rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Niestety jego mnie - Problemy z drukowaniem w sieci + Dostęp do jednego komputera

Reply

Narzędzia wątku
Old 23 kwietnia 2008, 12:53
Członek grupy

Default Niestety jego mnie - Problemy z drukowaniem w sieci + Dostęp do jednego komputera

Ok niech mi powiedzieć, jak to jest, mam głównego komputera (XP Home Service Pack 2) utworzenie schodach ma drukarki obok niego podłączone przez USB, ja również bezprzewodowej laptopa (XP Pro Service Pack 2)

Chciałam spróbować i drukowanie przy użyciu akcji facilty na xp komputer, aby można było udostępnić ten USB drukarki bez zakupu serwera wydruku.

drukarki jest zainstalowany na obu komputerach, zainstalowane przy użyciu oprogramowania HP, i może przynieść mój laptop w dół i drukowania przez USB, ale to, co chciałem osiągnąć był w stanie wydrukować za pośrednictwem głównego komputera, który zawsze powinien być podłączony do drukarki, i cant to z mojego laptopa. ale jeśli mój laptop i podłączyć do drukarki, a następnie spróbuj znaleźć drukarki na głównym komputerze, i może, to widać, że jest podłączony do mojego laptopa i że mogę użyć tego do druku, problemem jest jego zły odwrotnie. Chcę drukować z mojego laptopa do głównego komputera, do drukarki, i może drukować z głównego komputera poprzez laptop, tryed tylko sprawdzić, czy to działa, jeśli odwrotnie.

ktoś może mi pomóc, aby wydrukować z mojego laptopa do głównego komputera, do drukarki.

plus mogę mieć do przeglądania plików, aby móc wydrukować? głównej komputera może wyświetlić mój laptop pliki ponownie, ale nie odwrotnie.
Old 23 kwietnia 2008, 13:37
Grupa dawcy

Default Niestety jego mnie - Problemy z drukowaniem w sieci + Dostęp do jednego komputera

Można mieć zapory tu, to brzmi jak zapora jest aktywna, aby umożliwić dostęp z pulpitu komputera na komputer, ale pulpitów zapory blokuje swoim laptopie, jeśli przejdziesz do ustawienia zapory na pulpicie komputera i wprowadź ip adres z laptopa do niego, które mogą rozwiązać problem z udostępnianiem plików i drukowania

My System: --

Procesor (y):
2.4GHz Intel Core 2 Quad
Płyta główna:
ACER EG31M
Pamięć RAM:
2 GIG DDR2 667
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 8400GS
Karta dźwiękowa:
Realtek High Definition Onboard
Hard Drive (s):
500GB + 250GB SATA 180gb + 2
Optical Drive (s):
DVD + RW DVD
Case / PSU:
Sprawa niemarkowymi i PSU @ 500 watt
Chłodzenie:
STOCK
Sieć / Internet:
Realtek PCI-E NIC gigabite
Monitor (y):
19 "LCD oraz 15 Inch LCD
Operating System (-y):
Triple Boot - Windows Vista końcowego
Old 23 kwietnia 2008, 13:46
Członek grupy

ok thank you, I will try szybko, aktualnie robi pracę na innym komputerze, więc dla komputera głównego MO, nwill Przy próbie aktualizacji, wystarczy podnieść do 2008 r. na północ głównej komputera, inne komp jest Comodo, Mam udostępnianie plików do pracy z komputerem im obecnie robi w tej pracy jest również zapory Comodo
Old 23 kwietnia 2008, 13:56
Grupa dawcy

Spróbuj uruchomić ponownie kreatora sieci na obu maszynach i upewnij się, że plik / Udostępnianie drukarki jest zaznaczona.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 23 kwietnia 2008, 14:20
Moderator grupy

Norton może być świń by działał z pliku / Udostępnianie drukarki. Mam doświadczenia po prostu nie może zmusić go do pracy w ogóle.

Obawiam się, powiedzieć, które zostały chyba lepiej nie uaktualnienia do Norton ...

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 23 kwietnia 2008, 14:26
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Norton może być świń by działał z pliku / Udostępnianie drukarki. Mam doświadczenia po prostu nie może zmusić go do pracy w ogóle.

Obawiam się, powiedzieć, które zostały chyba lepiej nie uaktualnienia do Norton ...
Yep .... Muszę zgodzić się 100% z serverguy ..... Norton jest przyczyną wielu problemów!
Old 23 kwietnia 2008, 14:33
Członek grupy

Wiem północ może być duży problem, ale naprawdę jej nie mój komputer, im 15 widać, i robię mój laptop codziennie do szkoły i po prostu chciał miejsce do przechowywania w mojej pracy, zamiast umieszczać je na zewnętrzny dysk twardy, lub dane trzymać, a ja chciałam być w stanie wiedzieć, co robić w przyszłości, obecnie o budowanie nowego komputera z exsisting części i ja dont fanci obniżenia mojego laptopa, po prostu wydrukować niektórych działa, gdy mam taką możliwość
Old 23 kwietnia 2008, 15:21
Członek grupy

nope jeszcze nie przejść, nie można wyświetlić pliki lub podłączyć do drukarki, choć teraz widzę, drukarki chodzi nawet powiedzenie nieważne nazwa drukarki lub połączenie zostało przerwane.
Old 25 kwi 2008, 17:28
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by rbscooby View Post
Ok niech mi powiedzieć, jak to jest, mam głównego komputera (XP Home Service Pack 2) utworzenie schodach ma drukarki obok niego podłączone przez USB, ja również bezprzewodowej laptopa (XP Pro Service Pack 2)

Chciałam spróbować i drukowanie przy użyciu akcji facilty na xp komputer, aby można było udostępnić ten USB drukarki bez zakupu serwera wydruku.

drukarki jest zainstalowany na obu komputerach, zainstalowane przy użyciu oprogramowania HP, i może przynieść mój laptop w dół i drukowania przez USB, ale to, co chciałem osiągnąć był w stanie wydrukować za pośrednictwem głównego komputera, który zawsze powinien być podłączony do drukarki, i cant to z mojego laptopa. ale jeśli mój laptop i podłączyć do drukarki, a następnie spróbuj znaleźć drukarki na głównym komputerze, i może, to widać, że jest podłączony do mojego laptopa i że mogę użyć tego do druku, problemem jest jego zły odwrotnie. Chcę drukować z mojego laptopa do głównego komputera, do drukarki, i może drukować z głównego komputera poprzez laptop, tryed tylko sprawdzić, czy to działa, jeśli odwrotnie.

ktoś może mi pomóc, aby wydrukować z mojego laptopa do głównego komputera, do drukarki.

plus mogę mieć do przeglądania plików, aby móc wydrukować? głównej komputera może wyświetlić mój laptop pliki ponownie, ale nie odwrotnie.
Hi rbscooby,

To jest Mike z Norton Authorized Support Team. Czy używasz programu Norton Internet Security lub Norton 360? Oba te produkty zawierają program Norton Personal Firewall, a po zainstalowaniu powinien wyłączyć Zaporę systemu Windows, więc nie ma żadnych konfliktów. W celu uzyskania udostępnianie plików działa prawidłowo, trzeba zrobić, aby dostosować niektóre ustawienia w Norton Firewall.

Jeśli można proszę o wyjaśnienie mojej produkt korzystania mogę pomóc z dalszego udostępniania plików pojawienia się problemu.

I czekamy na odpowiedź.

Dzięki,
Mike

Michael York
Norton Authorized Support Team
Symantec Corporation
http://service.symantec.com/priority
Old 26 kwietnia 2008, 01:54
Członek grupy

I've just zaktualizowany do Norton Internet Security 2008.
Reply

Register

Zakładki