menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Sítě, Modemy & VoIP

Register

Smoothwall Express

Reply

Thread Nástroje
Old 10. května 2008, 05:39
Moderátor skupiny

Default Smoothwall Express

Nějaký Smoothwall Express Uživatelé zde?

Pro někoho, kdo neví, co to je, že se jedná o OS Linux navržen tak, aby běžel jako router / firewall na starý PC. Je silný jako mnohé velmi drahé, jako jsou směrovače Cisco.

Byl jsem jeho používání za poslední rok hned po získání výstřel z ničemu BT Domů Hub. Je velmi spolehlivý a mnohem stabilnější než většina ostatních směrovačů.

To znamená, počítač běží rychleji, protože se můžete zbavit software firewall, pokud je vše v filtrovaným před tím, než se dostane na PC.

Znamenal by také jako DNS server a caching server tak časté návštěvy stránky jsou k dispozici na místě a DNS lookup časy rychleji.

Firewall je velmi silný na to a blokuje ještě útoky pak většina domů směrovače.

Existují také stovky přidat moduly: obsah filtry, přidejte blokátorů, VPN zařízení, mail skenery atd.

Pro někoho se starým PC a trochu času Velmi doporučuji mít se na to podívat.

Můj systém: Eclipse

Processor (s):
Intel c2d E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Základní deska:
Asus P5Q Pro
Paměť RAM:
OCZ 8gigabajt 800MHz
Grafické karty (s):
Saphire Radeon 4850
Zvuková karta:
Palubní
Pevný disk (y):
Naprostá
Optická mechanika (s):
Sony al cheapo jedna.
Case / PSU:
Antec tři sta
Chlazení:
Arctic Cooler 7 Pro, 3 případu fanoušků.
Síť / Internet:
Titan ADSL
Monitor (s):
Duální 19 "LCD
Operační systém (y):
XP SP3
Old 15. května 2008, 06:47
Dárce Skupina

OMG to zní dobře, ty 4 sdílení
Old 15. května 2008, 23:39
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal Spencer2004 View Post
OMG to zní dobře, ty 4 sdílení
Má tento software můžete nainstalovat router nebo některé router, mám Hi-ADSL router Belkin a tři použití počítače Windows Firewall a moje maminka stěžují, že si myslíte, že naši sousedé se přerušuje náš router, rád bych, aby to za pokus: )

Můj systém: Asus A7J Laptop

Processor (s):
Intel Centrino Duo
Základní deska:
Google A7J:)
Paměť RAM:
1 GB
Grafické karty (s):
ATI R | adeon X1600
Zvuková karta:
Dunno
Pevný disk (y):
100gigabajt
Optická mechanika (s):
Externí 150 GB a některé USB flash
Case / PSU:
Nevím, je to na Laptop
Chlazení:
N / A
Síť / Internet:
Bezdrátové
Monitor (s):
Asus A7J Monitor
Operační systém (y):
Windows Media Centre
Old 16. května 2008, 05:09
Dárce Skupina

Jak počítač funguje jako router vlastně je? Potřebujete zatížení síťové karty, nebo si pouze jeden pro vstup, jeden pro výstup a switch nebo hub, které umožní větší zapojení?
Old 16. května 2008, 09:56
Moderátor skupiny

V podstatě musíte mít starý počítač, modem na připojení k Vaší telefonní linky a přechodu na připojení ostatních počítačů dohromady.

Ty zapojte telefonní linku do modemu (I use a D-Link 300T) a pak jeden ethernetový kabel vede z modemu do 1 ethernet kartu ve starém počítači (od nynějška označovány jako je Smoothwall)

Ve starém počítači musíte mít dvě karty, tak jako jiné kabelu můžete zajít na vaši stávající switch nebo router s možností směrování vypnutý. DHCP, DNS apod. jsou zpracovávány v Smoothwall.

V Smoothwall podstatě nahrazuje svou aktuální router a dává vám mnohem větší možnosti.

Nemůžu si představit, jak by to pomoci s vašimi sousedy krade vaše připojení, to je jenom dolů s nezabezpečené bezdrátové síti. Nebudou mít přístup k ní, pokud máte WPA šifrování a slušný průkaz fráze (jako 7chy56lo08d)

Nemusíte zatížení sítí věci, ale vy potřebujete vědět trochu o Linuxu v terminálu a IP adresování, subsítí etc

Před buď máte jakékoliv další doporučuji navštívit Smoothwall Express webové stránky a přečíst vše, co můžete, až vám rozumím.

Old 16. května 2008, 10:18
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal serverguy View Post
V podstatě musíte mít starý počítač, modem na připojení k Vaší telefonní linky a přechodu na připojení ostatních počítačů dohromady.

Ty zapojte telefonní linku do modemu (I use a D-Link 300T) a pak jeden ethernetový kabel vede z modemu do 1 ethernet kartu ve starém počítači (od nynějška označovány jako je Smoothwall)

Ve starém počítači musíte mít dvě karty, tak jako jiné kabelu můžete zajít na vaši stávající switch nebo router s možností směrování vypnutý. DHCP, DNS apod. jsou zpracovávány v Smoothwall.

V Smoothwall podstatě nahrazuje svou aktuální router a dává vám mnohem větší možnosti.

Nemůžu si představit, jak by to pomoci s vašimi sousedy krade vaše připojení, to je jenom dolů s nezabezpečené bezdrátové síti. Nebudou mít přístup k ní, pokud máte WPA šifrování a slušný průkaz fráze (jako 7chy56lo08d)

Nemusíte zatížení sítí věci, ale vy potřebujete vědět trochu o Linuxu v terminálu a IP adresování, subsítí etc

Před buď máte jakékoliv další doporučuji navštívit Smoothwall Express webové stránky a přečíst vše, co můžete, až vám rozumím.
Bit taky expert na mě, nejbližší k bezdrátový router je můj táta je hi-spec PC ... Udělal jsem postavil svůj PC a je to bylo strašné!

2GB RAM
1GB grafické
XP Home
ASRock deska

blah
blah
Old 20. května 2008, 14:28
Dárce Skupina

zajímavé ... to by mohlo být přesně to, co potřebuju. Vidíte můj router má omezující nat přilepená a i převýšení je arsed koupit jinou takže předpokládám, že to bude řešit můj problém. díky za toto info!
Old 20. května 2008, 14:57
Moderátor skupiny

Citace:
Původně Poslal Spencer2004 View Post
zajímavé ... to by mohlo být přesně to, co potřebuju. Vidíte můj router má omezující nat přilepená a i převýšení je arsed koupit jinou takže předpokládám, že to bude řešit můj problém. díky za toto info!
Pokud můžete chytit staré krabici bych jen nainstalovat a hrát kolem. To opravdu není těžké nainstalovat a fóra jsou velmi užitečné v průběhu www.smoothwall.org

Mnohem lepší než jakýkoli 'domácí' router můžete koupit i lepší než mnohé 300 liber směrovače.

Old 20. května 2008, 22:33
Dárce Skupina

Citace:
Původně Poslal serverguy View Post
Pokud můžete chytit staré krabici bych jen nainstalovat a hrát kolem. To opravdu není těžké nainstalovat a fóra jsou velmi užitečné v průběhu www.smoothwall.org

Mnohem lepší než jakýkoli 'domácí' router můžete koupit i lepší než mnohé 300 liber směrovače.
Dobře Im zájem je, Který OS to potřebujete?

Říkáte Potřebuji 2 karty, to znamená, telefonní karty a ethernet karty?

Díky!
Old 21. května 2008, 10:13
Moderátor skupiny

Citace:
Původně Poslal CrazyComputerMan View Post
Dobře Im zájem je, Který OS to potřebujete?

Říkáte Potřebuji 2 karty, to znamená, telefonní karty a ethernet karty?

Díky!
CCM, je opravdu potřeba udělat, některé věci pro sebe. Máte dokonce na Smoothwall webové stránky? Zaregistrujte se a číst manuály. Že budete vysvětlovat hodně.

Já také doporučuji vám skutečně zjistit, co je to firewall je, a pak si můžete zodpovědět vaše dotazy týkající se vlastní jaké karty, které potřebuje. Záleží na tom, jak se chcete připojit k vašemu modemu a tím, co umožňuje modem.

Smoothwall je linuxová distribuce, je to OS. To je důvod, proč je to bezpečné.

I neznamenají znít drsné, a rádi odpovídat na více konkrétních otázek, ale pokud nevíte, tohle pak myslím, že neexistuje žádná možnost jak se vám to funguje.

Ale vy můžete, pokud jste připraveni číst a učit se, dokud nebudete vědět všechno. Pokaždé, když narazíte na něco, co neznají, nebo o pochopení, že Google. Ty budou brzy sítě expert.

Reply

Register
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.