rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Udostępnianie drukarki w całej sieci bezprzewodowej

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 stycznia 2008, 15:13
Grupa dawcy

Cześć

Mam zainstalowana sieć bezprzewodową w taki sposób, że komputer w sypialni obok może udostępnić internet na moim komputerze, który jest podłączony do routera DSL. Mam też staramy się dzielić drukarki podłączone do komputera z jednej obok tak moje dzieci mogą drukować rzeczy tutaj, ale bezskutecznie. Oba Vista jako system operacyjny, chociaż jeden obok jest Vista Basic. Mam dobre rozeznanie w Sieci i Discovery centrum włączony wydruku podziału, jak również, czy mają taką samą nazwę grupy roboczej i zmiana sieci prywatnych .... zasadzie sądzę, uczyniłem wszystko, co potrzebne. Kiedy idę obok i spróbuj kliknąć na "Dodaj drukarkę" (sieć), nie może zlokalizować jeden w sieci. Czy faktycznie trzeba podać nazwę drukarki lub adres IP lub coś lub problemu może być zapora (zarówno na PC) blokuje dostęp? Mam Norton IS 2007 r. w sprawie kopalni i cant zobaczyć jak je skonfigurować, aby umożliwić drukowanie dzielenie!

Wszelkie porady byłyby docenione.

Many thanks in advance.

Dean
Old 27 styczeń 2008, 15:31
Moderator grupy

Masz rację, to prawdopodobnie Norton blokuje go. I've had ten problem przed. To może być ból w tyłek.

Najpierw spróbuj się tutaj i wykonując czynności wymienione.
http://service1.symantec.com/support...on_nam&seg=hho

To powinno wystarczyć.

Istnieje kilka innych rzeczy, polecam zrobić, które mogą pomóc dostać rzeczy działa.
  • Przejdź do witryny Windows Update i pobrać wszelkie aktualizacje. Są one zawsze ustalające Sieci problemów.
  • Zrestartuj wszystkie komputery. Wydaje się proste, ale tak naprawdę nie pomoże
Opublikuj powrót z wynikami

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 27 stycznia 2008, 15:47
Grupa dawcy

Zrobiłem to, co powiedział pan, i poszedł do konfiguracji firewalla ale moje to, co potem zostało odkryte bardzo niepokojące! Kliknąłem na zaufaniu sterowania, a następnie kliknięciu na aktywnej karcie odkryć w ten sposób: To mówi ", który jest aktualnie połączone z następującymi sieciami:
bezpieczeństwa / opis

Następnie w sekcji "Opis" mówi:

sieci, której adres jest brama 00147F AB97E z DOMAIN Ian

że nie jest moim sieci !!!!!

Zakładam ograniczyć to ASAP??
Old 27 stycznia 2008, 15:56
Moderator grupy

Proponuję spróbować ograniczające go i obserwuj, co się dzieje ....

Jeśli luźne internetu potem jeszcze coś się dzieje.

Czy w pobliżu innych sieci bezprzewodowych?

Old 27 stycznia 2008, 16:18
Grupa dawcy

tylko sprawdzone i ARENT wszelkie inne sieci w obszarze choć zazwyczaj są 3 - 4 i wokół nich zwykle są bezpieczne (ha ha)

Mam ograniczone, że sieci i mój internet nadal działa!
Old 27 stycznia 2008, 16:29
Moderator grupy

Czy w sieci istnieje jednak? Czy Ci uzyskać udostępnianie drukarek do pracy teraz?

Problem może być, że była w sieci. Twoja inny komputer może nie mieć dostępu do internetu, jeśli Norton został zainstalowany na komputerze, gospodarzem do internetu ....

Old 28 stycznia 2008, 01:03
Grupa dawcy

tylko ten komputer ma Norton, drugi obok chociaż nie ma "wolne" zapory programu. I może tylko czasowo wyłączyć zapory na obu komputerach PC tylko w celu sprawdzenia, czy mogę dodać drukarki.
Old 28 stycznia 2008, 11:08
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by dfr200764 View Post
tylko ten komputer ma Norton, drugi obok chociaż nie ma "wolne" zapory programu. I może tylko czasowo wyłączyć zapory na obu komputerach PC tylko w celu sprawdzenia, czy mogę dodać drukarki.
To byłby dobry pomysł, ale upewnij się, że należy pamiętać o ponownie włączyć je ponownie.

Old 28 stycznia 2008, 12:29
Grupa dawcy

Ach! doent to wydaje się, aby niewidomy trochę różnicy. Czy istnieją jakieś ustawienia routera, że mogę dostosować? Its a Thompson SpeedTouch 585 routera. Innym myśli próbuje stworzyć zdalny pulpit z komputera obok, aby uzyskać dostęp do tego? Co o tym sądzisz?
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.