![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam bardzo powolny sieci problem, dostęp do internetu jest w porządku, ale podczas przesyłania plików do innego komputera w sieci, to jest bardzo powolny, trwa około 30 sekund do przeniesienia jeden utwór, gdy przeniesienie około 2GB muzyki on mówi zajmie 90 minut, może ktoś mi pomoże zwiększyć tę prędkość |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Bylibyśmy trzeba wiedzieć trochę więcej na temat specyfikacji związane z komputerami, aby doradzić w tej sprawie, w szczególności ze specyfikacjami swojego NIC Karty sieciowe w każdym komputerze i Marka / Model routera i czy jest okablowanych sieci przewodowej lub bezprzewodowej.
| |||
| |||
| ok ja jestem stara się wysłać muzyki z mojego laptopa w bezprzewodowej, która wykorzystuje USRobtics bezprzewodowej karty (numer modelu: 5423), który jest podłączony do routera kablem i bezprzewodowe (numer modelu: ADSLR10CW3XI) komputer im próbujesz wysłać, jest podłączony przez kabla Ethernet, która jest wykonywana przy użyciu wbudowanej w port sieciowy, który jest połączenie 100Mbps. |
|
| |||
| |||
| OK ... US Robotics Adapter jest i 802.11g Wireless Router obsługuje 802.11b oraz g, tak do tej pory to wygląda dobrze. Musimy wiedzieć, jakie karty ma Desktop choć, jak gdyby to 802.11b, mogłoby to być słabe ogniwo. Jeśli jeszcze jej nie znają karty Marka / Model, pobierz Everest Home lub Belarc i zobacz czy to wymienia karty .... powinniśmy być w stanie to sprawdzić to łatwo. |
|
| |||
| |||
| Wystarczy zauważyć w post, że karta sieciowa jest na pokładzie w komputerze ...... Co to jest marka / model komputera? ..... to jest stare? |
|
| |||
| |||
| ja dont znać numer modelu, lecz została ona zbudowana przez RM (badania maszyn) i był używany w szkole, i purchesed od nich, i dont belive jest starszy od około 5 lat, ale na nim XP Pro. |
|
| |||
| |||
| OK ... to może być stare karty, tylko 802.11b, jeśli tak, to nowa karta PCI będzie Cię kosztować około 5 funtów, ale przed jej, że ma wyglądać w konfiguracji routera, pod bezprzewodowy i upewnij się, że nie jest ustawiony na B tylko .... nie powinno być ustawienie na "B & G" lub "Oba". |
|
| |||
| |||
| Myślę, że masz coś nie tak, na drodze tutaj, na moim laptopie i korzystać z bezprzewodowego USRobotics, ale w pulpit, że posiada wbudowany port sieciowy, i dont stosować oddzielną kartę sieciową, i tylko bezprzewodowy adapter do laptopa i to wszystko na 802.11g |
|
| |||
| |||
| Nr .... Myślę, że mam rozumieć można wyraźnie ..... czego szukają tu, gdzie jest wąskie gardło. Musimy ustalić, że swój US Rootics Adapter i Wireless Router 802.11g są zdolne. Nie można ustalić, czy na pokładzie pulpicie NIC jest b lub g. Co miałem sugerujące był ... za £ 5 można kupić karty PCI, zamiast korzystać z karty na pokładzie, które mogą rozwiązać problem. Zanim jednak biorąc pod uwagę, że byłoby dobrym pomysłem, aby sprawdzić ustawienia routera, jak wspomniano powyżej, w celu zapewnienia, że bezprzewodowy ustawienia są ustawione na B & G "lub" Oba ". Jeśli Desktop jest uruchomiony na 802.11b lub router ustawienia są błędne, to spowolnić pliku transferów. Nadzieję, że wyjaśnienie sprawy. |
|
| |||
| |||
| nope youve znowu stracił do mnie, mój pulpit jest połączenia kablowego, tak ja dont znać którym zaczyna B lub G z jeśli chodzi o połączenia |
![]() |
|
| Zakładki |