![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| i zostanie wkrótce rozpoczęciem Hons. studiów w sieci jeden decurity, chciałbym wiedzieć, czy istnieje jeden dobry ponownie zasoby w sieci, które może wykorzystać do odebrania kilku umiejętności w sieci. I zostały z wykorzystaniem całej xp i bezprzewodowy router skonfigurować proste udostępnianie folderów i drukarek podziału. thanks in advance. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| To dziwne, ale pojęcie I'm sure you know why you're doing it. Sieci i bezpieczeństwo systemu operacyjnego i urządzenia zależnych do takiego stopnia, że ogromne cokolwiek dowiedzieć się w jednym środowisku jest trudne do przeniesienia się do innej wiedzy. Ludzie mają tendencję do Specjalizujemy jak Microsoft i Novell kwalifikowany certyfikat lub nawet tych dni, linux kwalifikowany. Jest bardziej stały wykształcenie problemem niż wyróżnieniem stopień specjalizacja. Ale mogę powiedzieć, że z pozycji całkowitej niewiedzy i jestem oczywiście błędna, ponieważ robisz to.
Myślę, że będę czytać http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Internet i oddział wzdłuż aspektach bezpieczeństwa, jak je znaleźć. Cała rzecz na temat sieci, oczywiście, ale jeśli można poczuć się jak na rozwiniętych będziemy mieli podstawy, aby dodać do. Prace na boki, zachować wraca do miejsca, gdzie można się z rozgałęzionych, znajdziesz tam wiele jest tam. Dyskusji w wątku tutaj przyniosłoby inne punkty widzenia na zbyt. My System: Tim
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Myślałem Cisco kursów były bardzo normalne Sieci kursów?
|
| |||
| |||
| Być może Cisco ma wyróżnieniem studiów uniwersyteckich w sieci i bezpieczeństwo w Wielkiej Brytanii, nie będzie mnie już zaskoczyć. Kiedy byłem chłopiec you'd prostu Certified jako kwalifikacje zawodowe, ale nie ma sensu się raczej w akademickich ustawienie i miałaby o wiele mniej niż trzy lata. |
|
| |||
| |||
| Wziąłem Cisco Networking kursów, a jednocześnie Zgadzam się, że utworzenie sieci bardzo zróżnicowana w zależności od systemu operacyjnego do systemu, program Cisco (co najmniej jednej brałem) koncentruje się na niższym poziomie, sprzętu i sieci anyways pojęć (np. fizycznej, łącza danych i warstwy sieciowe: koncentratory, przełączniki i routery, odpowiednio). Zrobiliśmy wykorzystanie systemu Windows NT, kiedy byliśmy w pracy z pracy, ale przynajmniej jest to świetne miejsce, aby rozpocząć. Wiele nauczyłem się tego, co miał do czynienia z normami i co dzieje się między komputerami, zamiast tego, co dzieje się w ich komputerach. Anyways, kurs info jest technicznie posiadanych przez Cisco i nie sądzę, możesz do nich dostęp (prawnie) bez zapisaniu ich w jednym z kursów, ale wiem, możesz otrzymać jedną z miliona książek, które dostępne są zaprojektowane tak, aby pomóc ci studiów na CCNA exam. W "for Dummies" jeden jest naprawdę dobra, to taka, która jest za gotowy do cisco egzamin w 30 dni (i nie pamiętam co jest tytuł, a ja jestem tylko częściowo, że to 30 dni, ale ... Na pewno jeśli szukaliście go w internecie, można znaleźć to, że I'm talking about) i można również znaleźć cisco Oficjalny tekst książki, które prawdopodobnie koszty dobrym 200 dolarów, ale praktycznie na wszystkich bible rzeczy sieci Cisco. A przy okazji, jeśli obawiają się, że studia przez Cisco rzeczy, będziesz być w stanie wykorzystać urządzenia Cisco, nie martw się. Kurs opiera się na przemyśle ogólnowspólnotowych norm dla większości jej zawartości, a te normy / urządzenia / poleceń, które są prawnie Cisco są wyraźnie oznaczone jako takie, a nie ma wielu z nich. Większość koncepcji nauczane są konsekwentnie stosowane w całej branży. W każdym razie, to z pewnością dobre miejsce, aby rozpocząć naukę o sieci (choć prawda, to oczywiście nie zajmują bardzo słabo związane z bezpieczeństwem; wszystko, co mogę pamiętać o bezpieczeństwo jest router haseł, listy kontroli dostępu i NAT) |
|
| |||
| |||
| Cytat:
__________________ serverguy |
|
| |||
| |||
| Rzeczywiście była i rzeczywiście są one jednak PO próbuje przygotować się do rozpoczęcia wyróżnieniem dyplom w sieci i bezpieczeństwo - to długa droga do różnych próbuje znaleźć pracę. |
![]() |
|
| Zakładki |