rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

SmoothWall Express

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 maja 2008, 05:39
Moderator grupy

Default SmoothWall Express

Każdy SmoothWall Express użytkowników tutaj?

Dla każdego, kto nie wie co to jest, to jest po prostu Linux zaprojektowany do pracy jako router / firewall na starym komputerze. Jest wiele takich możliwości, jak bardzo kosztowne jak routerów Cisco.

I zostały z wykorzystaniem go w ostatnim roku po zaczyna strzelać z bezużyteczne BT Home Hub. Jest to niezwykle wiarygodna i bardziej stabilna niż w większości innych routerów.

Oznacza to, że komputer działa szybciej, ponieważ można pozbyć oprogramowania zapory, jak wszystko jest filtrowany przed dostaje się do komputerów.

To działa również jako serwer DNS i serwer buforowania tak częste wizyty strony są dostępne lokalnie i wyszukiwanie DNS są razy szybciej.

Zapora jest bardzo potężnym i blokuje ją na znacznie więcej ataków następnie większość domowych routerów.

Istnieją także setki dodać ins: filtry treści, dodaj blokerów, VPN obiektów mail skanery itp.

Dla każdego ze starym komputerem, a trochę czasu I highly recommend having a look at it.

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 15 maja 2008, 06:47
Grupa dawcy

omg to brzmi dobrze, ty 4 udostępniania
Old 15 maja 2008, 23:39
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Spencer2004 View Post
omg to brzmi dobrze, ty 4 udostępniania
Czy to oprogramowanie zainstalowane na routerze lub routera, mam Hi-Speed Belkin router ADSL i trzy korzystania z komputera Zapora systemu Windows i moja mama skarżą, że zdaniem naszych sąsiadów jest przerywania naszego routera, chciałbym dać tego jako próby: )

My System: Asus A7J Laptop

Procesor (y):
Intel Centrino Duo
Płyta główna:
Google A7J:)
Pamięć RAM:
1 GB
Karta graficzna (y):
ATI R | adeon X1600
Karta dźwiękowa:
Dunno
Hard Drive (s):
100GB
Optical Drive (s):
Zewnętrzny 150 GB, a niektóre USB flash
Case / PSU:
Dunno, to na laptopa
Chłodzenie:
N / A
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Monitor ASUS A7J
Operating System (-y):
Windows Media Center
Old 16 maja 2008, 05:09
Grupa dawcy

w jaki sposób komputer funkcję routera anyway? Czy potrzebujesz obciążeniem karty sieciowe, czy potrzebne jest tylko jeden dla wejścia, wyjścia i jeden dla przełącznika lub koncentratora, aby umożliwić bardziej połączeń?
Old 16 maja 2008, 09:56
Moderator grupy

Przede wszystkim musisz mieć ze starego komputera, modemu do nawiązania połączenia z telefonem linii i przejście do połączenia z resztą komputerów razem.

Możesz podłączyć do linii telefonicznej do modemu (ja używam D-Link 300T), a następnie kabel Ethernet z modemu idzie do 1 karty Ethernet w starym komputerze (od tej chwili, o której mowa w SmoothWall)

W starym komputerze musisz mieć dwie karty, tak innego kabla może przejść do istniejącego routera lub przełącznika z wszystkich możliwości routingu wyłączony. DHCP, DNS, itp., są obsługiwane przez SmoothWall.

W zasadzie zastępuje SmoothWall aktualnej routera i daje dużo więcej opcji.

Nie mogę sprawdzić, jak to pomoc z sąsiadami kradzież połączenie, to tylko w dół, aby o niezabezpieczonej sieci bezprzewodowej. Oni nie będą mieli dostępu do niego, jeśli szyfrowania WPA i godnej przekazać wyrazy (np. 7chy56lo08d)

Nie trzeba wiele rzeczy w sieci, ale nie muszę wiedzieć trochę o Linuksie w terminalu i adresowania IP, podsieci itp

Przed jedną z wyjedziesz dalszych proponujemy odwiedzić SmoothWall Express stronie i przeczytać wszystko, co możesz, aż go zrozumiesz.

Old 16 maja 2008, 10:18
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Przede wszystkim musisz mieć ze starego komputera, modemu do nawiązania połączenia z telefonem linii i przejście do połączenia z resztą komputerów razem.

Możesz podłączyć do linii telefonicznej do modemu (ja używam D-Link 300T), a następnie kabel Ethernet z modemu idzie do 1 karty Ethernet w starym komputerze (od tej chwili, o której mowa w SmoothWall)

W starym komputerze musisz mieć dwie karty, tak innego kabla może przejść do istniejącego routera lub przełącznika z wszystkich możliwości routingu wyłączony. DHCP, DNS, itp., są obsługiwane przez SmoothWall.

W zasadzie zastępuje SmoothWall aktualnej routera i daje dużo więcej opcji.

Nie mogę sprawdzić, jak to pomoc z sąsiadami kradzież połączenie, to tylko w dół, aby o niezabezpieczonej sieci bezprzewodowej. Oni nie będą mieli dostępu do niego, jeśli szyfrowania WPA i godnej przekazać wyrazy (np. 7chy56lo08d)

Nie trzeba wiele rzeczy w sieci, ale nie muszę wiedzieć trochę o Linuksie w terminalu i adresowania IP, podsieci itp

Przed jedną z wyjedziesz dalszych proponujemy odwiedzić SmoothWall Express stronie i przeczytać wszystko, co możesz, aż go zrozumiesz.
Zbyt ekspertów dla mnie najbliższy router bezprzewodowy jest mój tata jest hi-spec PC ... Zrobiłem budował swój komputer i to was awful!

2GB RAM
1GB graficzne
XP Home
Płyta główna Asrock

blah
blah
Old 20 maja 2008, 14:28
Grupa dawcy

ciekawe ... może to być dokładnie to, czego potrzebuję. widać mój router ma restrykcyjnych zatrzymany i noc i cant arsed się kupić inną, tak sądzę będzie to rozwiąże mój problem. Jeszcze raz dziękujemy za te informacje!
Old 20 maja 2008, 14:57
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by Spencer2004 View Post
ciekawe ... może to być dokładnie to, czego potrzebuję. widać mój router ma restrykcyjnych zatrzymany i noc i cant arsed się kupić inną, tak sądzę będzie to rozwiąże mój problem. Jeszcze raz dziękujemy za te informacje!
Jeśli możesz złapać starą polu będę wystarczy zainstalować i bawić. To naprawdę nie jest trudny w instalacji i fora są bardzo pomocne w ciągu www.smoothwall.org

Dużo dużo lepiej niż w jakimkolwiek "domu" można było kupić router i wiele lepiej niż £ 300 routers.

Old 20 maja 2008, 22:33
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Jeśli możesz złapać starą polu będę wystarczy zainstalować i bawić. To naprawdę nie jest trudny w instalacji i fora są bardzo pomocne w ciągu www.smoothwall.org

Dużo dużo lepiej niż w jakimkolwiek "domu" można było kupić router i wiele lepiej niż £ 300 routers.
Dobrze Im zainteresowane, aby go, Który OS to potrzebne?

Mówisz, że muszę 2 karty, nie oznacza to, telefonu i karty karty Ethernet?

Dzięki!
Old 21 maja 2008, 10:13
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by CrazyComputerMan View Post
Dobrze Im zainteresowane, aby go, Który OS to potrzebne?

Mówisz, że muszę 2 karty, nie oznacza to, telefonu i karty karty Ethernet?

Dzięki!
CCM, naprawdę trzeba zrobić kilka rzeczy dla siebie. Czy nawet na SmoothWall stronie? Zarejestruj się i czytać podręczniki. To będzie wyjaśnić wiele.

I rzeczywiście wskazują także dowiedzieć się, jakie jest firewall, a następnie możesz odebrać swój pytania jakie karty potrzebuje. To zależy, w jaki sposób chcesz podłączyć do modemu i co modem pozwala.

SmoothWall jest dystrybucją Linuksa, jest to system operacyjny. Thats dlaczego jest bezpieczna.

I don't mean to sound trudnych i chętnie odpowiedzi na pytania bardziej szczegółowe, ale jeśli nie znasz tych rzeczy to myślę, że nie istnieje szansa na to masz pracy.

Ale można, jeśli są przygotowane do czytania i dowiedzieć się, dopóki Ty wszystko wiesz. Za każdym razem, gdy natkną się czegoś nie wiesz o czy rozumiemy, to Google. Wkrótce zostanie sieć ekspertów.

Reply

Register

Zakładki