rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Oglądanie na żywo transmisje / video online

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 czerwca 2008, 12:37
Członek grupy

Default Oglądanie na żywo transmisje / video online

I obecnie używać Zoom X6 router modem ADSL / Ethernet. Podczas oglądania żywo tj. Euro 2008, obraz zamarza przerwami. Pobrania, że nie robię wiele, zwykle trochę potrwać. Moja maszyna ma 1GB RAM i 180GB dysk nie jest tak dokładnie ślimaka.

Czy może to być kabel od BT microfilter prowadzące do modemu, który może być przyczyną problemu? Mam zauważony na połączenia ma 4 wewnętrznych drutów. Czy trzeba bardziej wyższe spec kabla? Pamiętam to koszt około £ 7, ale widziałem w niektórych PC World for £ 20 +. I to dlatego podzielam gniazdo z telefonem?

Wszelkie zalecenia greatly appreciated.

Piotra
Old 21 czerwca 2008, 13:01
Administrator Group

Filtry są wszystkie takie same i albo pracy lub nie, nigdy nie widział wadliwego jeden na mój dzień.

Proste będzie do jak daleko jesteś od i wymiany, a co masz na prędkość od dostawcy.

Również prędkość komputera jest regulowana przez wiele rzeczy, ale przede wszystkim pamięci RAM i procesor, niezależnie jeśli masz kilka programów szpiegujących na komputerze, można go najbardziej na świecie i nadal będzie wolny.

Czy szerokopasmowe prędkości badania tutaj> http://www.speedtest.net/ <Co przyspiesza się masz?

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 21 czerwca 2008, 13:31
Członek grupy

Cheers Dave.

Wystarczy prowadził badania:
Pobierz 709kb / s
Prześlij 294 kb / s
Ping: 364ms
Odległość: 50m

fakt mogę zapłacić £ 14,99 na miesiąc do mojego dostawcy "do 8MB" jest śmieszne. Mam do nich e-mail do tech support.
Old 21 czerwca 2008, 13:48
Administrator Group

Upto jest słowo, to we wszystkich drobnym drukiem niestety.

Jesteś na 3 / 4 z meg, więc tak, powoli.

Jak ping jest tak wysokie, że mówi mi, że musi być dość daleko od wymiany, a nie wiele można zrobić, z wyjątkiem ruchu.
Old 22 czerwiec 2008, 11:45
Członek grupy

To dziwne, bo kiedy użyto BT Voyager 105modem mój były prędkości pomiędzy 1,5 - 2mbp. Następnie wszystkie nagłe, że modem nie może wybrać się na moje IP. Oni prowadził liczne kontrole i byłem zaleca się modem routera. Od tamtej pory nie mam żadnych realnych problemów wybierania, ale tempo spadło. Po prostu biegł kolejny test 3 min temu i jest obecnie uruchomiony na 1029kbps (1MB).
Reply

Register

Zakładki