracji ineteresthing ... proste jak posible: Windows XP Service Pack 2 2002 ![]() .................................................. ..Komputer 1 - [Hub] - Komputer 2 Modem DSL - bezprzewodowy Linksys> .................................................. ..Komputer 3 - [Hub] - komputer 4 i 5 Komputery 1 i 3 bezprzewodowej IP: 192.168.1.101 i 192.168.1.102 (192.168.1.1 jako domyślnej bramy) Komputery 1 i 3 LAN IP: 10.0.0.8 oraz 10.0.0.6 Szt. 2, 4 i 5 ips: z 10.0.0. # Format i bramy domyślnej 192.168.1.101 i 102 dla każdego mininetwork ... **** ING I hope you guys, że ... xDDDD ohkay Wszystkie komputery mają obecnie internet (problem, który był wczoraj) Ale teraz mam inny problem (widziałam go, ale i najbliższych czekał aż do końca) # 1 ma komputer z drukarką, to jest wspólne, a im posiedzenia tam ... W mojej sieci miejscach mogę tylko komputer 1, 2 i 3 (oczywiście moje Linksys DHCP daje im automatyczne ... IP 192.168.1.101 i 102) można uzyskać dostęp zarówno komputery Jeśli mogę usiąść na komputerze 3 miejsc w sieci i możesz zobaczyć sztuk 1, 4 i 5, ale i cant dostępu # 1, które drukarki ... Również komputery 4 i 5 cant patrz # 1 na wszystkich ... jest podobny do komputera, 3 4 i 5 są w małej sieci, z wyjątkiem 1 i 2 i cant łączyć wzajemnie ... Najważniejsze, będąc w stanie drukować z komputerów 2, 3, 4 i 5 ... Dziękujemy za pomoc i sugestie .... |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Mam nadzieję, że Linkys router jest nie tylko możliwość, że wiele złożoność wsparcia pomostowego i sieci współpracy. I oczekują, że XP staje się trochę mylić z, gdzie ma być wysyłanie stuff zatem udostępnianie drukarek nie działa. Proponuję albo dostać serwer lub uproszczenie rzeczy trochę. Albo trochę punktów dostępu bezprzewodowego i ustawić je w tryby mostu do podjęcia ciężaru off XP i bezprzewodowej karty. Jednak, biorąc masz internetu coś działa więc oczekiwać będziesz mógł figure it out, jeśli trwać wystarczająco. Powodzenia! Oh, i mogę zapytać, dlaczego chcesz się podjąć takiego kompleksu sieci? LOL
|
| |||
| |||
| Cytat:
Tak i podejrzewasz, że im samym, ale i próbuje dowiedzieć się, jak zmusić go do pracy ... Mam do sieci powoduje, że sposób w starym pic 3yr że zrobiłem widać actuall układ mój komputer tutaj ... jak widać DSL jest na ścianie oppossite komputery i prowadzenie kabli w środku urzędu nie jest możliwe ... I didnt mają wystarczająco dużo pieniędzy na zakup 5 bezprzewodowej karty (która pozwoliłaby wszystkim szczęśliwy), więc im pracy z tym, co mam pod ręką ... Wczoraj wysłana tym: http://www.computer-juice.com/forums...problem-14452/ I figured out ... ale teraz jestem w tej nowej sytuacji i jak tylko będę wymienionych rysunek ten obecnie także trochę cierpliwości i wytrwałości (chyba, że Microsoft mówi naprzeciwko )Thanks anyway. |
![]() |
|
| Zakładki |