![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Bir geniş bant bağlantısı, telsiz ya da Wi-Fi ağ ile hızları yanan adresinden ev haline getiriyor İnternet, evinizde bulunan çoklu bilgisayarlara erişimin alabilirsiniz - ve hatta dışında - kablolar olmadan. Bu bir kablosuz ağ kurmak için korkutucu görevimiz olduğunu düşünüyorum, ama bu doğru değildir Gerçekten artık. Ile hazırlık biraz, orada her şey kurulumunu herhangi bir sorun olması gereken herhangi bir neden. Gözden geçirmek Bir Wi temel-Fi ağ kablosuz yönlendirici veya ağ geçidi olduğunu. Bu ben D kullandık öğretici olarak-Link DI-624 AirPlus Xtreme G 802.11g yönlendirici. Ayrıca, ağa bağlanan her sistem için bir kablosuz adaptör gerekir. İki D-yüklü AirPlus Xtreme G 802.11g kablosuz adaptörler bir DWL-Windows 2000 dizüstü bilgisayar ve bir DWL-ikinci bir masaüstü Windows XP Home Edition çalıştırmak için G520 PCI bağdaştırıcısının G650 PC Kartı adaptörü Bağlantı. Ana bilgisayar, Ethernet kablosu üzerinden yönlendiriciye bağlı, Windows XP Professional çalıştıran oldu. Bu, tüm oldukça eski donanım ama ne yalan civarında olduğu. Ben en kısa zamanda en iyi yönlendiriciler vb şu anda mevcut detailign başka bir öğretici olacaktır. Ben başta gerçekten çok ağ kurma bileşenlerini seçerek üzerine konsantre olması gerekmektedir. Bu bilgiler, çünkü oldukça geneldir ve tüm kablosuz ağ ayarlamak up için kullanışlıdır. ![]() -Fi ağı, bir kablosuz yönlendirici gerekir () üst, artı bir bağlantı ettiğiniz her sistem için bir kablosuz adaptör Wi ayarlamak için. PCI kartı masaüstü ve bir PC Kart notebooklar için (alt) için (orta) kullanın. Adım 1: Kurulum için hazırlayın Sen doğru yönlendirici kurmak için bilgi birkaç bit gerekebilir. Çift tıklayın Ağ Bağlantıları simgesi ile Denetim Masası ve sağ tıklayın PC'nizin Ethernet bağdaştırıcı için simge. Daha sonra seçim Özellikleri -- Internet Protokolü (TCP / IP) -- Özellikleri. "Eğer" Aşağıdaki IP adresini kullanın, İnternet erişimi statik bir IP adresi kullanır vurgulanır. Zerre IP adresini aşağıya, alt ağ maskesini ve varsayılan ağ geçidi. Sonra "bir IP adresi al otomatik olarak." Tıklayın Tamam Değişikliklerinizi ve uygulamak için Tamam tekrar iletişim kapatın. ![]() ![]() Sen, ve Internet Protokolü (TCP / IP) Özellikleri ile varsayılan ağ geçidi alt ağ maskesi için Ethernet bağdaştırıcı IP adresini bulabilirsiniz. Bir DSL bağlantısı var, muhtemelen kullanıcı adı ve şifre sistemi gerekir ISS'nize bağlanmaya gerektirir. Eğer yazılım ile ISS için sağlanan arıyor deneyin değerleri bilmiyorum. Sen ISS'nizin sağladığı PPPoE bağlantısı yazılımını kaldırmanız gerekebilir. , Yönlendiricinizin belgelerine kontrol bulmak için. Şimdi de yükleme olacak herhangi bir kablosuz ağ bağdaştırıcılarının MAC adreslerini toplamak için iyi bir zaman. MAC adresi Wi-Fi PC Kartı veya PCI adaptör üzerinde yazılı olmalıdır. İpucu: Sen ISS bulabilirsiniz özel yönlendirici-ISS'nizin Web sitesini veya yönlendirici üretici sitesi ve teknik destek sayfalarında yapılandırma talimatları, özellikle DSL kullanın. Adım 2: kablosuz yönlendirici Yükle Önce, sonra PC'den Ethernet kablosu kesmek Router, PC ve modem aşağı güç kurmak ve yönlendiricinin WAN portuna böylece Ethernet kablosu yönlendiriciye modem bağlanır bağlayın. Şimdi, PC'nizin Ethernet bağlantı noktası ve bir yönlendiricinin Ethernet bağlantı noktaları arasında ikinci bir Ethernet kablosu dize gerekir. ![]() Router üzerindeki WAN portu ve PC yönlendiricinin açık bir Ethernet bağlantı noktası için modemi bağlayın. Modemi açın ve bekleyin kadar bağlanır. Router üzerinde ve güç Tak ve PC'nizi açın. Ne zaman sistem çizme, bir tarayıcı penceresi açın ve Internet bağlantınızı test etmek için bir kaç web siteleri deneyin. Eğer tüm, aşağı atlamak çalışıyor gibi görünüyor 4. Adım. 3. Adım: Konfigürasyon Router , Tarayıcınız başlatmak PC yönlendiriciye bağlı kullanma. URL adresi alanına, yönlendirici girin yapılandırma IP belgelerinde verilen adresi -- 192.168.0.1 ve D-Link DI-624. Ayrıca, (genellikle yapılandırma utility numarası girmeniz gerekir yönetici) Ve varsayılan şifre. ![]() En DSL kullanıcıların muhtemelen PPPoE bağlantı türünü seçmeniz gerekir. Sonra, yönlendiricinizin yükleme kılavuzundaki talimatları Adım 1 toplanan bilgileri girin. Eğer Adım 1'de bir IP adresi aşağı jotted bir statik IP adresi kullanmak ve adres ve diğer bilgileri girin yönlendiricinin ayarlayın. Eğer DSL kullanıcısıysanız, aşağıdaki gibi bir PPPoE İnternet bağlantı türü seçin, sonra gereken kullanıcı adı girin ve ISS'nize oturum açmak için seçilen şifre. Şifreleme gibi diğer ayarları bırakın ve öndeğerleri şimdi için SSID'yi, yönlendirici yapılandırma rutin çıkın ve Internet bağlantınızı kontrol edin. Eğer hala, tavsiye giderme ve gerekirse teknik destek için üreticiye aramak için yönlendiricinin belgelerine kontrol herhangi bir web sitelerine erişemiyorum. 4. Adım: Kablosuz bağdaştırıcıları yükleyin Yükle Wi-o kablosuz yönlendiriciye bağlanır her sistemde LAN bağdaştırıcısı. Eğer D kullanıyorsanız-donanım yüklemeden önce CD'den yazılım yükledikten sonra, sistem kapatın bağdaştırıcısını yükleyin ve yeniden başlatın PC Kartı ve PCI bağdaştırıcıları, Link. Windows bot sonra, Yeni Donanım Bulundu sihirbazı görünecektir ve sürücü kurulumu başlatın. Seç "Yazılımı otomatik olarak yükle" seçeneğini tıklayın Sonraki. Eğer bir mesaj uyarı Bu sürücü Windows logosu test tıklayın geçmedi görmek Devam Neyse. ![]() Şebeke bağlanmak istediğiniz her bilgisayarın bir PCI kart yükleyin. İpucu: Eğer yeteri kadar şanslı olduğunuz Wireless built-in bir dizüstü için-LAN, bir PC Kart adaptörü gerekmez 5. Adım: Konfigürasyon kablosuz sistemleri Eğer kablosuz sistemleri Internet'e henüz bağlanamazsa, başka bir adım veya iki almak gerekebilir. Windows XP sistemlerde, bağlantı kurmak için Windows kablosuz yapılandırma özelliğini devre dışı bırakmayı deneyin. Eğer paketlenmiş programları kullanmak istiyorsanız Bu adım da gereklidir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için tıklayın XP Ağ simgesini (iki bilgisayar monitörleri gibi) sistem tepsisinde ekranın sağ alt bakar. Ne zaman Kablosuz Ağ Bağlantısı iletişim tıklayın görüntülenen Gelişmiş düğmesini seçin Kablosuz Ağlar sekmesini seçin. Işaretini kaldırın "Use Windows yapılandırmak Kablosuz ağ ayarları" seçeneğini tıklayın Tamam Değişikliği kabul etmek için. Şimdi hayat bağlantısı getirmek için sistemi yeniden başlatın. ![]() Eğer kablosuz sistemleri Internet'e bağlanmak değil Windows XP kablosuz bağlantı yardımcı programını devre dışı bırakmayı deneyin. Işletim sistemi sürümleri, Windows XP, basit bir yeniden başlatma dışında tüm Wi-Fi adaptörü doğru sürücü yükleme sonra yayınlanmasını sağlamak için alıyor olabilir. Hatta hala rebootlayana sonra can't connect sonraki adımlar hakkında taşıyın. Bu sorunu çözmek gerekiyor. Adım 6: şifre belirleyin -- Önemli Adım Kablosuz yönlendirici yapılandırma programını yeniden Tarayıcınızda IP adresini girerek git yeni Wi-Fi ağı, güvenlik için. Gerekirse yardımcı olarak, bu varsayılan şifresini değiştirmek sağlar seçeneği bulmak yönlendiricinin belgelerine veya dahili kullanma. Ve DI ile-624, ve bu seçeneği yaşıyor Araçlar sayfa. Değişikliği uygulayın ancak yapılandırma rutin bir sonraki adım için açık bırakın. ![]() Ve DI Araçlar sayfa 624 yapılandırma yardımcı programını bir yönlendirici şifresini değiştirmenizi sağlar. 7. Adım: Set SSID -- Önemli Adım 2 Şebeke güvenli bir sonraki adım genellikle için servis seti tanımlayıcısı (SSID) olarak anılır adı, değişiyor. Ve DI ile-624, bu Kablosuz tıklayarak bu ayarı ulaşmak. Varsayılan değişim sizin gibi ancak değerleri bir saldırgan, soyadınız gibi Tahmin edebileceğiniz önlemek için bir şey SSID'yi. Çıkmadan olmadan değişiklik uygulayın. İpucu: Yönlendiricinizin da veya sözde olması yabancılar kendi arasında Wi-Fi kablosuz ağ bağlantı seçenekleri yeğlenir komşu tutar sizi devre dışı bırakmak için SSID'yi yayın, izin verebilir. Adım 8: şifreleme etkinleştir -- Önemli Adım 3 Şimdi şifreleme sağlar. Bir anahtar ile Eğer yönlendirici ve kablosuz bağdaştırıcılarının destek kullanmak Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA) şifreleme. Bu yeterli güvenlik daha çok ev kullanıcıları için daha fazla sağlar. Eğer donanım, etkinleştirmek şifreleme Eşdeğer Gizlilik (WEP) Kablolu WPA desteklemiyor. ![]() Eğer bir şansım var ek güvenlik için, üzerinde WEP, WPA şifreleme seçin. En yönlendirici bir şifre girerek WEP veya WPA tuşları yapalım. Bunlar büyük olasılıkla iki kez doğrulama için şifre girmeniz gerekir. Çıkmadan olmadan değişiklikleri uygulayın. İpucu: Bir şifre olan bir saldırgan için çözmek kolay kullanmayın. Karıştır, bir tahmin yürütmek zor, rakam ve harflerden oluşan bir kombinasyon ile oluşturun. Adım 9: Konfigürasyon Wi-Fi sistemleri Eğer kati, kablosuz sistemleri artık yönlendirici bağlanamadık olacak yönergeleri takip ettik. , Kablosuz yapılandırma yardımcı programını her kablosuz adaptör için yönlendirici için girilen değeri maç için SSID'yi değiştirmek bağlantıyı yeniden için. Ayrıca, şifreleme için yönlendirici etkin ve aynı geçiş sağlamak aynı tip etkinleştirmeniz gerekir. Sonra her sistem için Değişiklikleri uygulamak, bu yönlendirici ve Internet'e bağlanmak gerekir. Adım 10: Paylaşım yazıcılar ve dosyalar Geniş bantlı bir bağlantı Paylaşımı'nı en ev ağları arkasındaki temel faydası, ancak bir kablosuz ağ yükleme Dosya ve yazıcı paylaşımı için harika bir yol var. Windows XP'de, gidin Denetim Masası -- Ağ Bağlantıları Ev veya küçük ofis ağı ve tıklayınız "ayarlayın." Bir bağlantı yöntemi için tercih "Bu bilgisayara Internet ağımda başka bir bilgisayara veya ikamet ağ geçidi aracılığıyla bağlanır sordu." Siz ağ demektir yalnızca Windows, choose "bir ağ kurulum disketi oluştur" bir şans verilen sistemleri XP. Bu bir disket olmayan üzerindeki sihirbazı-XP sistemlerde çalıştırmak için kullanabilirsiniz oluşturur. Şimdi ağında her sistemde sihirbazı çalıştırın. On Non-XP sistemleri, Floppy taramak ve dosyayı çalıştırın netsetup.exe. Her sistem konfigürasyonu, her bilgisayar atayın farklı ad ama kullanmak aynı Workgroup adı. Ağ Kurulum Sihirbazı herhangi bir yazıcı bir bilgisayara kurulum sırasında bağlı, ancak paylaşım otomatik olarak sağlayan önce bir ağ PC'den yazıcı kullanabilmek için, sistem üzerindeki yazıcı sürücüsü yüklemeniz gerekir. Her sistem Ağ Kurulum sihirbazı ile yapılandırılmış da SharedDocs adı verilen en az bir ortak klasörü olmalıdır. Seçerseniz, Windows XP, bu paylaşılan altdizinler erişmek için Başlatmak -- Ağ. Kolaylıkla, ancak daha dizinleri paylaşmak, daha bir güvenlik ihlali durumunda sürücüye maruz paylaşımı için ek altdizinler ayarlayabilirsiniz.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Great stuff, gerçekten böyle bir şey gerekli.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Güzel öğretici ..... Bu vurgulayarak değerinde olabilir bir nokta olduğunu ...... İngiltere'deki birçok ISP, cheapo USB Modemler ki, bu durumda, Ethernet bağlantı noktaları vardır sağlar. Bu durumda, Modem kullanımı ve Kablosuz bir Modem / Router ve gerekli olan eski Modem atılır.
Ben halk çok üzerinde olduğu ve yanlış kiti satın bazı kim Kablo Router, almış zaman ihtiyacınız Modem / Router tersi geldim. Bu millet olarak bu düşüş oldukça yaygın bir tuzak, bu olmalıydı. Benim Sistemi: Ev Yapı
|
|
| |||
| |||
| Alıntı:
Ben ne zaman USB modemler ver bu nefret ediyorum, ama artık bu kadar fark yoktur. Ben söz bu.
__________________ serverguy |
![]() |
|
| Bookmarks |