manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > Networking, Modemi & VoIP

Register

Smoothwall Express

Reply

Thread Tools
Old 10 svi 2008, 05:39
Moderator / ica grupe

Default Smoothwall Express

Svaki Smoothwall Express korisnicima na tu?

Za sve one koji ne znaju što je to, to je ustvari Linux OS dizajniran je da radi kao ruter / firewall na starom računalu. To je kao snažan onoliko vrlo skupo poput Cisco usmjerivača.

Imam bio koristeći Internet za posljednjih godinu dana nakon dobivanja pucao od beskorisnih BT Home Hub. To je ogromno pouzdan stabilan i mnogo više nego većina drugih usmjerivača.

To znači da vaše računalo pokreće brže, jer možete dobiti osloboditi od programa kao što je sve firewall filtrira prije nego što dobiva na računalima.

Također se pokreće kao DNS server i caching poslužitelj tako česte posjete stranicama su dostupne lokalno i DNS lookup vremena su brže.

Vatrozida je vrlo moćno na njega i blokira se mnogo više od većine napada home usmjerivača.

Tu su i stotine dodaj ins: filtre sadržaja, dodavanje blokatori, VPN objekata, pošte skeneri i sl.

Jer svatko sa starim PC i malo vremena Ja visoko preporučiti da ga pogledate.

My System: Eclipse

Procesor (i):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Matične ploče:
Asus P5Q Pro
RAM memorija:
OCZ 8GB 800Mhz
Grafička kartica (e):
Saphire Radeon 4850
Sound Card:
Onboard
Tvrdi disk (i):
Golema
Optički pogon (e):
Sony al cheapo jedan.
Case / PSU:
Antec trista
Hlađenje:
Arktik hladnjaci 7 Pro, 3 case obožavatelja.
Network / Internet:
Titan ADSL
Monitor (e):
Dual 19 "LCD
Operacijski sustav (e):
XP SP3
Old 15 svi 2008, 06:47
Donatorska Grupa

omg ovo zvuči dobro, 4 tima dijeljenje
Old 15 svi 2008, 23:39
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by Spencer2004 View Post
omg ovo zvuči dobro, 4 tima dijeljenje
Dali mogu ovaj softver instaliran na ruter ili neki ruter, imam Hi-speed ADSL Belkin usmjerivač i tri računala koristite Vatrozid za Windows i moja mama gunđanje mislim da je ona naša susjeda je ometanja naš usmjerivač, želim dati kao pokušati: )

My System: Laptop Asus A7J

Procesor (i):
Intel Centrino Duo
Matične ploče:
Google A7J:)
RAM memorija:
1 GB
Grafička kartica (e):
ATI R | adeon X1600
Sound Card:
Dunno
Tvrdi disk (i):
100GB
Optički pogon (e):
External 150 GB i neki USB flash
Case / PSU:
Dunno, Ovo je na Laptop
Hlađenje:
N / A
Network / Internet:
Wireless
Monitor (e):
Asus A7J Monitor
Operacijski sustav (e):
Windows Media Centar
Old 16 svi 2008, 05:09
Donatorska Grupa

Kako radi računalo funkcionira kao ruter anyway? Trebate li opterećenje mrežne kartice ili da li vi trebate samo jedna za ulaz, jedan za izlaz i koncentrator ili preklopnik dopustiti više veze?
Old 16 svi 2008, 09:56
Moderator / ica grupe

Uglavnom, morate imati starog računala, modema napraviti vezu na svoju telefonsku liniju i spojiti se prebaciti na ostala računala zajedno.

Vi priključite telefonsku liniju na modem (ja koristiti D-Link 300T), a zatim Ethernet kabel ide od modema do 1 Ethernet kartica u starom računalu (od sada se spominju kao Smoothwall)

U starom računalu morate imati dvije kartice, kao još jedan kabel tako da mogu otići u vaš postojeći prekidač ili usmjerivač sa svim usmjeravanja sposobnosti isključen. The DHCP, DNS, itd. su obrađene od strane Smoothwall.

Na osnovi Smoothwall zamjenjuje vaš trenutni ruter i daje vam cijeli mnogo više opcija.

Ne vidim kako bi sa svojim susjedima krađe vaše veze, upravo taj da dolje ima neobezbjeđen bežičnu mrežu. Oni neće imati pristup do nje, ako imate WPA enkripcija i pristojan prolaz frazu (kao 7chy56lo08d)

Ne morate hrpe umrežavanje stvari, ali ti trebaš znati malo o Linuxu u terminal i IP Obrachajuchi, Subnets etc

Prije nego što bilo koji od vas idu dalje predlažem da posjetite web stranicu Smoothwall Express i pročitati sve što možete, sve dok ne razumijemo.

Old 16 svi 2008, 10:18
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by serverguy View Post
Uglavnom, morate imati starog računala, modema napraviti vezu na svoju telefonsku liniju i spojiti se prebaciti na ostala računala zajedno.

Vi priključite telefonsku liniju na modem (ja koristiti D-Link 300T), a zatim Ethernet kabel ide od modema do 1 Ethernet kartica u starom računalu (od sada se spominju kao Smoothwall)

U starom računalu morate imati dvije kartice, kao još jedan kabel tako da mogu otići u vaš postojeći prekidač ili usmjerivač sa svim usmjeravanja sposobnosti isključen. The DHCP, DNS, itd. su obrađene od strane Smoothwall.

Na osnovi Smoothwall zamjenjuje vaš trenutni ruter i daje vam cijeli mnogo više opcija.

Ne vidim kako bi sa svojim susjedima krađe vaše veze, upravo taj da dolje ima neobezbjeđen bežičnu mrežu. Oni neće imati pristup do nje, ako imate WPA enkripcija i pristojan prolaz frazu (kao 7chy56lo08d)

Ne morate hrpe umrežavanje stvari, ali ti trebaš znati malo o Linuxu u terminal i IP Obrachajuchi, Subnets etc

Prije nego što bilo koji od vas idu dalje predlažem da posjetite web stranicu Smoothwall Express i pročitati sve što možete, sve dok ne razumijemo.
Zalogaj previše stručna za mene, a najbliže do bežični usmjerivač je moj tata je hi-spec PC ... Ja sam sagradio njegov računalo i to je strašno!

2GB RAM
1GB grafičke
XP Home
Asrock matična ploča

blah
blah
Old 20 svi 2008, 14:28
Donatorska Grupa

zanimljivo ... ovo bi mogao biti upravo ono što mi treba. što vidite moj usmjerivač je restriktivan zaglavi na nat i ja licemjerje biti arsed kupiti jedan pa pretpostavljam ovo će riješiti moj problem. opet hvala za ovaj info!
Old 20 svi 2008, 14:57
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by Spencer2004 View Post
zanimljivo ... ovo bi mogao biti upravo ono što mi treba. što vidite moj usmjerivač je restriktivan zaglavi na nat i ja licemjerje biti arsed kupiti jedan pa pretpostavljam ovo će riješiti moj problem. opet hvala za ovaj info!
Ako možete dobiti od stare kutije bih jednostavno instalirajte ga i igrati se. To stvarno nije teško instalirati i forumi su vrlo korisne u preko www.smoothwall.org

Puno puno bolja od bilo koje 'home' usmjerivač mogli kupiti i bolje nego mnogi £ 300 usmjerivača.

Old 20 svi 2008, 22:33
Donatorska Grupa

Quote:
Originally Posted by serverguy View Post
Ako možete dobiti od stare kutije bih jednostavno instalirajte ga i igrati se. To stvarno nije teško instalirati i forumi su vrlo korisne u preko www.smoothwall.org

Puno puno bolja od bilo koje 'home' usmjerivač mogli kupiti i bolje nego mnogi £ 300 usmjerivača.
U redu Im zainteresirana da bude, koje OS ne treba?

Vi kažete da trebam 2 karticu, to znači da telefon kartice i Ethernet karticu?

Hvala!
Old 21 svi 2008, 10:13
Moderator / ica grupe

Quote:
Originally Posted by CrazyComputerMan View Post
U redu Im zainteresirana da bude, koje OS ne treba?

Vi kažete da trebam 2 karticu, to znači da telefon kartice i Ethernet karticu?

Hvala!
Ccm, ti stvarno treba da uradite neke stvari za sebe. Da li ste bili čak i na Smoothwall web stranice? Registracija i pročitajte upute. To ćemo objasniti puno.

Također predlažemo da zapravo saznati što je vatrozid, a onda ti mogu odgovoriti na pitanja o vlastitom kakav karticu potrebno. Ovisi o tome kako želite da se spojite na svoj modem i modem što dozvoljava.

Smoothwall je Linux distribucija, to je OS. Taj zašto je siguran.

Ne mislim na zvuk opor, a više će rado odgovoriti na specifična pitanja, ali ako ne znate ove stvari pa mislim da nema šanse da ti to rade.

Ali možeš ako ste spremni čitati i učiti sve dok ne znate sve. Svaki put kad naići nešto ne zna ili shvatiti, Google je. Vi ćete uskoro biti mrežu stručnjaka.

Reply

Register

Bookmarks

Slične teme
Nit Temu Započeo Forum Odgovori Zadnji Post
Nvidia gtx 285 i PCI Express GuitarHeroChamp Graphics Cards & Monitors 1 22. svibanj 2009 01:10
Outlook Express Hemul14 Email, VoIP & IM Razgovor 1 26. studeni 2007 11:01
PCI Express x1 mrdaveyk CPU, Matične ploče i RAM 1 17. Ruj 2007 10:42
Pomoć Što je PCI Express Remi Graphics Cards & Monitors 4 1. rujan 2007 16:33
Outlook Express Korištenje + 1GB Yeppi0 Email, VoIP & IM Razgovor 13 15. kolovoz 2007 13:27
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.