![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Cześć Mam dość niski spec SP4600 laptopa Toshiba (797 MHz, 256MB RAM, Win XP OS), że jestem stara się sprawdzić, czy mogę uzyskać dostęp do Internetu za pośrednictwem mojej sieci bezprzewodowej. Kupiłem standardowy bezprzewodowej karty autobus (TP-Link -2.4GHz-802.11g/b-54Mbps), które dobrze pasuje do gniazda PCMCIA. Więc laptopa powiedział, że znaleziono nowy sprzęt i poprosił mnie do położenia dysku CD-ROM zawierający sterowniki itp. załadowany wszystko dobrze, ale kiedy zapytałem go sprawdzić w sieci (poszedł do połączeń sieciowych w panelu sterowania), który był problem; to powiedział System Windows nie może skonfigurować połączenie bezprzewodowe lub coś - w zasadzie, nie mógł wykryć cokolwiek jakkolwiek lifghts Mrugająca i startu na karcie tak, aby pobierał moc itp. Moje podejrzenie jest spec w tym laptopie jest zbyt niskie i że może być dlaczego cant okna konfiguracji? To didnt mieć problem z oprogramowaniem atleast i moc trafia do karty. I zastanawiałem się, jeśli ktoś miał jakiekolwiek myśli? thanks (znowu!) ![]() Dean |
|
| |||
| |||
| its ok - posortowane to ja. używane okna konfiguracji zerowej obiektu wpisując services.msc w rozruchu menu i uderzanie uruchomić. pomaga jeśli przeczytać instrukcję obsługi! |
|
| |||
| |||
| I meant bezprzewodowej zerowej konfiguracji obiektu! |
|
| |||
| |||
| Mam problem z bezprzewodową kartą, który jest połączony za pomocą jednego z gniazd PCMCIA na moim laptopie firmy Dell. Everytime I uruchomić laptopa muszę ręcznie pobrać bezprzewodowej karty sieciowej, aby znaleźć, przechodząc do sieci właściwości, klikając na połączenie bezprzewodowe karty i klikając na pole, aby powiedzieć systemu Windows do konfiguracji połączenia sieciowego, który ma dobrze. To wydaje się nie robi, aby zapisać konfigurację na następnym uruchomieniu i tak trzeba będzie powtórzyć tę procedurę ponownie za każdym razem. Inne laptopa mam się dobrze i znajduje w sieci bez problemu uruchomić (ma również taki sam układ). Wystarczy zastanawiał się, jak skonfigurować laptopa automatycznie znaleźć sieci? Jest to zestaw rzekomo znaleźć w sieci automatycznie anyway! dzięki |
![]() |
|
| Zakładki |