![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć Mam zainstalowana sieć bezprzewodową w taki sposób, że komputer w sypialni obok może udostępnić internet na moim komputerze, który jest podłączony do routera DSL. Mam też staramy się dzielić drukarki podłączone do komputera z jednej obok tak moje dzieci mogą drukować rzeczy tutaj, ale bezskutecznie. Oba Vista jako system operacyjny, chociaż jeden obok jest Vista Basic. Mam dobre rozeznanie w Sieci i Discovery centrum włączony wydruku podziału, jak również, czy mają taką samą nazwę grupy roboczej i zmiana sieci prywatnych .... zasadzie sądzę, uczyniłem wszystko, co potrzebne. Kiedy idę obok i spróbuj kliknąć na "Dodaj drukarkę" (sieć), nie może zlokalizować jeden w sieci. Czy faktycznie trzeba podać nazwę drukarki lub adres IP lub coś lub problemu może być zapora (zarówno na PC) blokuje dostęp? Mam Norton IS 2007 r. w sprawie kopalni i cant zobaczyć jak je skonfigurować, aby umożliwić drukowanie dzielenie! Wszelkie porady byłyby docenione. Many thanks in advance. Dean |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Masz rację, to prawdopodobnie Norton blokuje go. I've had ten problem przed. To może być ból w tyłek. Najpierw spróbuj się tutaj i wykonując czynności wymienione. http://service1.symantec.com/support...on_nam&seg=hho To powinno wystarczyć. Istnieje kilka innych rzeczy, polecam zrobić, które mogą pomóc dostać rzeczy działa.
|
| |||
| |||
| Zrobiłem to, co powiedział pan, i poszedł do konfiguracji firewalla ale moje to, co potem zostało odkryte bardzo niepokojące! Kliknąłem na zaufaniu sterowania, a następnie kliknięciu na aktywnej karcie odkryć w ten sposób: To mówi ", który jest aktualnie połączone z następującymi sieciami: bezpieczeństwa / opis Następnie w sekcji "Opis" mówi: sieci, której adres jest brama 00147F AB97E z DOMAIN Ian że nie jest moim sieci !!!!! Zakładam ograniczyć to ASAP?? |
|
| |||
| |||
| Proponuję spróbować ograniczające go i obserwuj, co się dzieje .... Jeśli luźne internetu potem jeszcze coś się dzieje. Czy w pobliżu innych sieci bezprzewodowych?
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| tylko sprawdzone i ARENT wszelkie inne sieci w obszarze choć zazwyczaj są 3 - 4 i wokół nich zwykle są bezpieczne (ha ha) Mam ograniczone, że sieci i mój internet nadal działa! |
|
| |||
| |||
| Czy w sieci istnieje jednak? Czy Ci uzyskać udostępnianie drukarek do pracy teraz? Problem może być, że była w sieci. Twoja inny komputer może nie mieć dostępu do internetu, jeśli Norton został zainstalowany na komputerze, gospodarzem do internetu ....
|
| |||
| |||
| tylko ten komputer ma Norton, drugi obok chociaż nie ma "wolne" zapory programu. I może tylko czasowo wyłączyć zapory na obu komputerach PC tylko w celu sprawdzenia, czy mogę dodać drukarki. |
|
| |||
| |||
| To byłby dobry pomysł, ale upewnij się, że należy pamiętać o ponownie włączyć je ponownie.
|
| |||
| |||
| Ach! doent to wydaje się, aby niewidomy trochę różnicy. Czy istnieją jakieś ustawienia routera, że mogę dostosować? Its a Thompson SpeedTouch 585 routera. Innym myśli próbuje stworzyć zdalny pulpit z komputera obok, aby uzyskać dostęp do tego? Co o tym sądzisz? |