rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Dwa routery - jedno połączenie szerokopasmowe.

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 marca 2007, 18:54
Nowe państwa grupy

Default Dwa routery - jedno połączenie szerokopasmowe.

Jak połączyć routery, tak jak można korzystać z sieci? Mam dwa routery w domu (jeden jest używany do połączenia mojego Xboxes systemu link grać, a druga jest używany jako bramka dla mojego połączenia szerokopasmowego i sieci wszystkie komputery w domu). What I'm chcących zrobić, to podłączyć jeden z xboxes do internetu za pośrednictwem usługi Xbox Live bez podłączyć go do routera, który jest fizycznie podłączony do Internetu. Oba routery bezprzewodowe, so I'm guessing dwóch routerów może komunikować się bezprzewodowo? Czy to możliwe? Jak jednym zamachem o ten? Router podłączony do Xboxes nie ma możliwości Internetu na to, dlatego chcę, aby połączyć dwa routery.
Old 18 marca 2007, 19:20
Nowe państwa grupy

Musisz połączyć routery w niektórych sposób. Jeśli robisz to bezprzewodowo, to wszystko zależy od zdolności routery używasz. Musisz być w stanie ustawić się jako jeden punkt dostępu i innych jako repeater.
Old 18 marca 2007, 20:21
Nowe państwa grupy

OK, przede wszystkim musimy się nad niektórymi sprawami. Ponieważ masz routera podłączony do internetu, możemy przyjąć kilka podstawowych rzeczy o router setup.1. Oba routery są uruchomione NAT.2. Oba routery są uruchomione dhcp3. Oba routery zakładać, że są one niezależne systemy. Powoduje to pewne problemy: 1. Double NAT = Network nr Work2. Dwa serwery DHCP sprzecznych z tego samego adresu zasięgu sieci = nr Work3. Próba dwie oddzielne systemy = Konfiguracja zmiany needed.My doradztwo ci: 1. Wyłączyć DHCP w routerze podłączony do XBOXes2. Wyłącz NAT w routerze podłączony do XBOXES3. Wyłącz ROUTING w podłączony do routera XBOXES (to zasadniczo się routera na duży stary przełącznik, który jest perfect.Now bezprzewodowej problem jest innej sprawie. Gdybym wiedział szczególnych routery, które można było przy tym, chciałbym wiedzieć, czy ją wspierać "Wireless pomostowe". W każdym razie, kiedy to trzy zadania I've powiedziałem powyżej, powinny być w stanie podjąć Cat5e kabel i podłącz go pomiędzy dwoma systemami i XBOX system przełączania pakietów tylko grzywny.
Old 30 lipiec 2007, 22:45
Nowe państwa grupy

Cześć, przepraszam, aby wskrzesić tego wątku, ale to jest mój dokładny problemu.

Ja próbuje połączyć dwa routery bezprzewodowe razem bez drutu. Jednym z routerem Linksys WRT54GS jest podłączony do Internetu. Innym routerem Netgear WGR614 ma innego segmentu Lan że jestem próbuje połączyć się bezprzewodowo z routerem Linksys.

Przede wszystkim chcę Netgear działać jak router bezprzewodowy most (lub klienta, niezależnie od terminu jest bardziej poprawne), który odbiera sygnał z Linksys następnie rozprowadza internet do pozostałej części sieci LAN, że podłączony do routera Netgear.

Znam kilka marki routery mogą to zrobić, takie jak bawoły i Linksys. ale Netgear, patrzyłem wszędzie i nie możesz znaleźć na stronie internetowej, która opisuje szczególnych procedur.

Kiedy wpisane Netgear homepage IP 192.168.0.1, nie widzę żadnych trybów odpowiada most, klienta lub tryby WDS. Ale jestem zastanawiać, czy jest to możliwe, aby ustawić router Netgear przez specjalnie konfiguracji DHCP i maskę podsieci i SSID stuff like that? Dzięki
Reply

Register

Zakładki