rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Networking, Modems & VoIP

Register

Gdzie można znaleźć w sieci

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 lutego 2008, 15:57
Członek grupy

Default Gdzie można znaleźć w sieci

i zostanie wkrótce rozpoczęciem Hons. studiów w sieci jeden decurity, chciałbym wiedzieć, czy istnieje jeden dobry ponownie zasoby w sieci, które może wykorzystać do odebrania kilku umiejętności w sieci. I zostały z wykorzystaniem całej xp i bezprzewodowy router skonfigurować proste udostępnianie folderów i drukarek podziału. thanks in advance.
Old 28 lutego 2008, 16:29
Grupa dawcy

To dziwne, ale pojęcie I'm sure you know why you're doing it. Sieci i bezpieczeństwo systemu operacyjnego i urządzenia zależnych do takiego stopnia, że ogromne cokolwiek dowiedzieć się w jednym środowisku jest trudne do przeniesienia się do innej wiedzy. Ludzie mają tendencję do Specjalizujemy jak Microsoft i Novell kwalifikowany certyfikat lub nawet tych dni, linux kwalifikowany. Jest bardziej stały wykształcenie problemem niż wyróżnieniem stopień specjalizacja. Ale mogę powiedzieć, że z pozycji całkowitej niewiedzy i jestem oczywiście błędna, ponieważ robisz to.

Myślę, że będę czytać http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Internet i oddział wzdłuż aspektach bezpieczeństwa, jak je znaleźć. Cała rzecz na temat sieci, oczywiście, ale jeśli można poczuć się jak na rozwiniętych będziemy mieli podstawy, aby dodać do. Prace na boki, zachować wraca do miejsca, gdzie można się z rozgałęzionych, znajdziesz tam wiele jest tam. Dyskusji w wątku tutaj przyniosłoby inne punkty widzenia na zbyt.

My System: Tim

Procesor (y):
Athlon 64 3500 +
Płyta główna:
ASUS A8N-VM CSM
Pamięć RAM:
Corsair PC3200 CL2 DDR-400 2GB
Karta graficzna (y):
nVidia GeForce 6600 512MB
Karta dźwiękowa:
Cherry RS 6000 m klawiatury
Hard Drive (s):
Barracuda.7 + 2x200GB 58MB / s utrzymania
Optical Drive (s):
Samsung DVD-ROM TS-H352
Case / PSU:
Thermaltake Soprano
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Telewest 2x20Mb/sec
Monitor (y):
SXGA płaskoekranowe
Operating System (-y):
Slackware (2.6.27.7) (Fluxboksa)
Old 29 lutego 2008, 04:44
Moderator grupy

Myślałem Cisco kursów były bardzo normalne Sieci kursów?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 29. lutego 2008, 11:15
Grupa dawcy

Być może Cisco ma wyróżnieniem studiów uniwersyteckich w sieci i bezpieczeństwo w Wielkiej Brytanii, nie będzie mnie już zaskoczyć. Kiedy byłem chłopiec you'd prostu Certified jako kwalifikacje zawodowe, ale nie ma sensu się raczej w akademickich ustawienie i miałaby o wiele mniej niż trzy lata.
Old 6 marca 2008, 08:49
Nowe państwa grupy

Wziąłem Cisco Networking kursów, a jednocześnie Zgadzam się, że utworzenie sieci bardzo zróżnicowana w zależności od systemu operacyjnego do systemu, program Cisco (co najmniej jednej brałem) koncentruje się na niższym poziomie, sprzętu i sieci anyways pojęć (np. fizycznej, łącza danych i warstwy sieciowe: koncentratory, przełączniki i routery, odpowiednio). Zrobiliśmy wykorzystanie systemu Windows NT, kiedy byliśmy w pracy z pracy, ale przynajmniej jest to świetne miejsce, aby rozpocząć. Wiele nauczyłem się tego, co miał do czynienia z normami i co dzieje się między komputerami, zamiast tego, co dzieje się w ich komputerach.
Anyways, kurs info jest technicznie posiadanych przez Cisco i nie sądzę, możesz do nich dostęp (prawnie) bez zapisaniu ich w jednym z kursów, ale wiem, możesz otrzymać jedną z miliona książek, które dostępne są zaprojektowane tak, aby pomóc ci studiów na CCNA exam. W "for Dummies" jeden jest naprawdę dobra, to taka, która jest za gotowy do cisco egzamin w 30 dni (i nie pamiętam co jest tytuł, a ja jestem tylko częściowo, że to 30 dni, ale ... Na pewno jeśli szukaliście go w internecie, można znaleźć to, że I'm talking about) i można również znaleźć cisco Oficjalny tekst książki, które prawdopodobnie koszty dobrym 200 dolarów, ale praktycznie na wszystkich bible rzeczy sieci Cisco.
A przy okazji, jeśli obawiają się, że studia przez Cisco rzeczy, będziesz być w stanie wykorzystać urządzenia Cisco, nie martw się. Kurs opiera się na przemyśle ogólnowspólnotowych norm dla większości jej zawartości, a te normy / urządzenia / poleceń, które są prawnie Cisco są wyraźnie oznaczone jako takie, a nie ma wielu z nich. Większość koncepcji nauczane są konsekwentnie stosowane w całej branży.
W każdym razie, to z pewnością dobre miejsce, aby rozpocząć naukę o sieci (choć prawda, to oczywiście nie zajmują bardzo słabo związane z bezpieczeństwem; wszystko, co mogę pamiętać o bezpieczeństwo jest router haseł, listy kontroli dostępu i NAT)
Old 6 marca 2008, 09:36
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by caggles View Post
Wziąłem Cisco Networking kursów, a jednocześnie Zgadzam się, że utworzenie sieci bardzo zróżnicowana w zależności od systemu operacyjnego do systemu, program Cisco (co najmniej jednej brałem) koncentruje się na niższym poziomie, sprzętu i sieci anyways pojęć (np. fizycznej, łącza danych i warstwy sieciowe: koncentratory, przełączniki i routery, odpowiednio). Zrobiliśmy wykorzystanie systemu Windows NT, kiedy byliśmy w pracy z pracy, ale przynajmniej jest to świetne miejsce, aby rozpocząć. Wiele nauczyłem się tego, co miał do czynienia z normami i co dzieje się między komputerami, zamiast tego, co dzieje się w ich komputerach.
Anyways, kurs info jest technicznie posiadanych przez Cisco i nie sądzę, możesz do nich dostęp (prawnie) bez zapisaniu ich w jednym z kursów, ale wiem, możesz otrzymać jedną z miliona książek, które dostępne są zaprojektowane tak, aby pomóc ci studiów na CCNA exam. W "for Dummies" jeden jest naprawdę dobra, to taka, która jest za gotowy do cisco egzamin w 30 dni (i nie pamiętam co jest tytuł, a ja jestem tylko częściowo, że to 30 dni, ale ... Na pewno jeśli szukaliście go w internecie, można znaleźć to, że I'm talking about) i można również znaleźć cisco Oficjalny tekst książki, które prawdopodobnie koszty dobrym 200 dolarów, ale praktycznie na wszystkich bible rzeczy sieci Cisco.
A przy okazji, jeśli obawiają się, że studia przez Cisco rzeczy, będziesz być w stanie wykorzystać urządzenia Cisco, nie martw się. Kurs opiera się na przemyśle ogólnowspólnotowych norm dla większości jej zawartości, a te normy / urządzenia / poleceń, które są prawnie Cisco są wyraźnie oznaczone jako takie, a nie ma wielu z nich. Większość koncepcji nauczane są konsekwentnie stosowane w całej branży.
W każdym razie, to z pewnością dobre miejsce, aby rozpocząć naukę o sieci (choć prawda, to oczywiście nie zajmują bardzo słabo związane z bezpieczeństwem; wszystko, co mogę pamiętać o bezpieczeństwo jest router haseł, listy kontroli dostępu i NAT)
To było bardzo interesujące przeczytać. Dziękujemy za zrozumienie. Myślałem, że Cisco kursy były droga do sieci.

Old 6 marca 2008, 09:42
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by serverguy View Post
Myślałem, że Cisco kursy były droga do sieci.
Rzeczywiście była i rzeczywiście są one jednak PO próbuje przygotować się do rozpoczęcia wyróżnieniem dyplom w sieci i bezpieczeństwo - to długa droga do różnych próbuje znaleźć pracę.
Reply

Register

Zakładki