![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Każdy SmoothWall Express użytkowników tutaj? Dla każdego, kto nie wie co to jest, to jest po prostu Linux zaprojektowany do pracy jako router / firewall na starym komputerze. Jest wiele takich możliwości, jak bardzo kosztowne jak routerów Cisco. I zostały z wykorzystaniem go w ostatnim roku po zaczyna strzelać z bezużyteczne BT Home Hub. Jest to niezwykle wiarygodna i bardziej stabilna niż w większości innych routerów. Oznacza to, że komputer działa szybciej, ponieważ można pozbyć oprogramowania zapory, jak wszystko jest filtrowany przed dostaje się do komputerów. To działa również jako serwer DNS i serwer buforowania tak częste wizyty strony są dostępne lokalnie i wyszukiwanie DNS są razy szybciej. Zapora jest bardzo potężnym i blokuje ją na znacznie więcej ataków następnie większość domowych routerów. Istnieją także setki dodać ins: filtry treści, dodaj blokerów, VPN obiektów mail skanery itp. Dla każdego ze starym komputerem, a trochę czasu I highly recommend having a look at it.
|
| |||
| |||
| omg to brzmi dobrze, ty 4 udostępniania |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy to oprogramowanie zainstalowane na routerze lub routera, mam Hi-Speed Belkin router ADSL i trzy korzystania z komputera Zapora systemu Windows i moja mama skarżą, że zdaniem naszych sąsiadów jest przerywania naszego routera, chciałbym dać tego jako próby: )
| |||
| |||
| w jaki sposób komputer funkcję routera anyway? Czy potrzebujesz obciążeniem karty sieciowe, czy potrzebne jest tylko jeden dla wejścia, wyjścia i jeden dla przełącznika lub koncentratora, aby umożliwić bardziej połączeń? |
|
| |||
| |||
| Przede wszystkim musisz mieć ze starego komputera, modemu do nawiązania połączenia z telefonem linii i przejście do połączenia z resztą komputerów razem. Możesz podłączyć do linii telefonicznej do modemu (ja używam D-Link 300T), a następnie kabel Ethernet z modemu idzie do 1 karty Ethernet w starym komputerze (od tej chwili, o której mowa w SmoothWall) W starym komputerze musisz mieć dwie karty, tak innego kabla może przejść do istniejącego routera lub przełącznika z wszystkich możliwości routingu wyłączony. DHCP, DNS, itp., są obsługiwane przez SmoothWall. W zasadzie zastępuje SmoothWall aktualnej routera i daje dużo więcej opcji. Nie mogę sprawdzić, jak to pomoc z sąsiadami kradzież połączenie, to tylko w dół, aby o niezabezpieczonej sieci bezprzewodowej. Oni nie będą mieli dostępu do niego, jeśli szyfrowania WPA i godnej przekazać wyrazy (np. 7chy56lo08d) Nie trzeba wiele rzeczy w sieci, ale nie muszę wiedzieć trochę o Linuksie w terminalu i adresowania IP, podsieci itp Przed jedną z wyjedziesz dalszych proponujemy odwiedzić SmoothWall Express stronie i przeczytać wszystko, co możesz, aż go zrozumiesz.
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Cytat:
2GB RAM 1GB graficzne XP Home Płyta główna Asrock blah blah |
|
| |||
| |||
| ciekawe ... może to być dokładnie to, czego potrzebuję. widać mój router ma restrykcyjnych zatrzymany i noc i cant arsed się kupić inną, tak sądzę będzie to rozwiąże mój problem. Jeszcze raz dziękujemy za te informacje! |
|
| |||
| |||
| Cytat:
Dużo dużo lepiej niż w jakimkolwiek "domu" można było kupić router i wiele lepiej niż £ 300 routers.
|
| |||
| |||
| Cytat:
Mówisz, że muszę 2 karty, nie oznacza to, telefonu i karty karty Ethernet? Dzięki! |
|
| |||
| |||
| Cytat:
I rzeczywiście wskazują także dowiedzieć się, jakie jest firewall, a następnie możesz odebrać swój pytania jakie karty potrzebuje. To zależy, w jaki sposób chcesz podłączyć do modemu i co modem pozwala. SmoothWall jest dystrybucją Linuksa, jest to system operacyjny. Thats dlaczego jest bezpieczna. I don't mean to sound trudnych i chętnie odpowiedzi na pytania bardziej szczegółowe, ale jeśli nie znasz tych rzeczy to myślę, że nie istnieje szansa na to masz pracy. Ale można, jeśli są przygotowane do czytania i dowiedzieć się, dopóki Ty wszystko wiesz. Za każdym razem, gdy natkną się czegoś nie wiesz o czy rozumiemy, to Google. Wkrótce zostanie sieć ekspertów.
![]() |
|
| Zakładki |